کد خبر: 616181
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۹
ديپلماسي فعال اقتصادي در نيويورك
وزير امور اقتصادي و دارايي در سخنراني خود در نشست سالانه بانك جهاني و صندوق بين‌المللي پول گفت: تحريم‌هاي اقتصادي يكجانبه اعمال‌شده عليه ايران به ويژه در بخش‌هاي نفت و گاز، اقتصاد شكننده جهان را به شدت با چالش روبه‌رو كرده است.
مهران ابراهيميان

وزير امور اقتصادي و دارايي در سخنراني خود در نشست سالانه بانك جهاني و صندوق بين‌المللي پول گفت: تحريم‌هاي اقتصادي يكجانبه اعمال‌شده عليه ايران به ويژه در بخش‌هاي نفت و گاز، اقتصاد شكننده جهان را به شدت با چالش روبه‌رو كرده است.

به گزارش «جوان» علي طيب‌نيا، وزير اقتصاد ايران در سخنراني خود در نشست سالانه بانك جهاني و صندوق بين‌المللي پول با اشاره به اينكه به رغم برخي نشانه‌هاي مثبت، اقتصاد جهاني هنوز تحت تأثير شوك‌هاي بحران مالي اخير است، گفت: پيش‌بيني‌ها حاكي است كه روند رشد اقتصادي جهان در سال جاري و آتي از انتظارات قبلي كمتر بوده است و از يك رشد كند پيروي خواهد كرد و بازبيني تحولات اقتصادي اقتصادهاي نوظهور نشان مي‌دهد كه رشد واقعي اين كشورها از انتظارات اوليه كمتر است و پديده جديد خروج سرمايه از اين كشورها به كاهش شديد ارزش ارزهاي رسمي‌شان به همراه تضعيف تراز تجاري آنها منجر شده است.

طيب‌نيا در اين سخنراني خاطر‌نشان كرد: من از اين فرصت استفاده مي‌كنم تا يادآوري كنم كه تحريم‌هاي اقتصادي يكجانبه اعمال شده عليه ايران به ويژه در بخش‌هاي نفت و گاز، اقتصاد شكننده جهاني را به شدت با چالش روبه‌رو كرده است و در حالي‌كه بي‌ثباتي و نبود شفافيت در بازارها ايجاد كرده، دستيابي مساوي و فراگير به اين كالاي اساسي را كم و ناكافي كرده است.

وزير اقتصاد ايران تصريح كرد: ترديدي نيست كه همفكري سهامداران جهاني نظير دولت‌ها، پژوهشگران مستقل و جامعه مدني براي رهايي اقتصاد جهاني از شرايط شكننده موجود ضروري است. راهبرد جديد بايد روي يك طرح جديد براي ساختار سيستم مالي بين‌المللي تمركز كند.

وي توضيح داد: رويكردهاي دولت جديد ايران برنامه‌اي براي همكاري با جامعه جهاني، تقويت مبادلات اقتصادي در عرصه بين‌المللي و تعامل سازنده با صندوق بين‌المللي پول و سازمان‌هاي مالي در نظر گرفته است.

علي طيب‌نيا خاطرنشان كرد: كاهش وابستگي به درآمدهاي نفتي، انتقال نقش اجرايي دولت در تحويل پروژه‌هاي عمومي و پروژه‌هاي زيرساختي به بخش خصوصي، برخي از اصلاحات اقتصادي اساسي در نقشه استراتژيك ايران است. اين مقام ايراني گفت: دولت جديد ايران از تجربيات ارزشمند مؤسسات بين‌المللي و كشورهاي پيشرو در اجراي سياست‌هاي اصلاحي براي ثابت كردن شاخص‌هاي اقتصادي و تضمين رشد ثابت و توسعه اقتصادي بهره خواهد برد.

