کد خبر: 1275363
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۰
نقش گروه‌های جهادی در اقتصاد مردم سالار از منظر مقام معظم رهبری
وقتی به شعار‌های سال که از سوی مقام معظم رهبری مطرح می‌شود، توجه می‌کنیم، به نکته جالبی می‌رسیم و آن هم اینکه توجه ویژه به موضوع «مشارکت مردم در اقتصاد» و به طور خاص مشارکت مردم در جهش تولید از سال‌ها پیش مورد تأکید ایشان بوده است
محمد‌رضا هادیلو
جوان آنلاین: چندین سال است که رهبر معظم انقلاب اسلامی، شعار سال را با تمرکز بر مسائل اقتصادی نامگذاری می‌کنند و بر جهت‌گیری‌ها و رویکرد‌های مبتنی بر شعار سال تأکید ویژه دارند؛ بر همین اساس از سال ۱۳۹۶ تا سال ۱۴۰۳، نامگذاری سال‌ها با موضوع تولید همراه بوده است. با مروری به شعار‌هایی که رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر انتخاب کرده‌اند، می‌بینیم که موضوع «مشارکت مردم» بسیار پررنگ بوده است. مواردی از جمله همدلی و همزبانی، عزم ملی، دولت و ملت، تولید ملی، اتحاد ملی، همبستگی ملی، اقتدار ملی و... کلید واژه‌هایی است که بر این موضوع تأکید داشته‌اند. 
 
وقتی به شعار‌های مقام معظم رهبری که برای سال‌ها مطرح می‌شوند، توجه می‌کنیم، به نکته جالبی می‌رسیم و آن هم اینکه توجه ویژه به موضوع «مشارکت مردم در اقتصاد» و به طور خاص مشارکت مردم در جهش تولید از سال‌ها پیش مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است. 
به عنوان نمونه در ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ با ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» از سوی رهبر معظم انقلاب، بر موضوع «مشارکت مردم» تأکید ویژه‌ای صورت گرفت. ایشان در بخشی از سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» تأکید فرمودند: «لازم است قوای کشور بی‌درنگ با زمانبندی مشخص و با تهیه قوانین و مقررات لازم و تدوین نقشه راه برای عرصه‌های مختلف، زمینه و فرصت مناسب برای نقش‌آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی را در این جهاد مقدس فراهم آورند تا به فضل الهی حماسه اقتصادی ملت بزرگ ایران نیز همچون حماسه سیاسی در برابر چشم جهانیان رخ نماید.»
رهبر معظم انقلاب، همچنین در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به جوانان تأکید فرمودند: «ایران با دارابودن یک درصد جمعیت جهان، دارای ۷درصد ذخایر معدنی جهان است. منابع عظیم زیرزمینی، موقعیت استثنایی جغرافیایی میان شرق، غرب، شمال و جنوب بازار بزرگ ملی، بازار بزرگ منطقه‌ای با داشتن ۱۵ همسایه با ۶۰۰ میلیون جمعیت، سواحل دریایی طولانی، حاصلخیزی زمین با محصولات متنوع کشاورزی و باغی، اقتصاد بزرگ و متنوع، بخش‌هایی از ظرفیت‌های کشور است و بسیاری از ظرفیت‌ها دست نخورده مانده است. گفته شده است که ایران از نظر ظرفیت‌های استفاده نشده طبیعی و انسانی در رتبه اول جهان است و بر این اساس باید زمان تمرکز بر بهره برداری از دستاورد‌های گذشته و نیز ظرفیت‌های استفاده نشده و پیشرفت کشور از جمله در بخش تولید و اقتصاد ملی ارتقا یابد.»
در بخش دیگری از بیانیه دوم انقلاب آمده است: «راه‌حل مشکلات، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که باید برنامه‌های اجرایی برای همه بخش‌های آن تهیه و با قدرت و نشاط کاری احساس مسئولیت در دولت‌ها پیگیری و اقدام شود. درون‌زایی اقتصاد کشور، مولدشدن و دانش‌بنیان شدن آن، مردمی‌کردن اقتصاد و تصدیگری‌نکردن دولت، برون‌گرایی با استفاده از ظرفیت‌هایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخش‌های مهم این راه‌حل‌هاست. بی‌گمان یک مجموعه جوان، دانا و مؤمن و مسلط بر دانسته‌های اقتصادی در درون دولت خواهند توانست به این مقاصد برسند. دوران پیش‌رو باید میدان فعالیت چنین مجموعه‌ای باشد.»
با مداقه در فرمایشات رهبر معظم انقلاب، پرواضح است که تأکید جدی ایشان بر این راهبرد استوار است که کلید حل مشکلات کشور در گرو مشارکت مردم است. چنانکه در اول فروردین ۱۴۰۲ در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی فرمودند: «هرجا مردم وارد شده‌اند ما پیشرفت کرده‌ایم. در دفاع مقدس مردم وارد شدند ما پیروز شدیم؛ در مسائل سیاسی کشور مردم هر جا وارد شدند ما پیروز شدیم؛ در مسائل اقتصادی هم همین جور است؛ اگر مردم وارد بشوند، آحاد مردم وارد بشوند، ما پیروز خواهیم شد، موفق خواهیم شد.»
در کنار موضوع «مشارکت مردم»، کلید واژه «امید» نیز به دفعات از سوی رهبر معظم انقلاب بیان شده است. برهمین اساس تأکید بر امید و مشارکت مردم به عنوان موتور پیشران حرکت عمومی در همین چارچوب فهم می‌شود. در همین رابطه، رهبر معظم انقلاب در اول فروردین ۱۴۰۳ در سخنرانی نوروزی در جمع اقشار مختلف مردم فرمودند: «من به جوان‌های عزیز توصیه می‌کنم، می‌گویم جوان‌ها جلوتر از نقشه دشمن حرکت کنند؛ دشمن می‌خواهد مأیوس کند شما را، شما بیش از آنچه او برای ناامید کردن تلاش می‌کند، تلاش کنید برای ایجاد امید، برای شکوفایی امید در دل‌های جوان‌ها.» ایران اسلامی به برکت همت گروه‌های جهادی و تلاش‌های شبانه‌روزی با وجود خباثت‌های دشمن و دنباله‌های داخلی آن و همچنین با وجود قصور و تقصیر‌ها در داخل به موفقیت‌های چشمگیری و افتخار‌آمیزی دست یافته است. استقلال کامل سیاسی، ایجاد امنیت با پیشرفت‌های عظیم در حوزه دفاعی و نظامی، شتاب پیشرفت علمی در شرایط تحریم، توسعه چشمگیر زیرساختمان‌ها، تاب‌آوری اقتصاد در مقابل تحریم‌های بی‌سابقه، اعتماد میان مردم و حاکمیت، احیای روح عزت ملی در مردم، پیشرفت در حرکت رو به جلو در عدالت‌آموزی، پیشرفت در ایجاد ساختار‌های حمل و نقل، پیشرفت‌های کشور در تربیت نیروی انسانی، پیشرفت در کشاندن فعالیت‌های عمرانی به نقاط دوردست و محروم کشور، پیشرفت در سیاست بین‌المللی، حضور مؤثر و مشارکت مردم در انتخابات دولت چهاردهم و.. اینها تن‌ها بخش کوچکی از مصادیق تحولات در ۴۵ سال اخیر است. 
اگرچه در این میان گروه‌های جهادی نقش ویژه و به سزایی را ایفا می‌کنند، ولی با جهت‌گیری مقام معظم رهبری نسبت به سوق‌دادن مردم برای همکاری با دولت در جهت رشد تولید وظیفه‌ای دیگر بر دوش عزیزان جهادگر سنگینی می‌کند و آن وظیفه گفتمان‌سازی عمومی در جهت مشارکت دادن حضور مردم در حوزه جهش تولید و خودکفایی در راستای بالندگی اقتصاد مقاومتی است؛ این نمونه‌ای از نهضت تواصی است که خداوند متعال در قرآن کریم بدان توصیه کرده است: «و تواصحوأ بالحق و تواصحوأ بالصبر.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار