کد خبر: 1289836
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
بیش از یک میلیون نفر در ۵۰ ایالت امریکا از نیویورک تا آلاسکا و پایتخت این کشور در اعتراض به سیاست‌های دولت دونالد ترامپ و ایلان ماسک میلیاردر مشهور امریکایی که سمت وزیر «بهره‌وری دولت» را برعهده دارد، به خیابان‌ها آمدند.
مهرزاد اصغریان
جوان آنلاین: امریکایی‌های خشمگین از سیاست‌های دولت دونالد ترامپ، در جای جای کشورشان به خیابان آمدند و تأکید کردند که رئیس‌جمهور و وزیر بهره‌وری او، دست از سر قوانین امریکا بردارند. در کمتر از سه ماه از روی کار آمدن دولت جدید، نه تنها داخل این کشور عرصه اعتراضات متعدد شد بلکه جنگ تعرفه ترامپ، واکنش‌های تقابلی مقامات جهانی را به دنبال داشته تا جایی که برخی، چین را برنده وضعیت موجود دانسته‌اند. 
 
بیش از یک میلیون نفر در ۵۰ ایالت امریکا از نیویورک تا آلاسکا و پایتخت این کشور در اعتراض به سیاست‌های دولت دونالد ترامپ و ایلان ماسک میلیاردر مشهور امریکایی که سمت وزیر «بهره‌وری دولت» را برعهده دارد، به خیابان‌ها آمدند. گزارش سی‌ان‌ان حاکی از این بود که روز شنبه به وقت محلی در این ایالات، حدود یک هزار و ۴۰۰ تجمع اعتراضی برگزار شد. عمده معترضان در پایتخت امریکا در نزدیکی بنای یادبود واشینگتن تجمع کردند و تظاهرات ضددولتی در سراسر بلوار مرکزی این شهر از ساختمان کنگره تا بنای یادبود لینکلن هم جریان داشت. اخراج هزاران تن از کارکنان فدرال با هدف کوچک‌سازی دولت، تعطیلی دفاتر منطقه‌ای سازمان تأمین اجتماعی، تعطیلی بسیاری از سازمان‌ها، اخراج مهاجران، جنگ تعرفه‌ای، کاهش محسوس حمایت از افراد تراجنسیتی و همچنین کاهش بودجه برنامه‌های بهداشتی، عوامل اصلی حضور این افراد در تجمعات اعتراضی بود. این تظاهرات‌ها که به «دست از مداخله بردارید!» شهرت یافته، با همکاری بیش از یکصد و ۵۰ سازمان حقوق بشری، اتحادیه کارگری، فعال انتخاباتی و کهنه‌سرباز سازماندهی شد. در ساحل غربی و در سیاتل، معترضان تابلو‌هایی با شعار‌هایی مانند «مبارزه با الیگارشی» در دست داشتند. امریکایی‌های ناراضی از رئیس‌جمهور و دولت او، در پورتلند، اورگان و لس آنجلس هم به خیابان‌ها آمدند و شعار دادند. صد‌ها نفر همچنین در پالم بیچ گاردنز واقع در فلوریدا، در فاصله چند مایلی زمین گلف ترامپ، تظاهرات کردند. شماری از آنها صف کشیده بودند و اتومبیل‌ها را به بوق زدن تشویق می‌کردند و علیه ترامپ شعار می‌دادند. یکی از معترضان گفت: «آن‌ها باید دست از سر تأمین اجتماعی ما بردارند. فهرست چیز‌هایی که آنها باید از آن دوری کنند بسیار مفصل است و نکته عجیب این است که این اعتراض‌ها در مدت زمان کمی پس از روی کار آمدن او (ترامپ) رخ می‌دهند.» از زمان بازگشت ترامپ به قدرت، فعالان بار‌ها علیه ترامپ و ماسک تظاهرات سراسری برگزار کرده‌اند. اما قبل از موج اعتراضی روز شنبه، مخالفان ترامپ هنوز نتوانسته بودند این تعداد از مردم را به خیابان‌ها بکشانند. اعتراضات روز شنبه، مشابه تظاهرات زنان در سال ۲۰۱۷ پس از اولین تحلیف ترامپ در واشینگتن یا تظاهرات «زندگی سیاه‌پوستان مهم است»، پس از قتل جورج فلوید در سال ۲۰۲۰ بود. کاخ سفید در بیانیه‌ای در پاسخ به سؤالی درباره اعتراض‌ها به این موضع‌گیری اکتفا کرد: «موضع رئیس‌جمهور ترامپ روشن است. او همیشه از تأمین اجتماعی و خدمات درمانی برای ذی‌نفعان واجد‌شرایط، حمایت می‌کند. با این حال، دموکرات‌ها به اتباع بیگانه غیرقانونی، مزایای تأمین اجتماعی و بیمه و خدمات درمانی نیازمندان و سالمندان می‌دهد که این کار، امریکا را ورشکسته و سرکوب می‌کند.»
 
