کد خبر: 1290280
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۶
نتایج جدیدترین نظرسنجی‌ها در سرزمین‌های اشغالی نشان می‌دهد بنیامین نتانیاهو و حزب لیکود با وجود احراز مقام نخست در نظرسنجی‌های مختلف، از موفقیت در تشکیل کابینه ائتلافی باز خواهند ماند.

جوان آنلاین: نظرسنجی جدیدی که توسط شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شده، دیدگاه‌ ساکنان سرزمین‌های اشغالی درباره مسائل مختلف را بررسی کرده است؛ در حوزه رقابت‌های حزبی، لیکود با وجود صدرنشینی در تشکیل ائتلاف شکست می‌خورد و در حوزه جنگ غزه نیز اکثریت مشارکت‌کنندگان خواستار اتمام نهایی جنگ هستند. این نتایج نشان‌دهنده اختلاف عمیق میان سیاست‌های جنگ‌طلبانه کابینه بنیامین نتانیاهو و خواسته های ساکنین سرزمین‌های اشغالی است.

به گزارش تسنیم، نتایج نظرسنجی نشان می‌دهد که در صورت برگزاری انتخابات پارلمانی، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو با 24 کرسی همچنان بزرگترین حزب خواهد بود. با این حال، احزاب مخالف کابینه فعلی در مجموع از قدرت بیشتری نسبت به ائتلاف حاکم برخوردار هستند. اگر امروز انتخابات سراسری در سرزمین‌های اشغالی برگزار شود این نتایج با ترکیب کنونی احزاب رقم می‌خورد:

  • لیکود (نتانیاهو): 24 کرسی
  • حزب دموکرات (یائیر گولان): 16 کرسی
  • یش عتید (یائیر لاپید): 14 کرسی
  • بلوک دولت (بنی گانتس): 14 کرسی
  • اسرائیل خانه ما (آویگدور لیبرمن): 14 کرسی
  • شاس (آریه درعی): 10 کرسی
  • قدرت یهودی (ایتمار بن گویر): 10 کرسی
  • یهودیت متحد توراه (موشه گفنی): 8 کرسی
  • خداش – تعال (ایمن عوده): 5 کرسی
  • رعم (منصور عباس): 5 کرسی

نکته حائز اهمیت این است که حزب «صهیونیسم مذهبی» به رهبری بتسلائل اسموتریچ، وزیر دارایی کنونی از حد نصاب عبور نکرده و هیچ کرسی‌ای کسب نخواهد کرد. این مسئله نشان‌دهنده کاهش حمایت از احزاب راست افراطی داخل سرزمین‌های اشغالی است.

طبق این سناریو، احزاب مخالف کابینه کنونی مجموعاً 63 کرسی در کنست به دست خواهند آورد، در حالی که ائتلاف حاکم تحت رهبری نتانیاهو تنها 52 کرسی را کسب خواهد کرد. ائتلاف عربی خداش – تعال نیز با 5 کرسی، نقشی در ائتلاف‌سازی نخواهد داشت.

بازگشت نفتالی بنت

نتایج نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که بازگشت نفتالی بنت به عرصه سیاسی فلسطین اشغالی، به طور کلی معادلات را تغییر خواهد داد. حزب جدید بنت، تحت عنوان «بنت 2026»، به تنهایی قادر است با کسب 23 کرسی، بزرگترین حزب در سپهر سیاسی اسرائیل شود. این تحولات نه تنها باعث سقوط حزب لیکود به جایگاه دوم خواهد شد، بلکه آرای احزاب مخالف را نیز به شدت کاهش خواهد داد. در صورت ورود بنت به رقابت‌ها اوضاع به این ترتیب تغییر می‌کند:

  • بنت 2026 (نفتالی بنت): 23 کرسی
  • لیکود (نتانیاهو): 22 کرسی
  • حزب دموکرات (یائیر گولان): 13 کرسی
  • شاس (آریه درعی): 10 کرسی
  • اسرائیل خانه ما (آویگدور لیبرمن): 9 کرسی
  • قدرت یهودی (ایتمار بن گویر): 9 کرسی
  • یش عتید (یائیر لاپید): 8 کرسی
  • بلوک دولت (بنی گانتس): 8 کرسی
  • یهودیت متحد توراه (موشه گفنی): 8 کرسی
  • خداش – تعال (ایمن عوده): 5 کرسی
  • رعم (منصور عباس): 5 کرسی

