جوان آنلاین: ماهها بعد از بسته شدن پرونده امیدهای فوتبال ایران، در فاصله پنج ماه باقیمانده تا مسابقات مقدماتی جام ملتهای امیدهای آسیا بحث انتخاب سرمربی بار دیگر نام این تیم را بر سر زبانها انداخت. تیمی که شهریورماه برای حضور در هفتمین دوره مسابقات جامملتهای زیر ۲۳ سال آسیا راهی عربستان خواهد شد، اما همچنان وضعیت نامشخصی دارد.
اوایل مهرماه دو سال پیش (۱۴۰۲) پرونده امیدهای ایران بعد از باخت ناباورانه مقابل هنگکنگ در یکچهارم نهایی بازیهای آسیایی که به معنای پایان کار در هانگژو بود بسته و راهی بایگانی فدراسیون فوتبال شد، بهطوریکه طی این مدت امیدها علناً در بلاتکلیفی به سر میبردند و خبری از برگزاری اردوهای تمرینی یا برداشتن گامی در راستای انتخاب سرمربی جدید نبود.
مسیر انتخاب
البته فدراسیون فوتبال در نظر داشت از یک سرمربی ثابت برای نسلهای مختلف تیمهای ملی در ردههای پایه استفاده کند، به همین دلیل هم حسین عبدی پس از موفقیت با تیم نوجوانان، همراه شاگردانش راهی جوانان شد و تصور میشد در ادامه این مسیر، سکان هدایت امیدها را نیز به دست بگیرد، اما عدم صعود به جام جهانی زیر ۲۰ سال که به واسطه حذف در مرحله یکچهارم نهایی مقابل ژاپن در ضربات پنالتی رقم خورد، فدراسیون را در عملی کردن طرح استفاده از سرمربی ثابت در ردههای پایه مردد و تاج معرفی سرمربی امیدها را به ابتدای سال ۱۴۰۴ موکول کرد.
رد طرح جلالی و چرخش به سمت مربی ایرانی
در پی مردد شدن تاج برای انتخاب عبدی برای امیدها، تصور میشد طرح مجید جلالی، مدیر کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال بتواند کمکی برای امیدهای فوتبال ایران باشد. جلالی طرحی را پیشنهاد داده بود که براساس آن از زیرساختهای مشترک با فدراسیون فوتبال اسپانیا و دانش آکادمیهای رسمی این کشور برای توسعه فوتبال پایه در ایران استفاده شود. طرحی با هدف ایجاد زیرساختهای پایدار و علمی برای رشد فوتبال پایه که شامل انتقال دانش فنی، برگزاری دورههای آموزشی برای مربیان و بازیکنان و ایجاد ساختارهای مشابه با آکادمیهای اسپانیایی میشد، اما این طرح به دلیل عدم توافق میان ارکان فدراسیون فوتبال و چالشهای مدیریتی رد شد. در واقع برخی از اعضای فدراسیون معتقد بودند اجرای چنین طرحی نیازمند منابع مالی و هماهنگیهای گستردهای است که در شرایط فعلی امکانپذیر نیست. همچنین اختلافنظرهایی در مورد اولویتبندی برنامههای توسعهای وجود داشت که مانع از تصویب آن شد. بعد از رد شدن نسخه مدنظر جلالی، بار دیگر تصمیم بر بررسی گزینههای داخلی برای هدایت تیم امید گرفته شد.
گزینههای احتمالی
حدود یکسال قبل بود که آقایان روی گلمحمدی نظر مثبت داشتند. نتایج درخشان او در ردههای باشگاهی که همچنان هم ادامه دارد دلیل خوبی بود تا فدراسیون روی این مربی زوم کند، اما تعللها باعث شد گلمحمدی سر از فولاد درآورد و با توجه به شرایط فعلی بعید است که او سکان هدایت امیدهای ایران را به دست گیرد و حالا فدراسیون پس از تفویض اختیاراتی که از کمیته ملی المپیک برای تعیین این موضوع دریافت کرده باید تکلیف نیمکت امیدهای فوتبال ایران را مشخص کند، امیدهایی که این روزها از سه مربی به عنوان گزینههای آن یاد میشود. حسین عبدی که نتوانست موفقیتهای رقم خورده با جوانان را در نوجوانان تکرار کند. مجتبی حسینی، سرمربی آلومینیوم اراک که طی سالهای اخیر چهرههای جوانی را به فوتبال ایران معرفی کرده و پیش از این نیز یکی از گزینههای به دست گرفتن سکان هدایت امیدها بوده (قبل از عنایتی)، اما او دست رد به سینه فدراسیون زده بود، ولی گفته میشود این بار بعد از مذاکراتی که فدراسیون با حسینی داشته، همه چیز را به آخر فصل موکول کرده است. سعید دقیقی که طی سالهای اخیر کارنامه قابل قبولی در شمسآذر و خیبر خرمآباد از خود به جای گذاشته و همچنین عبدلله ویسی سرمربی جوان، اما نام آشنایی که سابقه کسب عنوان قهرمانی در لیگ برتر را هم دارد و این روزها هدایت پالایش نفت بندرعباس در لیگ یک را به عهده دارد.
مسابقات مقدماتی جام ملتهای زیر ۲۳ سال آسیا در حالی شهریورماه برگزار میشود که هنوز تکلیف سرمربی تیم فوتبال امید ایران برای حضور در این مسابقات مشخص نیست.
تصمیم نهایی
تاج گویا قصد دارد اینبار تمام جوانب را در نظر بگیرد تا در صورت انتخاب گزینهای جز عبدی که حضورش روی نیمکت تیم المپیک ایران چندان هم محتمل نیست، دیگر بهانههایی نظیر عدم شناخت از بازیکنان، فرصت اندک برای موفقیت و تقویم فشرده لیگ برتر برای در اختیار داشتن بازیکنان زیر ۲۳ سال نداشته باشد، اما با توجه به اینکه گفته میشود رئیس فدراسیون قصد دارد تا پایان فروردینماه تکلیف نیمکت امیدها را روشن کند، بیتردید جلسهای که احتمالاً هفته آینده برگزار میشود باید سرنوشتساز باشد، جلسه با کمیته فنی برای اعلام نظر نهایی خود و ارجاع آن به هیئت رئیسه برای تصویب.
البته تجربههای تلخ گذشته باعث شده نتوان خیلی امیدوارانه به این مسائل نگریست و باید دید آیا تمام این ماجراها مثل همیشه نمایشی است یا اینکه اینبار تاج و فدراسیونش که حالا به حکم کمیته ملی المپیک همه کاره اخذ تصمیمات برای تیم امید ایران نیز هستند، میتوانند با گرفتن تصمیمی درست و فنی به ناکامیهای تیم زیر ۲۳سال ایران خاتمه دهند یا باز هم قرار است در روی همان پاشنه قدیمی بچرخد.