جوان آنلاین: در ادامه این مطلب آمده است: رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، مجموعهای از تعرفههای گسترده بر کشورهای مختلف اعمال کرده که میتواند بهطور جدی چشمانداز تجارت جهانی را تغییر دهد. تحلیلگران روز پنجشنبه گفتند که کالاهای مصرفی مانند آیفون ممکن است بیشترین آسیب را ببینند، بهویژه اگر شرکت اپل تصمیم بگیرد هزینهها را به مشتریان منتقل کند؛ این افزایش قیمت ممکن است بین ۳۰٪ تا ۴۰٪ باشد.
بیشتر آیفونها هنوز در چین تولید میشوند؛ کشوری که با تعرفهای ۵۴ درصدی روبهرو شده است. اگر این تعرفهها ادامه پیدا کنند، اپل (AAPL.O) با انتخابی سخت مواجه میشود: یا هزینههای اضافی را خودش بپردازد یا آن را به مشتریان تحمیل کند.
به گزارش انتخاب، سهام این شرکت روز پنجشنبه ۹.۳٪ افت کرد و بدترین روزش از مارس ۲۰۲۰ را تجربه کرد.
اپل سالانه بیش از ۲۲۰ میلیون آیفون میفروشد و بزرگترین بازارهای آن شامل ایالات متحده، چین و اروپا هستند.
ارزانترین مدل آیفون ۱۶ با قیمت اولیه ۷۹۹ دلار در آمریکا عرضه شد، اما بر اساس محاسبات تحلیلگران شرکت Rosenblatt Securities، قیمت آن میتواند تا ۱۱۴۲ دلار افزایش یابد – یعنی افزایش ۴۳ درصدی، در صورتی که اپل هزینه را به مصرفکنندگان منتقل کند.
مدل گرانتر آیفون ۱۶ پرو مکس، با صفحه نمایش ۶.۹ اینچی و حافظه ۱ ترابایت، که در حال حاضر با قیمت ۱۵۹۹ دلار عرضه میشود، ممکن است در صورت افزایش ۴۳ درصدی، قیمتی نزدیک به ۲٬۳۰۰ دلار پیدا کند.
ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، برای فشار به شرکتهای آمریکایی جهت بازگرداندن تولید به داخل یا انتقال به کشورهایی مانند مکزیک، طیفی گسترده از واردات چینی را مشمول تعرفه کرد. با این حال، اپل موفق شد برای چند محصول معافیتهایی بگیرد. اما این بار، هیچ معافیتی صادر نشده است.
بارتون کراکت، تحلیلگر Rosenblatt Securities، در یادداشتی نوشت: «کل این ماجرای تعرفه چین برخلاف انتظار ما در حال پیش رفتن است. ما تصور میکردیم که با اپل بهعنوان یک برند نمادین آمریکایی با ملایمت برخورد خواهد شد، مثل دفعه قبل.»
آیفون ۱۶ e که در فوریه عرضه شد تا بهعنوان گزینهای ارزانتر برای بهرهبرداری از قابلیتهای هوش مصنوعی اپل عمل کند، ۵۹۹ دلار قیمت دارد. با افزایش قیمت ۴۳ درصدی، این مدل ممکن است به ۸۵۶ دلار برسد. قیمت سایر محصولات اپل نیز احتمالاً با افزایش مواجه خواهد شد.
اپل تاکنون به درخواست برای اظهار نظر واکنشی نشان نداده است.
بسیاری از مشتریان هزینه گوشی خود را طی دو یا سه سال از طریق قراردادهای مخابراتی پرداخت میکنند.
با این حال، برخی تحلیلگران اشاره کردهاند که فروش آیفون در بازارهای اصلی اپل با رکود مواجه شده، زیرا مجموعه ویژگیهای «Apple Intelligence» – که شامل خلاصهکردن اعلانها، بازنویسی ایمیلها و دسترسی به ChatGPT است – نتوانسته آنطور که انتظار میرفت، کاربران را هیجانزده کند.
بررسیهای تخصصی نشان میدهد که این ویژگیها هرچند نوآورانهاند، اما دلیل کافی برای ارتقا به مدلهای جدیدتر فراهم نمیکنند.
رکود در تقاضا میتواند فشار بیشتری بر درآمدهای اپل وارد کند، بهویژه اگر هزینهها بهدلیل تعرفهها افزایش یابند.
آنجلو زینو، تحلیلگر CFRA Research، گفت که اپل احتمالاً نمیتواند بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از این افزایش را به مصرفکننده منتقل کند. او افزود: «ما انتظار داریم اپل تا پاییز امسال، زمانی که آیفون ۱۷ عرضه میشود، از هرگونه افزایش عمده قیمت اجتناب کند، چرا که معمولاً در آن زمان افزایش قیمتها را اعمال میکند.»
حتی با انتقال بخشی از تولید به ویتنام و هند، بیشتر آیفونها هنوز در چین تولید میشوند. این کشورها نیز از تعرفهها در امان نماندهاند؛ با تعرفه ۴۶ درصدی برای ویتنام و ۲۶ درصد برای هند.
به گفته نیل شاه، یکی از بنیانگذاران مؤسسه Counterpoint Research، اپل برای جبران هزینههای ناشی از تعرفههای وارداتی باید قیمتهای خود را بهطور متوسط ۳۰ درصد افزایش دهد.
افزایش شدید احتمالی در قیمت آیفون میتواند تقاضا برای این گوشی را کاهش دهد و مزیتی برای شرکت سامسونگ کره جنوبی ایجاد کند، چرا که این کشور آسیایی با تعرفههایی کمتر از چین مواجه است – کشوری که همه آیفونهای فروختهشده در آمریکا در آن تولید میشوند.