طبق این سناریو، تعداد کرسی‌های ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو حتی از 52 کرسی در سناریوی قبلی نیز به 49 کرسی کاهش خواهد یافت. احزاب مخالف با کمک حزب بنت به قدرت بیشتری دست پیدا کرده و بدون نیاز به احزاب عربی، با کسب 66 کرسی قادر به تشکیل دولت خواهند بود. این تحولات فشار بیشتری بر نتانیاهو وارد می‌کند، زیرا امکان تشکیل کابینه بدون همراهی بنت یا احزاب مخالف برای او عملاً وجود نخواهد داشت.

رسوایی «قطرگیت» و چنددستگی جامعه صهیونیستی

یکی دیگر از موضوعات مورد توجه در نظرسنجی اخیر، رسوایی «قطرگیت» و روابط سیاسی اسرائیل با قطر بود. این رسوایی مربوط به ارائه مشاوره توسط مقامات اسرائیلی به قطر می‌شود که در بحبوحه جنگ، جنجال بزرگی در محافل سیاسی ایجاد کرده است.

نگرش‌ها درباره کشور قطر

  • 62٪ از رأی‌دهندگان ائتلاف حاکم معتقدند قطر دشمن اسرائیل است.
  • 65٪ از رأی‌دهندگان مخالف دولت نیز قطر را کشوری دشمن می‌دانند.
  • فقط 15٪ از طرفداران ائتلاف و 14٪ از مخالفان، قطر را دشمن نمی‌دانند.

دیدگاه‌ها درباره رسوایی قطرگیت

  • 58٪ از رأی‌دهندگان ائتلاف معتقدند ارائه خدمات مشاوره به قطر در زمان جنگ، اشتباه است.
  • این رقم در میان مخالفان دولت به 84٪ افزایش می‌یابد.

این ارقام نشان‌دهنده اجماع سیاسی در سطح جامعه اسرائیل علیه قطر و رد ارائه خدمات سیاسی به آن در زمان جنگ است.

فشار عمومی برای پایان جنگ

اما شاید مهم‌ترین بخش این نظرسنجی، خواست عمومی برای پایان جنگ و بازگشت سایر اسیران اسرائیل دربند در غزه باشد. طبق نتایج، اکثریت شهروندان اسرائیلی، حتی در میان طرفداران کابینه، از پایان جنگ غزه حمایت می‌کنند:

  • 90٪ از رأی‌دهندگان احزاب مخالف از توافق مبتنی بر بازگشت اسرا در ازای پایان جنگ حمایت می‌کنند.
  • 52٪ از طرفداران کابینه فعلی نیز از چنین توافقی حمایت می‌کنند.
  • فقط 34٪ از رأی‌دهندگان حامی کابینه نتانیاهو با چنین معامله‌ای مخالفند.
  • مخالفت با معامله پایان جنگ در میان مخالفان کابینه حاضر تنها 7٪ است.

این نتایج نشان‌دهنده شکاف عمیق میان سیاست‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو و خواسته های ساکنین سرزمین‌های اشغالی است.

به طور کلی  نظرسنجی شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی 4 نکته بسیار مهم را به نمایش گذاشته است:

  1. بحران مشروعیت نتانیاهو: حتی بدون ورود نفتالی بنت، شانس کابینه فعلی برای حفظ قدرت در انتخابات آینده بسیار کم است.
  2. قدرت‌گیری بنت: بازگشت بنت به سیاست می‌تواند صحنه سیاسی اسرائیل را دگرگون کند و به قدرت‌گیری مخالفان نتانیاهو کمک کند.
  3. اجماع درباره قطر: اکثریت اسرائیلی‌ها، فارغ از جناح‌های سیاسی، دوحه را دشمن خود دانسته و روابط کابینه نتانیاهو با آن را مشکل‌ساز تلقی می‌کنند.
  4. خواست عمومی برای پایان جنگ: فشار عمومی برای پایان درگیری‌ها در نوار غزه، جدی‌ترین چالش پیش‌روی کابینه نتانیاهو است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار