جوان آنلاین: کانال تلگرامی «ایتنا» گزارش کرد: سحابی هلالی که در تصویر قابل مشاهده است، مانند یک پیله فضایی به نظر میرسد و توسط درخشانترین ستارهای که در مرکز آن قرار دارد، شکل گرفته است.
بر اساس نظریههای علمی، این سحابی حدود ۲۵۰هزار سال پیش شروع به شکلگیری کرده است. در آن زمان، ستاره مرکزی که بسیار بزرگ بود، به مرحلهای به نام ستاره ولف- ریه (Wolf- Rayet) رسید و پوسته خارجی خود را در اثر وزش باد ستارهای قوی رها کرد.
این باد ستارهای معادل جرم خورشید ما را هر ۱۰هزار سال به فضا پرتاب میکند. گفتنی است این باد ستارهای با گازهای اطراف که از مراحل قبلی باقی مانده بودند، برخورد و آنها را فشرده کرده و به شکل لایههای پیچیدهای درآورده است.
این فرایند موجب روشن شدن گازها و تشکیل سحابی هلالی شده است. سحابی هلالی که به نام NGC ۶۸۸۸ نیز شناخته میشود، حدود ۴هزار و۷۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در صور فلکی قوی (Cygnus) واقع شده است.
گفته میشود ستاره WR ۱۳۶ که در مرکز این سحابی قرار دارد، احتمالاً در آیندهای نزدیک، یعنی طی یک میلیون سال آینده، دچار انفجار ابرنواختری خواهد شد. این انفجار میتواند تأثیرات شگرفی روی گازها و گرد و غبار اطراف داشته باشد و ممکن است سحابیهای جدیدی را ایجاد کند.
سحابیها مانند NGC ۶۸۸۸ نه تنها زیبایی خیرهکنندهای دارند، بلکه اطلاعات زیادی درباره چرخه زندگی ستارهها و نحوه شکلگیری کیهان به ما میدهند.