جوان آنلاین: پیش از این فکر میکردند که اگر همکاری را متوقف کنند، ما نیز متوقف خواهیم شد، اما امروز به لطف الهی طراحی نیروگاههای ما در مسیر اجرا قرار گرفته و به کوری چشم دشمنان و بدخواهان، نیروگاه تمام ایرانی با سوخت تمام ایرانی خواهیم ساخت.
محمد اسلامی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران طی سخنانی در خطبههای پیش از نماز جمعه این هفته تهران به مناسبت ۲۰ فروردین گفت: مسیر انقلاب اسلامی، مسیر شفاف، روشن، عزت، افتخار، اعتبار و اقتدار است. انقلاب اسلامی با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی مبانی خود را با رهبری امام (ره) تعیین و با ایستادگی حرکت کرده است.
محمد اسلامی گفت: علوم و فنون هستهای امروز یک ظرفیت درونزا است و در ضمیر فرزندان این مرز و بوم نشسته است. ما از مرزهای دانش در حوزه علوم هستهای عبور کردهایم. وی با اشاره به سیاست طرف غربی مبنی بر انحصار استفاده از انرژی هستهای گفت: آنها تحمل نمیکنند که کشوری مستقل باشد و تحت دستورها و سیاستهای آنها حرکت نکند و برنامه آنها برای پیشوایی در علوم و کانون قدرت را زیر سؤال ببرد. همه اقدامات و تلاشهای آنها برای متوقف کردن ایران به لطف الهی به گل نشسته و هرگز نتوانستند هیچ نتیجهای از این کارشکنیها و مخالفتها بگیرند و تا ابد هم نخواهند توانست. غربیها غنیسازی را صنعتی در انحصار خود میخواهند و معتقدند که نباید اجازه بدهند هیچ کشوری در دنیا غنیسازی اورانیوم انجام دهد.
امریکا عملکرد حرفهای آژانس را مخدوش کرده است
اسلامی با اشاره به وجود قانونی در امریکا در این خصوص گفت: طبق این قانون مشخص کردهاند که هرکسی بخواهد در حوزه غنیسازی و موارد مرتبط با بازفرآوری و آب سنگین کار کند باید حتماً با دولت امریکا قرارداد داشته باشد و طبق برنامه و مجوز امریکا کار کند. برهمین اساس است که آنها وجود و توسعه برنامه هستهای ایران را برنمیتابند. بنابراین آژانس انرژی اتمی که طبق قانون وظیفه دارد که فناوری صلح آمیز هستهای را در سراسر جهان عادلانه گسترش بدهد و در این مسئولیت باید نقش پشتیبان و مشوق و تسهیلگر را بازی کند با کارشکنیهای امریکا روبه رو است و آنها به این نهاد فنی اجازه نمیدهند که در قبال ایران وظیفه ذاتی خود را انجام دهد. اسلامی با اشاره به اینکه ایران میزبان بیشترین نظارتها و بازرسیها است، ادامه داد: با وجود همه مزاحمتها و فشارهایی که بر ایران وارد میکنند باز هم اینطور القا میکنند که ایران نظارتها را نپذیرفته و در برنامه هستهای خود پنهانسازی دارد.
تأثیر فناوری هستهای بر بهبود اوضاع اقتصادی
اسلامی گفت: دوره تثبیت ورود به صنعت هستهای را ۱۰ سال قبل در دوره تحقیقات عبور کردیم و وارد فاز صنعتی شدیم و امروز در بخش صنعتی به صورت مؤثرتر در حال تولید محصولاتی هستیم که برای مردم عزیز و برای پیشرفت کشور در همه حوزهها مورد نیاز است. ما در بخش نفت و گاز و پتروشیمی از اقدام برای شناسایی ذخایر هیدروکربنی تا در کل فرایندها باید با فناوری هستهای صنعت نفت را پشتیبانی کنیم و الان این کار را با سامانههایی که تولید کردیم، انجام میدهیم و در اختیار مجتمعها میگذاریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: صنایع فولاد، صنایع سیمان، صنایع سلولزی و هر آنچه صنایعی که فرایند دارند و در آن فرایندهایشان جریانات و سیالات با اشکال گوناگون و با دمای گوناگون حرکت میکند، مدارات این فرایندها همه باید به لحاظ چگالی، به لحاظ سطح، به لحاظ سرعت و ... با ابزار تحقیقهایی هستهای بررسی شوند. در این مسیر تحریم هم موانع و چالشهای جدی ایجاد میکند. وی افزود: سازمان انرژی اتمی از چهار سال پیش کل صنعت کشور را تحت پوشش قرار داده و پشتیبانی کرده است.
معاون رئیسجمهور گفت: امروز فناوری پلاسما در خدمت مردم قرار گرفته است. من خوشحالم به شما عرض کنم یکی از معضلاتی که مردم در اکثر خانوادهها با آن درگیر هستند بیماری دیابت و زخمهای بدخیم است. این زخمها پیشروی میکند و موجب قطع عضو میشود. ما اینها را به لطف خدا با فناوری پلاسما حل کردیم و کلینیکهای زخم راه افتاده و در حال گسترش است. روزهای آینده حداقل پنج کلینیک دیگر در کشور تأسیس و راهاندازی خواهیم کرد که به مردم خدمت داده شود. همچنین برای سرطان، برای پلاسماتراپی که فوق العاده اثربخش بود و توانست نجات بخش بیمارانی باشد که با سرعت پیشرفت بیماری مواجه بودند که به مدد آنها رسیدیم.
