کد خبر: 1287262
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۰
دانشمندان در حال یافتن میکروپلاستیک‌ها در سراسر بدن انسان هستند
جوان آنلاین: دانشمندان در حال یافتن میکروپلاستیک‌ها در سراسر بدن انسان هستند. با چند استراتژی ساده می‌توانید قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها را محدود کنید. در ادامه به استناد گزارشی از واشنگتن‌پست که پایگاه خبری - تحلیلی «فرارو» آن را به فارسی ترجمه کرده است، به برخی از این راهکار‌ها اشاره می‌شود. 
میکروپلاستیک‌ها همه جا هستند؛ آنها در کبد، خون و حتی مغز شما هستند و اجتناب از آنها تقریباً غیرممکن است. خوشبختانه، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها انجام دهید. شری میسون، محقق آلودگی آب شیرین و پلاستیک در دانشگاه پنسیلوانیا گفت: «میکروپلاستیک‌ها واقعاً یک بحران بهداشت عمومی هستند که مردم به طور کلی از آن آگاه نیستند.» در اینجا پنج راه برای کاهش قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها در آنچه می‌خورید و می‌نوشید آورده شده است. 
 
 آب لوله‌کشی بنوشید
نوشیدن آب بطری شده می‌تواند شما را در معرض هزاران قطعه پلاستیکی میکروسکوپی قرار دهد. در واقع آب بطری بزرگ‌ترین مسیر برای قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌هاست. محققان دریافته‌اند یک لیتر آب بطری شده حاوی حدود ۲۴۰هزار ذره پلاستیکی است که بیشتر آنها نانوپلاستیک هستند. تغییر از آب بطری شده به آب لوله کشی فیلتر شده کاهش مصرف میکروپلاستیک‌ها را به همراه دارد. میکروپلاستیک‌ها در آب لوله کشی نیز یافت می‌شوند، اما در مقادیر بسیار کمتر. جوشاندن و فیلتر کردن آب می‌تواند به حذف ۹۰ درصد از ذرات پلاستیکی در آب آشامیدنی کمک کند، اما کارشناسان هشدار می‌دهند این کار می‌تواند مواد شیمیایی سمی در آب را افزایش دهد. 
 
 از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید
استفاده از پلاستیک اغلب اجتناب ناپذیر است، اما راه‌های زیادی برای کاهش برخورد غذا با پلاستیک وجود دارد، از جمله ظروف نگهداری پلاستیکی. کارشناسان از مردم می‌خواهند غذا‌هایی را که در ظروف پلاستیکی عرضه می‌شود با مواد اولیه تازه جایگزین کنند. این کار می‌تواند به سادگی خرید کره بادام زمینی در یک ظرف شیشه‌ای باشد. هر چیزی که در پلاستیک بسته بندی شده باشد، میکروپلاستیک‌هایی خواهد داشت که از ظروف وارد غذا می‌شوند. کنسرو مواد غذایی و نوشیدنی‌ها یکی دیگر از مسیر‌های آلودگی پلاستیکی برای انسان‌ها هستند. قوطی‌ها اغلب با پلاستیک‌هایی پوشانده می‌شوند که می‌توانند میکروپلاستیک‌ها را داخل غذا وارد کنند. 
 
 از ظروف شیشه‌ای در مایکروویو استفاده کنید
یک مطالعه نشان داد که مایکروویو کردن مواد غذایی در ظروف پلاستیکی و کیسه‌های مواد غذایی قابل استفاده مجدد می‌تواند تنها در ۳ دقیقه بیش از ۴میلیون میکروپلاستیک و ۲ میلیارد ذره نانوپلاستیک در هر سانتی متر مربع آزاد کند. گرما باعث مهاجرت میکروپلاستیک‌ها می‌شود، بنابراین از قرار دادن مواد غذایی داغ در بسته بندی‌های پلاستیکی خودداری کنید و مطمئن شوید در نور خورشید یا سایر محیط‌های گرم نگهداری نمی‌شوند. 
 
 از مصرف غذا‌های فوق فرآوری شده خودداری کنید
غذا‌های فوق فرآوری شده حاوی میکروپلاستیک‌های قابل توجه بیشتری نسبت به غذا‌های کم فرآوری شده هستند. یک مطالعه میکروپلاستیک‌ها را در تمام ۱۶محصولات پروتئینی که محققان نمونه‌برداری کردند، یافت. ناگت‌های مرغ بسیار فرآوری شده حاوی ۳۰ برابر میکروپلاستیک در هر گرم سینه مرغ بودند. به عنوان یک قانون کلی، هرچه مواد غذایی فرآوری‌شده یا فوق‌فرآوری‌شده‌تر، میکرونانو پلاستیک‌های بیشتری تولید می‌کنند. میکروپلاستیک‌ها نیز ممکن است در کابینت ادویه‌جات شما پنهان شوند. یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ مقادیر زیادی پلاستیک را در نمک نشان داد. در این مطالعه هفت نمک از جمله نمک خوراکی، نمک دریا و نمک صورتی هیمالیا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. هر نمک مقداری میکروپلاستیک قابل اندازه‌گیری داشت، اما نمک صورتی هیمالیا درشت و نمک سیاه دارای بالاترین غلظت قطعات میکروپلاستیک بودند. در این بین نمک ید‌دار کمترین میزان را داشت. 
 
 چای کیسه‌ای را کنار بگذارید
چای کیسه‌ای می‌تواند بیش از ۱۱ میلیارد میکروپلاستیک و ۳ میلیارد ذره نانوپلاستیک را در لیوان شما آزاد کند. دم کردن چای یکی از راه‌های جلوگیری از مشکلات مربوط به چای کیسه‌ای است. کیسه‌های چای ساخته شده از سلولز، یک ماده زیست تخریب پذیر، بسیار ایمن‌تر از پلاستیک هستند.
برچسب ها: دانشمندان ، علم ، سلامت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار