جوان آنلاین: شیروانی با بیان اینکه صرف کردن عمر به پای علم، میتواند آن معنای زندگی که دنبالش هستیم را تعریف کند، گفت: نه اینکه بگویم پول و اقتصاد ارزش ندارد، اما صحبتم این است که یک انسان هیچ وقت نباید قانع شود تا پیشرفت کند. از یک مدیر گرفته تا کارمند و هر فرد دیگری در هر جایگاهی که هست باید با میل پیشرفت و قناعت نکردن به شرایطی که دارد، مسیر رو به ارتقایی را پیش بگیرد.
کشف راههای تازه و اتفاقات نو در هر کاری هم از دیگر موضوعاتی بود که این جراح با اشاره به آن بیان عنوان کرد: هر فردی باید مسیرش را پیدا کرده و جدا از روزمرگی و تکرار سراغ آن برود. این جریان برای هر کسی میتواند متفاوت باشد، اما چیزی که برای من جالب است این است که بدانم ما چه هستیم؟ از کجا آمدیم و به کجا باید برویم؟ برای همین روی دنیای کروموزومها خیلی کار میکنم، به دنبال آن هستم که هدف این خلقت را دریابم. باید به این واقعیتها فکر کرد، اینکه آیا فقط ما در این جهان هستیم یا زیستهای دیگری هم وجود دارد و موارد بسیار دیگری در این حوزه که پرداخت و اندیشیدن به آنها باعث میشود وجودمان گسترش پیدا کند و بزرگ شویم.
شیروانی با تأکید بر اینکه مغز بزرگترین اثر خلقت روی زمین است، افزود: هر آنچه امروز در دنیا میبینیم، نتیجه فعالیت همین مغز است. زمانی که من برای بار اول وارد اتاق عمل شدم و مغز را باز کردم، جز خون و چربی و مقداری پروتئین چیزی نبود و سوال اینجاست که با این ساختار چطور چنین فعالیت عظیمی توسط آن صورت میگیرد؟ این جزو عجایبی است که بعد از بیش از ۳۵ سال هنوز برای من تازگی دارد و هربار نکته تازهای را درک میکنم. حتی وزن این مغز در اغلب آدمها یکی است، چه یک دانشمند چه یک فرد جاهل و این پروسهای که در مغز هرکس میگذرد است که باعث میشود شاهد تفاوتها باشیم. ما هنوز نمیدانیم اطلاعات مختلف در حافظه چطور ذخیره میشوند و یک سلول چطور میتواند این میزان اطلاعات را ذخیره کند و هیچ نمود بیرونی هم نداشته باشد.
واکنشهای شیمیایی که در بدن تبدیل به رفتار میشوند هم موضوع دیگری بود که در طول این گفتوگو مطرح شد و شیروانی در خصوص آن گفت: این واکنشها در هر فردی متفاوت است، به همین دلیل است که ویژگیها و رفتار آدمها با یکدیگر تفاوت دارد و همین باعث میشود تا اداره یک جامعه ساده نباشد.