طيب‌نيا گفت: به عنوان وزير امور اقتصاد و دارايي ايران و يكي از اعضاي مؤسس اين دو نهاد بين‌المللي تاثيرگذار، انتظار دارم به همكاري‌ دوجانبه در تبادل هيئت‌هاي فني و تخصصي بپيونديم تا تجهيز و تأمين مالي زيرساخت‌ها و توسعه پروژه‌ها در كشور به يك كانال مناسب و هموار هدايت شود. وزير امور اقتصاد و دارايي ايران در پايان اضافه كرد: تهيه پيش‌نويس راهبرد كمكي كشور توسط بانك جهاني، پيش‌شرطي براي رويكرد جديد در قبال سايت‌هاي اصلاحي ساختاري است و من اميدوارم كه در كوتاه‌مدت اجرايي و عملياتي شود.

ديپلماسي فعال اقتصادي ايران در نيويورك

بنابر اين گزارش، همچنين در حاشيه اين سفر هيئت اقتصادي ايران به سرپرستي طيب‌نيا مذاكرات فشرده‌اي با همتايان و مسئولان نهادهاي بين‌المللي در حوزه اقتصاد داشتند.

در اولين روز حضور هيئت اقتصادي ايران در واشنگتن طيب‌نيا، وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان با وزرا و رؤساي بانك‌هاي مركزي كشورهاي هند، پاكستان، سريلانكا و افغانستان به طور جداگانه ديدار و زمينه‌هاي گسترش همكاري‌هاي اقتصادي في مابين را بررسي كردند.

در اين ديدارها وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان ضمن تشريح سياست‌ها و اولويت‌هاي اقتصادي دولت جديد جمهوري اسلامي ايران، براي همكاري و مشاركت سازنده با كشورهاي جهان، راه‌هاي گسترش فعاليت‌هاي اقتصادي دو‌جانبه را بررسي و بر ضرورت افزايش مبادلات اقتصادي با آنها تأكيد كرد. وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان همچنين در ديدار با احمد محمد علي، رئيس بانك توسعه اسلامي گفت: افزايش سهام و سرمايه جمهوري اسلامي ايران در بانك توسعه اسلامي هفته گذشته در دولت به تصويب رسيد و به زودي براي طي تشريفات قانوني به مجلس شوراي اسلامي ارسال خواهد شد.

وي تأكيد كرد: يكي از اولويت‌هاي ايران حمايت همه‌جانبه از فعاليت‌هاي بانك توسعه اسلامي و بسط ابزارهاي مالي اسلامي در تأمين مالي و اجراي پروژه‌هاي زير‌بنايي و توسعه‌اي است.

طيب‌نيا افزود: اولويت مهم كشور بهره‌گيري بخش خصوصي كشورمان از منابع نهادهاي وابسته به بانك توسعه اسلامي خواهد بود.

احمد محمد علي، رئيس بانك توسعه اسلامي نيز در اين ديدار بر ضرورت گسترش همكاري‌هاي اقتصادي في‌مابين تأكيد كرد و گفت: هيئت بانك توسعه اسلامي به زودي براي يافتن راهكارهاي سرعت بخشيدن به نرخ جذب طرح‌هاي مصوب بانك توسعه اسلامي به ايران اعزام خواهد شد.

وزير امور اقتصادي و دارايي كشورمان همچنين در اولين روزاقامت خود در واشنگتن طي دو ديدار جداگانه چهار ساعته به همراه رئيس كل بانك مركزي كشورمان و هيئت همراه با اقتصاددانان بازنشسته ايراني شاغل در بانك جهاني و همچنين اقتصاددانان و كاركنان ايراني بانك جهاني ديدار و گفت‌وگو كرد.

وي در اين ديدار ضمن تشريح وضعيت اقتصادي كشور و راهبردهاي دولت تدبير و اميد و برنامه‌هاي آن براي فعاليت‌هاي اقتصادي كشور و ضرورت بهره‌گيري از دانش و تخصص جامعه بزرگ ايرانيان مقيم خارج كشور تأكيد كرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار