جوان آنلاین: متن پیشرو برشی از کتاب سلام بر ابراهیم (خاطراتی از شهید ابراهیم هادی) یکی از شهدای حاضر در کانال موسوم به کانال کمیل است. شهید هادی نیروی اطلاعات- عملیات بود. در خلال عملیاتهای مختلف، نیروهای اطلاعاتی برای هدایت گردانهای مختلف موقتاً با این گردانها همراه میشدند و علت حضور شهید ابراهیم هادی در میان نیروهای دو گردان کمیل و حنظله نیز به همین خاطر بود؛ برگهایی از کتاب سلام بر ابراهیم را مرور میکنیم.
کانال سوم
تانکهای دشمن بچهها را محاصره کرده بودند و توپخانهشان هم پیشروی کرده بود. اطراف رزمندهها پر بود از موانع خورشیدی و مین که جلوی هر حرکتی را میگرفت. بسیاری از بچهها برای در امان ماندن از آتش، وارد کانال سوم شدند و تعداد زیادی هم در میان میادین مین و تپههای رملی گیر کرده بودند و به سختی این طرف و آن طرف میرفتند، ولی هیچجا در امان نبودند. بچهها سعی میکردند با عبور از موانع در دشت سنگر بگیرند، اما به مینها برخورد میکردند و به شهادت میرسیدند. ابراهیم هادی فریاد میزد و بچهها را از رفتن به سمت دشت باز میداشت. هر کسی که سالم مانده بود به ناچار برای در امان ماندن از آتش دشمن وارد کانال سوم میشد.
محاصره کامل
بعثیها به خوبی میدانستند که نیروهای ما چارهای جز رفتن به داخل کانال ندارند؛ بنابراین مسیر حرکت رزمندهها و همچنین کانالها را زیر آتش پرحجم خود قرار داده بودند و همزمان از رزمنده میخواستند که تسلیم شوند، ولی بچهها در میان انبوهی از آتش، ابراهیموار مقاومت میکردند و به هیچ قیمتی حاضر به تسلیم نبودند. فرماندهان به شدت نگران شده بودند و تلاش میکردند تا رزمندهها را نجات بدهند. همچنین یک گردان از بچههای لشکر ۳۱ عاشورا به کمک بچههای گردانهای کمیل و حنظله رفتند تا بلکه آنها را از محاصره رها کنند، ولی حجم آتش دشمن به قدری بود که مانع پیشروی آنها شد. رزمندههای محاصره شده دائم با حاجهمت (فرمانده لشکر ۲۷) در تماس بودند و از وضعیتشان گزارش میدادند. برادر ثابتنیا فرمانده و برادر حاجحسینی معاون گردان کمیل به شهادت رسیدند. بعد از ساعاتی باز پیام آمد که برادر یاری فرمانده گردان حنظله هم شهید شد؛ عراقیها جلو آمدند و دو طرف کانال را بستند.
روز پنجم
در روز پنجم محاصره بچهها در داخل کانال، صدای تیراندازی قطع شد. فرماندهان با دلی پر از غم به این نتیجه رسیدند که همگی آنها به شهادت رسیدهاند و ماجرای غمانگیز گردانهای کمیل و حنظله در کانالهای جنوب فکه خاتمه یافت. چند سال بعد از جنگ گروهی به نام تفحص شهدا به منطقه رفتند. شهید علی محمودوند، فرمانده گروه تفحص خود از بازماندگان عملیات بود. آنها پیکر حدود ۳۰۰ شهید را از داخل کانالهای فکه و مناطق اطراف پیدا کردند. در وسایل یکی از شهدا دفترچهای بود که در آن نوشته بود: امروز روز پنجمی است که در محاصره هستیم. آب و غذا را جیرهبندی کردهایم. پیکر شهدا در انتهای کانال کنار هم قرار دارند. دیگر شهدا تشنه نیستند. فدای لب تشنهات،ای پسر فاطمه (س).