انتخابات دولت چهاردهم
سه نامزد پیشتاز مطابق تمامی نظرسنجی‌هایی که در گوشه و کنار منتشر می‌شود، هر کدام بین ۱۷ تا ۲۳ درصد آرای مشارکت‌کنندگان را دارند، مشارکت هم حدود ۵۰ درصد است، به‌اضافه بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کسانی که هنوز تصمیم نگرفته‌اند. با این حساب با توجه به جمعیت ۶۰ میلیون‌نفری واجدان شرایط رأی‌دهی، نامزد پیروز که اگرچه نصف به‌اضافه یک آرای مأخوذه را نیاز دارد، باید ۱۵ تا ۱۸ میلیون رأی بیاورد که با این وضعیت، نشدنی است. اما از میان این سه نامزد، بین جلیلی و قالیباف امکان اجماع فراهم است که به دلایلی تردید دارند. ستاد پزشکیان نیز این وضعیت را با دقت رصد می‌کند و مانند آن دو ستاد اولی نگران اجماع است. قالیباف دیروز برای پنج وعده خود با مردم عهد بست. ستاد جلیلی کار خودش را در آرامش به پیش می‌برد و ستاد پزشکیان با یک دوجین از وزیران روحانی این‌سو و آن سو می‌رود، اما هر جا صراحتاً اعلام می‌کند که دولت سوم روحانی نیست! حتی دیروز یکی از سخنرانان همایش ستاد پزشکیان رسماً اعلام کرد که «دولت پزشکیان ربطی به روحانی ندارد، چون ما اصلاح‌طلبان اگرچه روحانی را پیروز کردیم، اما او از جنس ما نبود!» به این ترتیب نقطه مشترک سه نامزد پیشتاز اعلام برائت و انزجار از دولت روحانی است؛ و فقط می‌ماند پزشکیان توضیح دهد که چرا با وزیران روحانی از دولت روحانی اعلام بیزاری می‌کنند؟ آیا این همان صداقتی است که به مردم وعده می‌دهند؟!
محمدجواد اخوان
رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتخابات امسال دو اولویت اصلی پیش رو را «افزایش مشارکت» و سپس «کمک به انتخاب خوب» دانسته‌اند. ایشان از زمان شهادت رئیس‌جمهور فقید، در دو سخنرانی به موضوع معیار‌های انتخاب خوب یا شاخص‌های انتخاب اصلح پرداخته‌اند که به نظر می‌رسد امروز مهم‌ترین معیار‌های تشخیص را در اختیار ما قرار می‌دهد.
گزارش جوان از آخرین فعالیت‌های انتخاباتی و سفر‌های استانی نامزد‌ها 
مثلی از سال‌ها پیش در زمان انتخابات زده می‌شد که «جمعیت میدان نقش جهان اصفهان نتیجه انتخابات را معلوم می‌کند! » این البته هرچند با سوابق حضور نامزدها در این میدان تاریخی و پیروزی بعدی آنها مطابقت داشت اما دلیل محکمه‌پسندی نیست. با این حال ریسک بزرگی است که یک نامزد این میدان را برای گردهمایی انتخاباتی خود برگزیند.
رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان قوه قضائیه: مباحث نامزد‌ها در تلویزیون یا اظهارات دیگر آن‌ها موجب نشود که یک نامزد برای غلبه بر رقیب، حرف دشمن‌پسند و دشمن شادکن بزند
غلامرضا صادقیان 
جواد ظریف با محمود احمدی‌نژاد برای این مردم و نظام عین یکدیگرند، یک روح‌اند در دو جسم. نتیجه هر دو برای نظام یک موجود از آب درآمد. ظریف حالا در سفر حمایتی از نامزد اصلاح‌طلبان، احمدی‌نژاد را «نکبت» نظام می‌نامد (در کاشان: می‌خواهند فراموش کنید تحریم‌ها نتیجه هشت سال نکبت احمدی‌نژاد است)، احمدی‌نژاد هم اصلاح‌طلبان را نکبت و بدتر از نکبت می‌دانست.
مسئله تحریم‌ها همچنان داغ، جذاب. اما بدون پاسخ و را‌ه‌حل منطقی از طرف «تیم روحانی»!
اکنون را ببینید که کجاییم و چه به دست آورده‌ایم. این چیزی بود که منتقدان مذاکره پیش‌بینی می‌کردند. یک حرف هم بیشتر نداشتند: «امریکا کاری نخواهد کرد که سود ما و ضرر خودش در آن باشد و این یعنی مذاکرات تا ما سود خودمان را با توازن قدرت تحمیل نکنیم، هرگز به نتیجه نمی‌رسد» و این توازن قدرت چیزی بود که مذاکره‌کنندگان دنبال آن نبودند و تکیه آن‌ها بیشتر از هر کدام از عناصر اصلی توازن قدرت به زبان مذاکره خودشان بود و چنین شد که عاقبتش را دیدیم و حالا هم یک دور باطل دیگر در بازگشت تیم بازنده بزرگ!
رئیس مجلس خبرگان در دیدار کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری:
باید رهنمود‌ها و توصیه‌های مقام معظم رهبری در رعایت اخلاق و حاکم بودن آن در رقابت‌های انتخاباتی پرهیز از بداخلاقی، بدگویی، تهمت زنی، لجن‌پراکنی و برخورد‌های اهانت آمیز را نصب العین قرار دهید. در مناظرات باید مردم از شما متانت، وقار و سنگینی ببینند، الگوی رئیس‌جمهور شهید آیت الله رئیسی در این زمینه بسیار راهگشا است؛ با رعایت اخلاق اسلامی، شخصیت و تسلط بر خودتان را حفظ کنید و در مواجهه با بد اخلاقی‌ها به سیره پیامبر و ائمه علیهم السلام تمسک جویید، این انتظاری است که مردم از شما دارند. 
مهدی سعیدی
 در نظام اسلامی چرخش قدرت و مکانیزم ادواری انتخابات در بازه چهار ساله، مبتنی بر منطق شایسته‌سالاری شکل گرفته است. مروری بر آنچه در رهنمود‌های حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در باب مؤلفه‌های مدیریت نظام مردم سالاری دینی آمده، این مطلب قابل احصا است که یکی از مهم‌ترین شاخص‌های صلاحیت افراد برای قرار گرفتن بر صندلی قدرت در کنار صلاحیت‌های اخلاقی و سوابق و مواضع انقلابی، مؤلفه کارآمدی است. کارآمدی در تعریف ساده یعنی توانایی برای انجام امر سپرده شده است. این مؤلفه مبتنی بر اختیاراتی که به فرد داده می‌شود تعیین می‌گردد. 
مناظره اول: بدون لجن‌پراکنی و البته کمی شعاری
چراغ اول مناظرات به‌گونه‌ای کمی تا قسمتی شعاری برگزار شد. البته بحث اقتصادی نه تخصص هیچ‌یک از نامزدهاست و نه اگر تخصصی و فنی باشد، برای مردم قابل استفاده کامل است. با این‌حال تا آن بخش از مناظره که روزنامه جوان پوشش داد چیزی به نام لجن‌پراکنی دیده نشد و این از امتیاز‌های مناظره اول بود
تجربه تعدد نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری با اشتراک گفتمانی واحد به این دوره از انتخابات محدود نمی‌شود، کما اینکه این اتفاق در ادوار گذشته هم سابقه داشته و از هر دو جریان مؤثر کشور یعنی جریان اصلاحات و جریان اصولگرایی نامزد‌هایی بودند که پس از تأیید شورای نگهبان تا ساعات پایانی رقابت‌ها حضور داشتند و در نهایت با توافق یا الزام حزبی و جریانی به نفع نامزد مقبول‌تر و رأی آورتر کنار کشیدند، افرادی که بعد‌ها از آن‌ها تحت عنوان نامزد‌های پوششی یاد شد.