کد خبر: 1290163
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۰
مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) در گفت‌و‌گو با «جوان» عنوان کرد
استان چهارمحال و بختیاری در اجرای طرح‌های پروژه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی در میان برترین استان‌های کشــــور قرار گرفته است
محمد‌رضا هادیلو
جوان آنلاین: در حال حاضر بیش از هزار و ۵۰۰ گروه جهادی در استان چهارمحال و بختیاری ثبت شده که در مناسبت‌های مختلف به ارائه خدمات در حوزه‌های مختلف می‌پردازند. در ایام نوروز و تعطیلات عید ۱۴۰۴ این گروه‌ها در عرصه‌های پزشکی، درمانی، محرومیت‌زدایی و آموزشی، عمرانی، فرهنگ و معنویت‌افزایی، اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی، دامپزشکی، خدماتی و توزیع بسته‌های معیشتی، عازم نقاط مختلف به ویژه مناطق محروم و کمتر برخوردار استان شدند تا علاوه بر خدمت به هموطنان، شرایط را برای عملی کردن شعار امسال آماده کنند. به همین بهانه سراغ هوشنگ فولادی، مسئول بسیج سازندگی سپاه قمربنی هاشم (ع) چهارمحال و بختیاری رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم. 
 
 
در حال حاضر چند گروه جهادی در استان حضور دارند و چه تعداد از آنها در ایام نوروز برای خدمات‌رسانی در مناطق محروم اردو زدند؟
هم اکنون هزار و ۵۰۰ گروه جهادی به صورت رسمی زیر نظر بسیج سازندگی استان آماده فعالیت و خدمات‌رسانی هستند که بعد از ارزیابی مناطق محروم و کم برخوردار و مشخص شدن نیازهایشان با توجه به تخصص و مهارت جهادگران، گروه‌ها به نقاط مختلف اعزام می‌شوند. بر همین اساس ۱۳۳ گروه جهادی همزمان با ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در عرصه‌های مختلف استان چهارمحال و بختیاری مشغول خدمات رسانی بودند که تعدادی از آنها تا پایان فروردین به کار خود ادامه خواهند داد. 
این گروه‌های جهادی در قالب‌های مختلف پایگاه‌های بسیج محلات، دانش‌آموزی، دانشجویی، جامعه پزشکی، مهندسان کشاورزی و صنعت و حقوقدانان و اقشار مختلف بسیج در طول سال مشغول کار و خدمت بی‌منت و خالصانه به مردم هستند. 
 
طی سال‌های اخیر نقش بسیج را در تولید و اشتغالزایی چطور ارزیابی می‌کنید و با توجه به شعار امسال این مسئولیت چقدر سنگین‌تر و مهم‌تر است؟
یکی از مهم‌ترین برنامه‌های بسیج، حمایت از کارآفرینان و کمک به توانمند شدن شهروندان در مناطق محروم و کم برخوردار است. بر همین اساس و با استناد به آمار و گزارش‌ها می‌توانیم ببینیم برنامه‌های بسیج سازندگی، تأثیر قابل توجهی بر رشد تولید و کاهش بیکاری داشته است. 
همگان وظیفه داریم برای تحقق شعار‌های سال که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده‌اند، از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم و بر همین اساس امسال باید تک تک ایرانیان وارد میدان شوند و هر کس به اندازه توانی که دارد، گوشه‌ای از کار را بگیرد. 
 
اگر قرار باشد به یکی از مهم‌ترین اقدامات بسیج سازندگی اشاره کنید، کدام موضوع را محور قرار می‌دهید؟
چون بسیج قصد ندارد خودش وارد مسائل اقتصادی شود، بنابراین نقش تسهیلگری را بر عهده گرفته و به‌عنوان یکی از ارگان‌های پیشرو در حوزه حمایت از تولید و اشتغال، طی سال‌های اخیر اقدامات مؤثری را در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی انجام داده است. 
با نگاهی کارشناسانه به شعار سال ۱۴۰۲ یعنی «مهار تورم و رشد تولید» و شعار سال ۱۴۰۳ که «جهش تولید با مشارکت مردم» است باید اذعان کرد، اجرای این سیاست‌ها تنها در صورت همکاری دولت، نهاد‌های مالی و تولیدکنندگان عملی خواهد شد. بسیج سازندگی واسطه‌ای میان مردم و سیاست‌های دولتی است که نقش مهمی در هدایت سرمایه‌گذاری، ارائه تسهیلات و شکل‌دهی بازار‌های جدید ایفا می‌کند. 
 
بسیج سازندگی در تحقق جهش تولید چقدر می‌تواند نقش آفرینی کند؟
هر سال برنامه‌های بسیج سازندگی در حوزه تولید تشریح می‌شود و اقدامات مؤثری در این زمینه انجام می‌گیرد. این سازمان در استان چهارمحال و بختیاری بیش از ۸ تا ۹ هزار مورد تسهیلات در بخش‌های مختلف از جمله صنایع دستی، کشاورزی و دامداری ارائه کرده است. 
یکی از اهداف مهم این تسهیلات، ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و جلوگیری از مهاجرت نیرو‌های کار از مناطق محروم به کلانشهرهاست. 
بر همین اساس، ایجاد صندوق‌های اشتغالزا و تعاونی‌های تولیدی از جمله اقداماتی بوده که بسیج سازندگی طی سال‌های اخیر پیگیری کرده است. این صندوق‌ها نه‌تنها از سرمایه‌گذاری‌های کوچک حمایت می‌کنند، بلکه زمینه‌ای برای رشد اقتصادی در مناطق کمتر برخوردار ایجاد کرده‌اند. 
 
آیا آماری از تعداد صندوق‌های قرض‌الحسنه که وام‌هایشان در راستای ایجاد شغل پرداخت می‌شود، دارید؟
بله. در استان چهارمحال و بختیاری، بیش از ۵۶۰ صندوق اشتغالزا تأسیس شده که به تولید گیاهان دارویی، محصولات کشاورزی و دیگر صنایع بومی کمک می‌کنند. 
ضمن اینکه نباید نقش این صندوق‌ها در توانمندسازی زنان را نادیده گرفت. بخش قابل توجهی از این تسهیلات به بانوان کارآفرینان اختصاص داده شده است. 
حضور فعال خانم‌ها در بخش تولیدی، نه‌تنها موجب افزایش درآمد خانوار‌ها می‌شود، بلکه توسعه پایدار اقتصادی را نیز تضمین می‌کند. 
 
به عنوان کسی که با تولیدکنندگان در ارتباط است، چالش‌های بخش تولید چیست و دولت چطور می‌تواند به آنها کمک کند؟
 یکی از اصلی‌ترین مشکلات حوزه تولید، نداشتن برنامه‌ریزی مناسب برای بازار فروش محصولات است. اگر دولت نتواند سازوکار‌های لازم برای تأمین بازار داخلی و صادرات را فراهم کند، تولیدکنندگان با مشکلات بزرگی از جمله کاهش سودآوری و رکود اقتصادی مواجه خواهند شد. 
در این میان، حضور بانک‌ها و تأمین نیاز مالی تولیدکنندگان از طرف آنها بسیار مهم است. ارائه تسهیلات کم‌بهره از سوی بانک‌ها، یکی از عوامل مهم در رشد تولید است. 
حمایت‌های مالی باید به‌گونه‌ای باشد که تولیدکنندگان بتوانند با آرامش خاطر، برنامه‌های خود را اجرایی کنند و دغدغه‌های مالی مانع پیشرفت آنها نشود. 
 
آیا بعد از اعطای تسهیلات، شخص یا سازمانی روی نحوه هزینه‌کرد‌ها و پیشبرد طرح‌ها نظارت دارد؟ 
در کنار تمام کار‌ها و مسئولیت‌ها، بسیج سازندگی در استان چهارمحال و بختیاری نقش نظارتی نیز بر عهده دارد تا سرمایه‌گذاران و کارآفرینان از مسیر صحیح بهره‌برداری از منابع مالی اطمینان داشته باشند. 
نظارت دقیق بر نحوه تخصیص اعتبارات، موجب جلوگیری از فساد اقتصادی و تضمین موفقیت طرح‌های تولیدی خواهد شد. 
 
با توجه به اینکه بسیج سازندگی در حوزه آموزش هم فعال است، توضیحاتی در این باره بفرمایید. 
اگر می‌خواهیم به موفقیت برسیم حتماً باید نقش آموزش در توسعه تولید را پر رنگ‌تر کنیم. بسیج سازندگی طی سال گذشته بیش از ۸ هزار نفر را در زمینه‌های مختلف آموزش داده است. این آموزش‌ها شامل کشاورزی، دامداری، تولید قارچ، گلیم‌بافی، قالی‌بافی، خیاطی و صنایع دستی بوده که توانسته است زمینه اشتغال پایدار را برای افراد جویای کار فراهم کند. 
 
آیا آموزش‌های تخصصی هم در دستور کار سازمان قرار دارد؟
 بسیج سازندگی، نه‌تنها در تأمین مالی، بلکه در آماده‌سازی نیروی انسانی متخصص نیز سهم قابل توجهی دارد. وقتی دوره‌های تخصصی برگزار می‌شود، افراد می‌توانند افق‌های بهتری را ترسیم کنند و تلاش‌هایشان برای انجام کار‌های بزرگ‌تر باشد. ایجاد دوره‌های تخصصی مهارتی به افراد کمک کرده تا بتوانند به‌صورت مستقل کسب‌وکار راه‌اندازی کنند و از حمایت‌های دولتی برای توسعه کار خود بهره‌مند شوند. 
 
با توجه به کمبود آب در کل ایران، وضعیت پروژه‌های آبخیزداری در چهارمحال و بختیاری چطور است؟
استان چهارمحال و بختیاری در اجرای طرح‌های پروژه‌های آبخیزداری و منابع طبیعی، در میان برترین استان‌های کشور قرار گرفته است. بسیج سازندگی با اجرای طرح‌های مدیریت منابع آبی توانسته است به احیای زمین‌های زراعی و افزایش بهره‌وری در تولید محصولات کشاورزی کمک کند. 
این نیرو در سال گذشته توانسته است چندین پروژه مهم در زمینه حفظ منابع طبیعی را اجرایی کند که شامل احیای مراتع، کنترل فرسایش خاک و تقویت ذخایر آبی است. این اقدامات، نه‌تنها برای تولیدکنندگان مفید بوده، بلکه تأثیر مستقیمی بر پایداری اکوسیستم منطقه داشته است.
برچسب ها: بسیج ، معیشت ، مناطق محروم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار