گزارش «جوان» از تازه‌ترین فعالیت‌های جریان‌های سیاسی و نامزد‌های انتخابات 
جریان‌های سیاسی و نامزد‌های انتخابات آخرین فشارها، توصیه‌ها و تحلیل‌های خود را علیه شورای نگهبان عرضه کردند. با اینکه دبیر شورا اخیراً گفت که گوش شورا به این فشار‌ها بسته است، اصلاح‌طلبان در نشست خبری خود گفتند از نظر آن‌ها مردود است که شورای نگهبان برای جبهه اصلاحات نامزد انتخاب کند! گزاره‌ای بی‌معنی که قصد تهدید و فشار در آن برجسته است
غلامرضا صادقیان
جبهه اصلاحات تا اینجای کار هم از منظر رسانه‌های مکتوب فراوانی که دارند و هم از جهت فعالان پرحرف سیاسی‌شان، فعال‌ترین جریان در انتخابات پیش‌رو بوده و این شگفت‌انگیز است.
گزارش جوان از آخرین آرایش سیاسی انتخابات چهاردهم
زمان زیادی به اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری باقی نمانده است. نهایتاً تا انتهای این هفته شورای نگهبان نام افراد تأیید صلاحیت‌شده را اعلام می‌کند. اما نگاهی به دسته‌بندی افراد شاخص ثبت‌نامی در انتخابات نشان می‌دهد با چهار دسته روبه‌رو هستیم که هرکدام دغدغه‌ها، رویکردها، بدنه اجتماعی و مواضع خاص خود را دارند. فعلاً از اردوگاه‌های سیاسی، تکثر و اختلاف بیش از ائتلاف و وحدت به گوش می‌رسد. 
 اروپا با هدف تأثیر بر گفتمان انتخاباتی نامزد‌های  یک جناح خاص و زمینه‌سازی برای تبلیغات آنان  وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری ایران شد  و با قطعنامه سیاسی شورای حکام آغاز کرد
توصیه سخنگوی شورای نگهبان به رسانه‌ها و فعالان فضای مجازی
طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: ۸۰ نفر برای کاندیداتوری انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کردند. پرونده‌ها را از وزارت کشور تحویل گرفتیم. هر کدام از این پرونده‌ها در جلسات شورای نگهبان مورد بررسی قرار می‌گیرد، مباحث و استعلامات مطرح می‌شود، اعضا نظرات خود را بیان می‌کنند و در نهایت تصمیم‌گیری می‌شود. این فرایند به صورت جمعی انجام می‌شود. فرایند بررسی صلاحیت‌ها طولانی است، اما به صورت دقیق انجام خواهد شد. قانون پنج روز مهلت برای بررسی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان پیش‌بینی کرده است که امکان تمدید پنج روز دیگر دارد. طحان‌نظیف خبر داد: از پنج روز نخست طبیعتاً استفاده خواهیم کرد و از مهلت پنج روز دوم ممکن است بخشی از آن استفاده شود
گزارش جوان از ثبت نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
براساس اعلام وزارت کشور ۸۰ نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند، این ۸۰ نفر از میان کسانی است که شرایط اولیه را داشتند. سید محمد تقی شاهچراغی، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور روز دوشنبه در بین خبرنگاران اعلام کرد که ۲۸۷ نفر برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه کردند.
محمدجواد اخوان
ثبت‌نام نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم به پایان رسید و ۸۰ نفر از کسانی که خود را لایق کسب این مسئولیت می‌دانستند، نام‌نویسی کردند. ناگفته پیداست این حجم از احساس تکلیف برای نامزدی سیاسیون در انتخابات ریاست جمهوری طبیعی و حضور نهایی همه آنان امکان‌پذیر نیست.
تقی دژاکام
قبول کنیم که خیلی از ما در مناظرات انتخاباتی فریب ترفند‌های گناه‌آلود برخی از نامزد‌ها را خورده‌ایم. آنکه به شهید مظلوم رئیسی گفت تو شش‌کلاس بیشتر نداری، در حالی که جلسه دفاع از پایان‌نامه دکترایش را پیش یکی از سخت‌گیر‌های شهره در جناح مقابل گذرانده بود یک نمونه آن است و دیدیم که تا روز شهادت رئیسی این حرف، به‌خصوص از سوی ضدانقلاب و معاندان تکرار می‌شد و برخی از مردم ساده و بی‌اطلاع هم آن را باور می‌کردند
بعید است برخی از کسانی که در سه روز گذشته ثبت‌نام کرده‌اند، خود را رجل سیاسی یا توانمند در اداره کشور تشخیص داده باشند، اما سازوکار ناساز قانون ما اجازه می‌دهد برخی برای عرض‌اندام یا حتی برای تفنن به این سمت بیایند. تأیید یا عدم تأیید شورای نگهبان گویی خودش یک چالش برای برخی افراد با کم‌ترین سابقه یا توانایی در اداره کشور شده است. حتی برخی از عرضه یک نطق بدون ایراد و مستدل و متقن در فرصت پنج‌دقیقه‌ای وزارت کشور عاجز بودند، اما سودای بزرگی در سر می‌پرورانند.
کار دیگر رسانه‌ها آن است که از همین آغاز به برخی نامزد‌ها یادآوری کنند از همراهی با شارلاتان‌های توییتری که خوب بلدند با کلمات سقوط و ارتفاع برای شما جمله بسازند، پرهیز کنید. چگونه می‌خواهید از مردم رأی بگیرید وقتی بدیهیات اخلاقی را فدای «بمب توییتری» می‌کنید؟!
۴