کد خبر: 1291045
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
مسئول طبیعت‌گردی محیط زیست: 
سال گذشته شورای برنامه‌ریزی استان هرمزگان قانونی را برای ممنوعیت خروج خاک از جزیره هرمز در نظر گرفت، اما در عمل اقدامی صورت نگرفت

جوان آنلاین: مسئول طبیعت‌گردی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: جزیره هرمز بدون متولی است. برای این جزیره باید مدیریت یکپارچه تعیین و مشخص شود و یک نهاد، سازمان یا منطقه آزاد که می‌توانند مؤثر باشند مدیریت جزیره هرمز را برعهده بگیرد. 
ایمان هادی در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار داشت: سال گذشته شورای برنامه‌ریزی استان هرمزگان قانونی را برای ممنوعیت خروج خاک از جزیره هرمز در نظر گرفت، اما در عمل اقدامی صورت نگرفت. این منطقه مانند جزیره کیش و قشم باید زیر نظر یک منطقه آزاد باشد تا بر آن نظارت شود. اگر متولیان سازمان محیط‌زیست بخواهند در مورد جزیره هرمز پررنگ صحبت کنند، می‌گویند این جزیره زیر نظر سازمان منابع طبیعی است و ما می‌دانیم باید چه اقدامی انجام دهیم، در صورتی که اگر می‌دانستند چه کار کنند، جزیره به این وضع نمی‌افتاد. 
هادی افزود: فقط شورا‌های برنامه‌ریزی و تأمین استان هرمزگان به فکر جزیره هرمز هستند و غصه می‌خورند. آنها توانستند جلوی فعالیت معدن آهن را بگیرند، اما برای جلوگیری از آسیب و از بین رفتن غار‌های این جزیره واکنش و بازدارندگی از سوی آنها ندیدم، حتی میراث فرهنگی هم اعلام نکرد باید گردشگر براساس ظرفیت جزیره وارد منطقه شود. 
وی تأکید کرد: باید یک نهاد، سازمان یا منطقه آزاد هر کدام که می‌توانند مؤثر باشند، مدیریت جزیره هرمز را برعهده بگیرد، اگرچه بخش زیادی از جزیره آسیب‌دیده و از بین رفته است، ولی باز هم پتانسیل‌هایی در آن وجود دارد که باید حفظ شود. این مکان جزو مناطق تحت حفاظت سازمان محیط‌زیست نیست و ما فقط می‌توانیم در این زمینه نامه‌نگاری کنیم، اما نمی‌توانیم مأموران خود را به آنجا ببریم. 
مسئول طبیعت‌گردی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: طبق قانون، حفاظت از خاک برعهده سازمان منابع طبیعی است و سازمان زمین‌شناسی می‌تواند از لحاظ علمی و ارزش‌گذاری منابع معدنی و خاک‌ها کمک کند، اما همدلی دیده نشده است. 
هادی گفت: افرای که با پرواز به جزیره هرمز تردد می‌کنند اگر از آنجا همراه خود خاک ببرند و دستگاه بازرسی (ایکس‌ری) نشان دهد که در کیف یا چمدان آنها خاک است، اجازه خروج خاک داده نمی‌شود، اما نظارتی در این خصوص روی مسافرانی که با وسایل نقلیه عمومی و شخصی به جزیره سفر می‌کنند وجود ندارد. چندین جزیره زیبای دیگر در کشور وجود دارد که به خاطر نظامی و استراتژیک بودن ورود افراد به آنجا ممنوع است، به همین دلیل از آسیب افراد به صورت طبیعی در امان مانده است. مسئول طبیعت‌گردی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: خاک جزیره هرمز مجموعه‌ای از اکسیدآهن با رنگ‌های متنوع قرمز دارای هماتیت، لیمونیت و نقره‌ای آینه‌ای رنگ است. اگر بخواهیم این خاک‌ها را از نظر معدنی بررسی کنیم، آنها گرانقیمت نیستند، قیمت اکسیدآهن متداول و متوسط است، اما ارزش این خاک معنوی و از لحاظ زمین‌شناسی ارزش علمی بسیار بالایی دارد و اگر سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی در مورد خروج این خاک‌ها واکنش نشان می‌دهند به این دلیل است که سنگفرش یا روکش خاک رنگی با این تنوع کمیاب است و گنبد نمک در این جزیره مربوط به میلیون‌ها سال است که باید برای آیندگان حفظ شود. 
مسئول طبیعت‌گردی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سازمان محیط‌زیست در حد اختیارات می‌تواند به این موضوع ورود پیدا کند، اما براساس قانون، حفاظت از خاک برعهده سازمان منابع طبیعی و غار‌ها زیر نظر سازمان میراث فرهنگی است. این دو سازمان در سال‌های گذشته به دلیل اتفاقاتی که در این جزیره رخ داد، تذکرات و چندین مکاتبه انجام دادند، اما بازخوردی در پی نداشت.
هادی تأکید کرد: جزیره هرمز در دهه ۶۰ به خاطر وجود بلور‌های خاص به بهشت کانی‌شناسی ایران شهره بود، اما اکنون بسیاری از کانی‌ها توسط دانشجویان در سفر‌های علمی جمع‌آوری و از جزیره خارج شد، بدون اینکه بازدارندگی حاکم باشد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار