قربان عباسی اظهار داشت: تاکنون در سه حوزه وظیفهمندی معاونت صنایع دستی استان شامل آموزش- حمایت از تولید- و بازرگانی اقدامات و عملکرد مناسبی انجام شده، اما لازم بود بر اساس اسناد بالادستی کشور و استان اقدامات جدیتر و پردامنهتری انجام شود تا جامعه تحت پوشش و فعالان بخش صنایع دستی به عنوان یکی از مهمترین بخشهای صادرات غیرنفتی کشور بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: دهههای متمادی است که صنایع دستی ایران، بخش مهمی از درآمدارزی مورد نیاز کشور را تأمین میکند و همواره در رأس کالاهای صادراتی غیرنفتی ایران قرار داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: صنایع دستی به عنوان هنر کاربردی است که تولیدات آن به طور عمده کاربردهای مشخصی در زندگی روزمره دارد و در عرصه اقتصادی بسیاری به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق آن ارتزاق میکنند و در عین حال به عنوان تولیدی فرهنگی نیز محسوب میشود.
عباسی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر ویژگیهای فکری و روانی صنعتگران مانند ذوق، هنر، پشتکار و قناعت موجب شده است تا محصولات صنایع دستی نه تنها در کشورمان خریداران فراوانی داشته باشد، بلکه مسافران، گردشگران و علاقهمندان خارجی را نیز به خود جلب کند و نهایتا بازشناسی آیینها و آداب و رسوم ایرانی را مشخصتر جلوه کند.
وی یادآور شد: در استان گلستان به دلیل فراوانی مواد اولیه ارزان، طولانی بودن پیشینه تولید در صنایع دستی، تنوع رشتههای استان و تنوع قومیتهای موجود در استان، صنایع دستی میتواند نقش بسیار مهمی را بعد از کشاورزی ایفا کند و در صورتی که برنامهریزی اصولیتر داشته و طبق همان برنامه از صنایع دستی حمایت شود، شاید اغراق نباشد اگر بگوییم از کشاورزی میتواند پیشی بگیرد.
وی تاکید کرد: مزیتهای فراوان صنایع دستی استان موجب شد کارشناسان و فعالان صنایع دستی استان برای افزایش سطح معیشت خانوارهای گلستانی با حضور همهی افراد فعال در حوزهی صنایع دستی استان، نقشه راه صنایع دستی استان را تهیه کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان ادامه داد: در این طرح، مسئولیتها و وظایف، بخشهای به هم پیوستهای است که در مسیر کارشناسی شده و قابل بررسی با هم همپوشانی دارند.
وی به راهبردهای حوزه صنایع دستی اشاره داشت و خاطرنشان کرد: تدوین برنامههای آموزش صنایع دستی، ایجاد شهرکهای صنایع دستی، ایجاد بازارچهها و فروشگاههای صنایعدستی و توریستی توسط بخش خصوصی، ایجاد خوشههای صنایع دستی در مراکز و همکاری با سازمانهای مرتبط به منظور شناسایی بازارهای مصرف صنایع دستی در داخل و خارج از جمله راهبردهای این حوزه است.
عباسی همچنین از دیگر راهبردها، بررسی گرههای صادراتی موجود و پیگیری در جهت رفع آن، اعمال تسهیلات برای کارگاههای فعال و سفارشپذیر از طریق هدفمند کردن تسهیلات، کاهش هزینههای مربوط به صادرات صنایع دستی، تدوین دستورالعمل برای وارد نشدن صنایع دستی خارجی به منظور حمایت از تولیدات داخلی براساس مصوبه هیئت وزیران، به کارگیری از صنایع دستی در ساخت هتلها و ساختمانهای دولتی و خصوصی و ...، احیای رشتههای منسوخ شده و در حال منسوخ و همچنین شناسنامهدار کردن محصولات صنایع دستی برشمرد.
عباسی فراهم بودن مواد اولیه بومی و داخلی، بالا بودن ارزش افزوده آن و ایجاد اشتغال پایدار، انتقال هنر صنایع دستی به نسل بعدی و جلوگیری از خروج ارز و ارزآوری بالا و همچنین تربیت نسلی خلاق و نوآور در محیط کار صنایع دستی را از جمله مزیتهای صنایع دستی استان ذکر کرد.
وی اظهار امیدواری کرد با اجرای راهبردهای عملیاتی در حوزه صنایع دستی استان، این هنر صنعت اصیل بیش از پیش رونق گرفته و شاهد رونق وشکوفایی بیش از پیش صنایع دستی استان و همچنین درآمدزایی منطقه باشیم..