معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست تأکید کرد: وزارت نیرو با توجه به میزان بارندگی مکلف است حقابه تالابها را تأمین کند و تاکنون نیز ٨٠٠ میلیون متر مکعب از حقابه دریاچه ارومیه تأمین شدهاست.
علی سلاجقه در نشست خبری افزود: سازمان حفاظت محیطزیست بر اساس قانون میزان حقابه تالابها را مشخص کرد که وزارت نیرو مکلف به تأمین آن بوده و سازمان نیز به طور مداوم پیگیر آن است. وی تأکید کرد: همچنین وزارت نیرو را مجاب کردیم تا مقاله تالابهای اقماری دریاچه ارومیه را نیز تأمین کند بر این اساس پیشبینی میکنیم وضعیت دریاچه سال آینده بهتر شود. سلاجقه گفت: تکالیف سختافزاری ارومیه تقریباً تمام شده و فقط تصفیهخانه تبریز مانده که اتمام آن ١٢٠ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه میشود. وی اظهار داشت: ٣٠٠ میلیون متر مکعب آب از کانی سیب وارد و همچنین ٣٠٠ میلیون متر مکعب آب وارد تالاب میشود. وی با اشاره به اینکه اکنون حقابه تالاب گاوخونی از زاینده رود رهاسازی شدهاست، گفت؛ بعد از آب شرب، حقابه محیطزیست در اولویت دوم قرار دارد و ما در این بخش ایستادهایم و در مطالبه حقابهها به وظایف خود عمل میکنیم.
سفر وزارت نیرو به افغانستان برای حل و فصل حقابه هامون
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست درباره مقاله هامون گفت: ما با مردم افغانستان سالهاست کنار هم زندگی میکنیم، اما هیئت حاکمهای که اکنون در افغانستان وجود دارد، چندان در راستای حسن همجواری حرکت نمیکند، البته حتماً دولتهای دیگر در این زمینه دخالت و سعی میکنند راهبردهای هیئت حاکمه را در دست بگیرند.
وی افزود: البته هیئت حاکمه فعلی به این نتیجه رسیدهاست که باید مشکل دوجانبه حل شود، بر این اساس قرار بود سفری به افغانستان داشتهباشیم، اما اکنون مقرر شد این سفر توسط وزارت نیرو انجام شود تا مشکلات بررسی و راهحلها مشخص شود. سلاجقه تأکید کرد: به هیچ عنوان از حق و حقوق مردم کوتاه نمیآییم و تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا حقابه هامون در مسیر درست هیرمند قرار گیرد و به تالاب برسد و در این راه از تمام ظرفیتها استفاده میکنیم.
اجازه امضاهای طلایی را نمیدهیم
معاون رئیسجمهور گفت: اجازه نمیدهیم امضای طلایی یا امضایی مبتنی بر زور و رانت در سازمان حفاظت محیطزیست زدهشود، تمام پروژهها باید فرایند علمی و محیطزیستی خود را طی کنند تا سازمان امضای نهایی گزارش ارزیابی را بزند. وی اظهار داشت: البته هر پروژهای برای اجرا به آخرین امضا نیاز دارد، بنابراین این به معنای امضای طلایی نیست و امضای طلایی معنایی ندارد. وی تأکید کرد: هیچ حریم امنیت برای اجرای پروژهها در سازمان حفاظت محیطزیست وجود ندارد و همه کارها قانونی پیش میرود.
صدور گزارش ارزیابی پروژه راهآهن رشت- آستارا منوط به برآوردهشدن خواستههای محیطزیست
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: گزارش ارزیابی پروژه راه آهن رشت- آستارا سال ١٣٧۶ به سازمان محیطزیست ارسال شد و از آن زمان تاکنون رفت و برگشتهای زیادی داشتهاست. وی با تأکید بر اینکه تلاش میکنیم توسعه پایدار باشد، افزود: برای اجرای این پروژه چندین پیشنهاد ارائه شد که تک ریلی است که تمام آنها در حال بررسی است. به مشاور طرح هم اعلام کردیم تا این خواسته برآورده نشود به هیچوجه مجوز ارزیابی محیطزیستی به آن داده نمیشود. وی ادامه داد: مسائل بینالمللی را نمیتوان پیشبینی کرد، بنابراین ابتدا باید تفاهمنامهای امضا شود بعد کارها صورت گیرد، درباره پروژه راهآهن رشت- آستارا هم همینطور است، اکنون در فاز نهایی هستیم تا تعهداتی که سازمان خواسته از لحاظ فنی تأمین شود و بعد از آن مجوز را صادر کنیم.
افزایش ۶۷ درصدی بودجه محیطزیست
وی گفت: بودجه محیطزیست برای سال جاری حدود ۶۷ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشتهاست و ۱۸ هزار میلیارد تومان هم بودجه دستگاههای دیگر در حوزه محیطزیست است.
جذب ۱۰۰۰ نخبه زیر ۴۰ سال در محیطزیست
وی درباره جوانگرایی در سازمان محیطزیست گفت: برای جذب هزار نیروی نخبه زیر ۴۰ سال برنامه جذب داریم که این افراد دارای اندیشه هستند و میتوان از توانمندی آنها بهرهمند شد، همچنین ظرفیت استفاده از نیروهای جهادی در راستای کمک به وضعیت محیطزیست داریم و برنامههایی در این راستا اتخاذ شدهاست.
ماجرای دستگیری ۲ مدیر محیطزیستی
سلاجقه درباره دستگیری دو مدیر محیطزیستی گفت: نحوه دستگیری و علت را باید از دستگاههای اقدامکننده سؤال کنید. وظیفه دولت فسادستیزی است و مکلفیم با فساد مقابله و برخورد کنیم، آن دو نفر اکنون آزاد و مشغول کار هستند از دستگاههای مربوطه شکل و فرآیند دستگیری را سؤال کنید. از نظر ما فرآیند دستگیری درست نبود و حرمت افراد حفظ نشدهبود. رئیس سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: هنوز به ما در مورد موضوع اتهام این دو نفر توضیحی اعلام نشدهاست. سلاجقه تأکید کرد: دیوار محیطزیست به هیچ عنوان کوتاه نیست و حفظ محیطزیست همواره در اولویت کارهای این سازمان است.
برخورد با مدیران متخلف در زمینه اجرای قانون هوای پاک
سلاجقه در پاسخ به پرسشی درباره اقدام قوه قضائیه در برخورد با مدیران متخلف در زمینه اجرای قانون هوای پاک گفت: هر جا قصوری باشد، باید برخورد شود و در این زمینه با قوه قضائیه همکاری خوبی داریم. وی گفت: آلودگی هوا یک مسئله چندوجهی است که پیش از همه وزارتخانههای کشور، نیرو، صمت و جهاد کشاورزی باید اقدامات لازم را انجام دهند. سازمان محیطزیست هم به عنوان ناظر وظایف خود را انجام میدهد و گزارشها را بهطور مداوم برای دستگاههای مربوطه ارسال میکند.
استقرار دبیرخانه کنفرانس بینالمللی گرد و غبار در ایران
وی از استقرار دبیرخانه اجرایی و علمی کنفرانس بینالمللی گرد و غبار در سازمان محیطزیست خبر داد و گفت: این اقدام با توجه به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت گرفتهاست. سلاجقه گفت: گسترش دیپلماسی منطقهای با حضور اثر بخش در مجامع و کنوانسیونها صورت گرفته و صندوق منطقهای مقابله با گرد و غبار به زودی ایجاد میشود.
ایجاد سایت جدید تکثیر در اسارت یوزپلنگ در اصفهان
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست درباره پروژه تکثیر در اسارت یوزپلنگ گفت: این پروژه یک فرایند کاملاً عملی را در کشور طی کرد، توله یوزهایی که در اوایل فرایند برای تکثیر در اسارت در نظر گرفته شدهبودند همه از قاچاقچیان کشف شدهبودند، از اینرو بنیه لازم را نداشتند، اما باز هم با پشتوانه کارشناسان داخلی و بینالمللی این فرایند را طی کردیم و تولههایی هم متولد شدند و کار در سایت توران پیش رفت. وی افزود: یوزپلنگ گونهای با قلمرو وسیع است، از اینرو در صددیم تا در استان اصفهان نیز یک سایت تکثیر یوز در اسارت ایجاد کنیم تا این گونه نادر را از خطر انقراض نجات دهیم، با مؤسسه رویان هم تفاهمنامهای امضا کردیم و از جنبه سلولهای بنیادی وارد بحث شدیم. سلاجقه درباره اینکه در این روزها یوزهای زیادی در طبیعت مشاهده میشود، آیا همان یوزهای قبلیاند یا یوزهای جدیدی هستند یا اینکه که میتوان گفت از انقراض خارج شدهاست، گفت: به علت خشکسالی و کمشدن طعمه، یوزها بیشتر به سمت مناطقی میآیند که نسبت به قبل بیشتر قابلرؤیت هستند، البته به تأمین تجهیزات بیشتر مانند دوربینهای تلهای هم بر میگردد، اما از نظر ما اینگونه همچنان در معرض انقراض است، اما با توجه به تولد تولهیوزها در توران خبرهای خوبی خواهیم داشت.