جوان آنلاین: سال ۱۳۹۹ بود که قرارگاه جهادگران مدرسهساز با حضور رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور و رئیس سازمان بسیج سازندگی به منظور انسجامبخشی به فعالیت گروههای جهادی، همافزایی بینبخشی با استفاده از ظرفیتهای موجود در ساماندهی فضاهای آموزشی مناطق محروم و تحقق رهنمودها و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی تشکیل شد. انجام فعالیتهای خدمترسانی در حوزه احداث، تعمیر و بازسازی مدارس در مناطق کمبرخوردار، جذب و سازماندهی مشارکتهای اجتماعی و مدیریت کمکهای مردمی در برنامههای عمرانی و طرحهای آموزشی و برگزاری همایشها و پویشهای ملی در حوزه مدرسهسازی از جمله موضوعات فعالیت این قرارگاه عنوان شده است.
قرارگاه جهادگران مدرسهساز با هدف محرومیتزدایی و عمران و آبادانی در مناطق کمبرخوردار کشور، ایجاد بستر مناسب جهت ارتقای همکاریها در رفع مشکلات کمبود فضاها و تجهیزات آموزشی و تقویت زیرساختهای مناسب آموزشی، تربیتی و ورزشی در قرارگاه مرکزی واقع در ستاد سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و ادارات کل استانها با همکاری واحدهای بسیج سازندگی راهاندازی شد.
مطابق اساسنامه قرارگاه جهادگران مدرسهساز، رؤسای سازمان نوسازی مدارس کشور، سازمان بسیج سازندگی، جامعه خیرین مدرسهساز کشور و مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی به همراه پنج نفر از نمایندگان گروههای جهادی اعضای اصلی هیئت امنای قرارگاه هستند. پیشینه فعالیتهای جهادی در حوزه مدرسهسازی به ویژه در مناطق محروم کشور و همکاریهای نیروهای داوطلب جهادگر در هنگام بروز بلایا و سوانح طبیعی در چند سال اخیر بخشی از مشکلات کمبود فضاها و امکانات آموزشی را برطرف کرده است.
به گفته سعید صلاحی، جهادگری که سالهاست در اردوهای مدرسهسازی شرکت دارد، گروههای جهادی مدرسهساز با هدف افزایش فرهنگ مشارکت و اقدامات خیرخواهانه به مناطق محروم و دور دست کشور اعزام میشوند.
وی با بیان اینکه سازمان نوسازی مدارس یک تفاهمنامه با سازمان بسیج سازندگی امضا کرد تا قرارگاه جهادگران مدرسهساز را ایجاد کند، میگوید: اساسنامه این تفاهمنامه تدوین و به تصویب رسیده است تا در همه استانهای کشور معادل این قرارگاه ایجاد شود.
به گفته این جهادگر، یک گروه از نیروهای قرارگاه جهادی در این سازمان مستقر شده و با همکاری یکدیگر زیرساختهای لازم را برای انجام امور دنبال میکنند.
صلاحی یادآور میشود: هدفگذاری برنامه جهادی این است که گروههای جهادی مدرسهساز تقویت شوند و ضمن حمایت از آنها این گروهها به مناطق دوردست اعزام شوند.
وی با بیان اینکه سازمان نوسازی مدارس از تقویت گروههای جهادی به دنبال درآمدزایی نیست، ادامه میدهد: بنا بر گفته مسئولان، این سازمان بخشی از وزارت آموزش و پرورش است و قصد دارند با اعزام گروههای جهادی به مناطق محروم در پرورش دانشآموزان سهیم شوند.
این جهادگر فعال تأکید میکند: اولویت تشکیل و اقدامات گروههای جهادی موضوع پرورشی و پس از آن منشأ خیر و برکت است که در دورترین نقاط مدرسه میسازند.