مانعسازی غرب در مسیر احداث نیروگاههای جدید در ایران
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه مسیر ما مسیر کاملاً روشنی است، گفت:در بحث انرژی هستهای، مهمترین برنامههای ایران ایجاد نیروگاههای اتمی بوده است. اما متأسفانه در سالهای گذشته، هرچقدر که ایران به سمت امضای قراردادی با کشورهای خارجی برای ساخت نیروگاه اتمی پیش رفت، آنها مزاحمت ایجاد کردند و اعتراف کردند که شرکتهای غربی که با ایران قرارداد بسته بودند، مجبور به انصراف شدند.
اسلامی با بیان اینکه هماکنون و پس از سالها، ایران یک نیروگاه اتمی در بوشهر در اختیار دارد که ظرفیت آن ۱۰۰۰ مگاوات ساعت است و تا امروز نیز ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده، خاطرنشان کرد: اگر برای برق تولیدشده از این نیروگاه استفاده نمیشد، باید ۱۱۰ میلیون بشکه نفت یا معادل آن گاز یا سوخت فسیلی تا امروز مصرف میشد. این ۱۱۰ میلیون بشکه نفت، حدود نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار میشد، در حالی که هزینهای که برای نیروگاه اتمی بوشهر صرف شده، یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار است. معاون رئیسجمهور ادامه داد: اکنون سال یازدهم این نیروگاه است و ۵۰ سال دیگر هم از عمر این نیروگاه باقی مانده است. در همین ۱۰ سال، این نیروگاه پنج بار هزینه خود را تأمین کرده و اگر به نرخ جاری برای یک نیروگاه مشابه حساب کنید، دو و نیم برابر هزینه خود را تأمین کرده است. به این معنا که هم انرژی پاک و آلایندگی صفر دارد و هم از سوخت فسیلی استفاده نمیکند و سالی یک میلیارد یورو صرفهجویی ایجاد میکند. وی افزود: دشمنان نمیخواهند اجازه دهند که ایران از این ظرفیت بهرهمند شود که میتواند اقتصاد کشور را مقاوم کند. ما در نیروگاههای اتمی، با تأکیداتی که مقام معظم رهبری در طی این سالها داشتند، برنامه تولید ۲۰ هزار مگاوات را آغاز کردهایم.
اسلامی ادامه داد: از زمانی که اعلام کردیم که نیروگاهها را خودمان میسازیم، تمایل سایر کشورها برای همکاری با ما افزایش یافته است. پیش از این فکر میکردند که اگر همکاری را متوقف کنند، ما نیز متوقف خواهیم شد، اما امروز به لطف الهی طراحی نیروگاههای ما در مسیر اجرا قرار گرفته و به کوری چشم دشمنان و بدخواهان، نیروگاه تمام ایرانی با سوخت تمام ایرانی خواهیم ساخت.
نمای نزدیک
ایران از هیچ گفتوگویی هراس ندارد
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه مذاکره همواره رویکردی بوده که نظام جمهوری اسلامی ایران برای نشان دادن حسن نیت خود و تعامل منطقی با جهان اتخاذ کرده است، گفت: ما در این مذاکرات غیرمستقیم، ضمن شنیدن حرفهای طرف مقابل، پاسخهای لازم را ارائه میدهیم تا دنیا بداند ایران کشوری منطقی است و از هیچ گفتوگویی هراس ندارد.
حجت الاسلام کاظم صدیقی در خطبههای نماز جمعه تهران افزود: این رویکرد به افکار عمومی جهانی نشان میدهد که ایران از گفتوگو و مذاکره پرهیز نمیکند. وی با بیان اینکه نکته مهم و مورد انتظار مؤمنین و غیورمردان شهیدپرور کشورمان، مسئله مذاکره است، اظهارکرد: مقام معظم رهبری در این خصوص فرمودهاند که «در مذاکره باید اطمینان حاصل کرد که طرف مقابل به تعهدات خود عمل خواهد کرد. اگر چنین اطمینانی نباشد، مذاکره بیمعناست و دعوت به مذاکره، فریب افکار عمومی است.»
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: ادعای اخیر رئیسجمهور امریکا مبنی بر مذاکره مستقیم با ایران، یک فریب و ادعای بیاساس است. مذاکره مستقیم با امریکا، با توجه به سابقه بدعهدی و عدم پایبندی این کشور به تعهدات بینالمللی، در شان کشور ما نیست. با این حال، تلاش برای کاهش یا لغو تحریمهای ظالمانه از طریق هر روش مناسبی، امری ضروری است. وی ادامه داد: مذاکره همواره رویکردی بوده که نظام جمهوری اسلامی ایران برای نشان دادن حسن نیت خود و تعامل منطقی با جهان اتخاذ کرده است. این رویکرد به افکار عمومی جهانی نشان میدهد که ایران از گفتوگو پرهیز نمیکند. ما در این مذاکرات غیر مستقیم، ضمن شنیدن حرفهای طرف مقابل، پاسخهای لازم را ارائه میدهیم تا دنیا بداند ایران کشوری منطقی است و از هیچ گفتوگویی هراس ندارد. خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: هدف از مذاکره، چه مستقیم و چه غیرمستقیم، کسب پیروزی است. یا میتوان به توافقی ایدهآل دست یافت که در آن تحریمها لغو شوند، یا با نشان دادن بدعهدی طرف مقابل، میتوان برگ برنده جدیدی در اختیار گرفت.