جوان آنلاین: فیلم کوتاه «شوتی» به کارگردانی شیوا طاهری و تهیهکنندگی آرش شیروانی موفق به دریافت جایزه بزرگ جشنواره بینالمللی خاورمینه هلند/ Holland Mena Film Festival شد. این جشنواره با هدف تبادل فرهنگی میان سینمای خاورمیانه و شمال آفریقا و اروپا، در تاریخ ۵ و ۶ آوریل (۱۶ و ۱۷ فروردین) در شهر لاهه هلند برگزار شد.
به گزارش ایرنا، «شوتی» پیش از این نیز با دریافت دیپلم افتخار از جشنواره میکروفاف Mikrofaf Film Festival در بلگراد، حضور موفقی در عرصه بینالمللی داشت. در بیانیه داوران این جشنواره آمده است:
«هیات داوران تحت تأثیر رویکرد خلاقانه و موضوع واقعگرایانه فیلم قرار گرفت. تسلط بر فیلمبرداری فوقالعاده است. کارگردان با زبانی سینمایی و زیبا داستان خود را روایت میکند. سکوتهای پرمعنا، خود روایتگر داستانی مستقل هستند و پیام این فیلم بسیار قدرتمند است.»
در این فیلم، بازیگرانی، چون محمدعلی قویدل، مهین سیسیزاده، دانیال محمودنیا، فردین رحمانپور، افشین بخشش، پوریا فلاحپور و بازیگران خردسال محمد سوزایی و نوید بندری نقشآفرینی کردهاند.
«آوای ابرها» راهی آمریکا شد
فیلم کوتاه «آوای ابرها»، محصول مرکز فیلم جوان سوره، به کارگردانی محمد لطفعلی و نویسندگی و تهیهکنندگی هادی فیروزمندی در سیزدهمین حضور بینالمللی، در بخش رقابتی بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم فلسطینِ شیکاگو/ Chicago Palestine Film Festival به نمایش درمیآید.
این جشنواره ۱۲ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۵ (۲۳ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شیکاگو آمریکا برگزار میشود.
جشنواره فیلم فلسطین شیکاگو که سال ۲۰۰۱ تاسیس شد، به عنوان طولانیترین جشنواره فیلم فلسطین در جهان، گواهی بر قدرت داستانسرایی مشارکتی است. این رویداد فرهنگی سالانه به عنوان بستری پویا برای نمایش روایتهای غنی و متنوع سینمای فلسطین عمل و فضایی مناسب برای فیلمسازان، هنرمندان و مخاطبان فراهم میکند تا با داستانهای جذابی که جنبههای چند وجهی زندگی فلسطینیان را بررسی میکنند، درگیر شوند.
این جشنواره از طریق مجموعهای دقیق از فیلمهای بلند، مستند و کوتاه، در پی تقویت درک عمیقتر از تجربه فلسطینیان است.
جایزه بهترین انیمیشن بیست و هفتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کودکان مارانو (MARANO RAGAZZI SPOT FESTIVAL)، جایزه بهترین پویانمایی دومین جشنواره بینالمللی فیلم صبح و دیپلم افتخار پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «"kinofestival" Light of the world» روسیه از جمله افتخاراتیست که «آوای ابرها» برای حضور در جشنوارههای بینالمللی کسب کرده است.
بخش بینالمللی این فیلم کوتاه برعهده مرکز بینالملل سوره است.
«آخرین کوسه نهنگ» به جشنواره «آسولو» ایتالیا راه پیدا کرد
مستند «آخرین کوسه نهنگ» ساخته رامتین بالف به بخش مسابقه چهل و یکمین جشنواره هنری «آسولو» در ایتالیا راه یافت. جشنواره هنری «آسولو» ایتالیا یکی از قدیمیترین جشنوارههایی است که به آثار هنری و خلاق میپردازد و از تاریخ ۱۶ تا ۱۸ خردادماه ۱۴۰۴ برگزار میشود.
مستند «آخرین کوسه نهنگ» برنده جایزه بهترین موسیقی و بهترین تصویربرداری از هفدهمین جشنواره مستند «سینماحقیقت» است و دیپلم افتخار بهترین مستند چهل و دومین جشنواره فیلم فجر را در کارنامه دارد. این فیلم در یک سال گذشته، در جشنوارههای مختلفی نمایش داده شده که ازجمله آنها میتوان به چهاردهمین جشنواره بینالمللی کامبوج، جشنواره محیط زیست بریتیش کلمبیا، سی و ششمین جشنواره فیلم خیرونای اسپانیا و جشنواره واید اسکرین انگلستان اشاره کرد.
«آخرین کوسه نهنگ» روایتگر کوسه نهنگی است که دنبال همزاد و عشق خود در دریا میگردد.
عوامل این مستند ۷۵ دقیقهای عبارتند از تهیهکننده، نویسنده و کارگردان: رامتین بالف، فیلمبردار: رشاد بالف و رامتین بالف، تدوین و صداگذاری: رشاد بالف، تحقیق و پژوهش: رامتین بالف و رشاد بالف، موسیقی: اکبر ابراهیمی، دستیار فیلمبردار: کوشیار یزدانی، دستیار تهیه: معصومه شهریاری، تولید مشترک مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و کارگاه سینمایی برادران بالف.
نمایش فیلم مستند «کانون» با حضور محمد مقدم
سی و پنجمین برنامه نمایش مستندهای ایرانشناسی به نمایش فیلم مستند «کانون» ساخته خاطره خدایی اختصاص دارد.
خاطره خدایی فیلم «کانون» را به عنوان پایاننامه دکترای خود در رشته فیلم در دانشگاه پاریس ۸ ساخته است. این فیلم به تأثیر کانون پرورش فکری بر سینمای هنری ایران میپردازد. پس از نمایش فیلم محمد مقدم، مستندساز، پژوهشگر، کارگردان انیمیشن به نقد و بررسی فیلم و سخنرانی دربارهی نقش و جایگاه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در تاریخ فرهنگی ایران معاصر میپردازد. مقدم از دانشآموختگان کانون پروروش فکری است.
این برنامه به همت انجمن مستندسازان سینمای ایران و انجمن اشا و با همکاری سازمان نظام پزشکی کرج برگزار میشود و حضور در آن آزاد و رایگان است. علاقهمندان میتوانند سهشنبه (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)، ساعت ۱۸ به سالن نظام پزشکی کرج مراجعه کنند و این مستند را ببینند.
نمایش و نقد «اینجا» در فرهنگسرای ارسباران
فیلم سینمایی «اینجا» ساخته رابرت زمکیس محصول ۲۰۲۴ آمریکا، در ژانر درام، یکشنبه (۲۴ فروردین) ساعت ۱۸ در سالن فرهنگسرای ارسباران اکران و پس از آن با حضور کورش جاهد کارشناس و مدرس سینما نقد و بررسی میشود.
فیلم «اینجا» با میانگینِ امتیاز ۶.۵ از ۱۰ در وبگاه آی.ام. دی. بی imdb براساس رمان گرافیکی به همین نام نوشته ریچارد مک گوایر، ساخته شده است. این فیلم از فناوری هوش مصنوعی مولد جدیدی به نام متافیزیک زنده Metaphysic Live برای تعویض چهره و پیری بازیگران در زمان واقعی هنگام اجرا به جای استفاده از روشهای پردازش پس از تولید اضافی استفاده میکند.
فیلم اینجا پس از حضور در جشنوارههای بینالمللی متعدد موفق شد برنده ۲ جایزه و نامزد دریافت ۵ جایزه دیگر نیز شود. این فیلم داستان زندگی ریچارد (با بازی تام هنکس) و مارگارت (با بازی رابین رایت) را از زمان جوانی تا روزهای سالخوردگی آنها و فراز و نشیبهایی که در طول این سالها با آن دست و پنجه نرم میکنند را به تصویر کشیده است.