 تلاش برای استیضاح ترامپ
مجموعه واکنش‌ها به اقدامات ترامپ در بعد جهانی ادامه دارد. نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا در ارتباط با تعرفه‌های گمرکی وضع شده بر کشورش اعلام کرد: «کاراکاس بر مشکلات جنگ تجاری و اقتصادی که دونالد ترامپ به تمام جهان اعلام کرده است، غلبه خواهد کرد.» مادورو در ادامه تأکید کرد: «ونزوئلا برای یک جنگ تجاری و اقتصادی جهانی آماده شده و برای هر احتمالی، برنامه‌هایی را تدوین کرده است، زیرا کاراکاس یک کشور آزاد و مستقل است.» دفتر کر استارمر، نخست وزیر انگلیس هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: «جهان تغییر کرده، جهانی شدن تمام شده و ما اکنون در دوره و عصر نوینی هستیم. ما باید نشان دهیم که رویکرد ما، یک دولت کارگر فعال‌تر، یک دولت اصلاح‌طلب‌تر، می‌تواند پاسخ‌هایی را برای مردم در هر نقطه از این کشور ارائه دهد.» ترکش اقدامات ترامپ به رژیم صهیونیستی هم اصابت کرد. بنابر گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، بورس تل‌آویو صبح دیروز با کاهش ۵/۳ درصدی آغاز به کار کرد. مؤسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با انتشار گزارشی هشدار داد که تل‌آویو همچنان در معرض خطر تأثیرات اقتصادی ناشی از این تعرفه‌ها قرار دارد و تلاش‌های اخیر مقامات اسرائیل برای کاهش این فشار‌ها از طریق جلب رضایت مسئولان امریکایی و پیشنهاد کاهش متقابل تعرفه‌ها، بی‌نتیجه بوده و با شکست مواجه شده است. در واکنش به این تحولات، ال گرین، نماینده دموکرات ایالت تگزاس که تاکنون چندین بار برای استیضاح ترامپ تلاش کرده است، در تجمع مخالفان او در واشینگتن حاضر شده بود، خطاب به شرکت‌کنندگان گفت: «ما به سنایی نیاز داریم که این بار او را محکوم کند. او بر فرماندهان ارتش، وزارت دادگستری و حزب جمهوریخواه تسلط دارد.» این قانونگذار امریکایی با بیان اینکه ترامپ شایستگی ریاست‌جمهوری را ندارد، گفت: «می‌خواهم آقای رئیس‌جمهور بداند که ظرف ۳۰ روز آینده، طرح استیضاحش را به جریان خواهم انداخت.»
 
 رویکرد ضد امریکایی، ابزاری قدرتمند
روزنامه گاردین در مطلبی با پرداختن به پیامد‌های جهانی سیاست تعرفه‌ای ترامپ نوشت: «اقدام ترامپ در وضع تعرفه‌های گسترده و دردناک که روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد، به رفتار یک «کودک پارانوئید» می‌ماند که فکر می‌کند همه به او ظلم کرده‌اند و حالا باید انتقام بگیرد. اما این انتقام‌جویی رئیس‌جمهوری امریکا می‌تواند لطمه‌های بسیاری به اقتصاد ایالات متحده و جهان وارد کند. نگاهی کوچک به وال‌استریت و عملکرد سرمایه‌گذاران نیز نشان می‌دهد که شروع این اقدام تا چه اندازه طوفانی بود.» گاردین با اشاره به وضعیت اقتصادی ایالات متحده پیش از وضع تعرفه‌های گسترده آورده است: «اقتصاد این کشور در وضعیت قدرتمندی قرار داشت؛ نرخ بیکاری تنها ۱/۴ درصد و تورم زیر ۳درصد بود و رشد اقتصادی در قوی‌ترین حالت ممکن جهان صنعتی قرار داشت و بازار سهام رکورد سطوح بی‌سابقه‌ای را ثبت می‌کرد. اما حالا براساس اعلام «دانشگاه ییل»، افزایش قیمت ناشی از تعرفه‌های ترامپ برای هر خانواده امریکایی ۳ هزار و ۸۰۰ دلار در سال هزینه خواهد داشت.» «وال‌استریت‌ژورنال» از جنبه دیگری به این موضوع پرداخت و تصریح کرد: «شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین برنده اصلی جنگ تجاری جهانی که ترامپ به موجب تعرفه‌های جدید خود علیه واردات از بسیاری از کشور‌ها شروع کرده، به حساب می‌آید.» به نوشته این نشریه این جنگ تجاری ترامپ «یک هدیه راهبردی نصیب رئیس‌جمهور چین کرده است. ترامپ با تبر، رشته‌های اقتصادی که بخشی از جهان را به یک بلوک اقتصادی واحد با هدف رقابت با پکن پیوند زده‌اند قطع کرده و این اتفاق درست در زمانی که خیلی از کشور‌ها شروع به تجدیدنظر در روابط اقتصادی خود با چین کرده‌اند، رخ داده است.» وال‌استریت‌ژورنال، ضد امریکا بودن را یک نیروی سیاسی قدرتمند که همچنان در برخی کشور‌های آسیایی برجسته است خوانده و تحلیل می‌کند که این ضدیت هر چه بیشتر تشدید خواهد شد. در حالی که ایالات متحده سال‌ها دیپلماسی را صرف بازداشتن کشور‌های اروپایی از اتکای اقتصادی بیش از حد به چین کرده است، به زودی هیئت‌های تجاری این کشور‌ها اعم از فرانسه، آلمان و کشور‌های دیگر سفر به چین را از سر خواهند گرفت.
برچسب ها: ترامپ ، امریکا ، واشنگتن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار
وب گردی