جوان آنلاین: اعلام خبر آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و امریکا در عمان از روزشنبه با واکنشهای بسیاری در شبکههای اجتماعی همراه بود. کاربران از ابعاد مختلف این مذاکرات و احتمالات پیش روی آن نوشتند. آنها همچنین نسبت به بازیهای ترامپ بدعهد با افکار عمومی ایرانیان هشدار دادند و به مسئولان گوشزد کردند، حتماً باید تدابیر لازم رسانهای نیز برای این دور از مذاکرات در نظر گرفته شود. کاربران همچنین از کسانی که در تلاش برای بدبین کردن جامعه ایران به مسئولان هستند انتقاد کردند و حمایت از مسئولان در شرایط فعلی را وظیفه اصلی همه کنشگران دانستند. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
سیدمحمود نبویان:
اگرچه محور شرارت دنیا یعنی رژیم شرور و تروریست امریکا، خواهان مذاکره بوده است، اما نوع مذاکره (غیرمستقیم)، موضوع مذاکره (فقط هستهای) و محل مذاکره (کشور عمان) از سوی ملت بزرگ ایران تعیین شده است، توافق عبرتآموز برجام نشان داده است، هیچگاه امریکا به توافق خود عمل نخواهد کرد.
علی نصری:
یکی از ترفندهای روانی رسانههای فارسیزبان این است که در اوج تهدیدات امریکا علیه ایران، به جای تبیین استدلالهای ضد جنگ و محکوم کردن متجاوز، با شوروشوق از شگفتیهای بمبافکن B۲ و پیشرفتهای «تحسینبرانگیز» نظامی امریکا میگویند. پیام پنهان به مخاطب تسلیم و سر فرود آوردن است.
عبدالله گنجی:
ما با صدام در پایان جنگ مذاکره غیرمستقیم داشتیم، الان روسیه و اوکراین مذاکره غیر مستقیم دارند. معمولاً کشورهایی که منازعه و دشمنی دارند، وقتی سر چیزی غیر آنچه باعث اصل دشمنی است، مذاکره میکنند غیر مستقیم است. چون اعتماد ندارند و زیر پایشان سفت نیست. طرف سوم در واقع شاهد و ثبت کننده است. اگر مسیر آینده هموار دیده شد و تعدیل مواضع محقق شد، بعضاً به مستقیم تبدیل میشود. این ششمین دوره مذاکره ایران و امریکا بعد از انقلاب اسلامی است. در پنج دفعه قبل امریکاییها به تعهدات عمل نکردهاند.
علیرضا تقوینیا:
موانع [احتمالی]به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و امریکا: ۱) فاصله زیاد کف خواستههای دوطرف، ۲) نفوذ اسرائیل در مشاوران و کابینه ترامپ، ۳) بیاعتمادی عمیق میان طرفین، ۴) ارائه تضمینهای لازم از سوی امریکا؛ ۵) ترور سردار سلیمانی و افتخار ترامپ به آن و ۶) مؤثر بودن تحریمها از منظر امریکاییها.
مصطفی غنیزاده:
به همریختگی رسانهای، سیاسی و اقتصادی بعد از جملات ترامپ نشان داد، تیم ایرانی باید از الان برای سناریوهای مختلف شنبه شب، ایده رسانهای داشته باشند. والا ممکن است تکانه مثبت امروز به فاجعه منفی تبدیل شود!
احسان تقدسی:
شگفت انگیز است که عدهای متحجر همیشه مدعی، برای شکست مذاکرات همه کار میکنند. بسیاری از اینها حتی یک روز برای این کشور فداکاری نکردهاند.
مهدی رباطی:
طرف ١٠٠ دلار تو کشوی اتاق خوابش داره، دعا میکنه مذاکرات شکست بخوره دلار پایین نیاد. شما انتظار داری جریانات و افرادی که حداقل ٢٠میلیارد دلار بر اساس محاسبات ذینفع ماندن تحریمها هستند از رفع تحریم و سایه جنگ خوشحال باشند؟
سیدمحمد حسینمیرلوحی:
اگر فرض بر ترامپ عاقل باشد، از اول هدفش از مطرح کردن مسئله مذاکرات، تشدید دوقطبی مذاکره-مقاومت در کشور، تفرقه و نهایتاً تضعیف قدرت ملی ایران بود. حالا که با تدبیر نظام در پذیرش مذاکره غیرمستقیم تیرش به سنگ خورد، او هم به ادامه برنامه تشدید دوقطبی با پیگیری مذاکره مستقیم دست زده است!
صفحه نورنیوز:
برخلاف فضاسازی برخی کاربران، زمان و مکان مذاکرات غیرمستقیم عراقچی و ویتکاف در عمان نه از سوی ترامپ، بلکه از سوی ایران تعیین و از طریق عمان به طرف امریکایی اعلام شده است. روایتسازی یکطرفه، ممنوع! ابتکار عمل در اختیار تهران بوده است.
علی چاهخوزاده:
مراقب باشیم، توافق ایدهآل از نظر امریکا روندی است که سر لیبی آمد، لیبی سال ۲۰۰۳ با امریکا به توافق رسید کل تأسیسات اتمی خود را کنار بگذارد.
محمد رستمپور:
ترامپ نقد را رها نمیکند، نسیه را بگیرد. امریکا حمله کند یا نکند، شرطیسازی اقتصاد ایران و امروز و فردا کردنهای ترامپ، از شنبه گفتنها و یکشنبه تکذیب کردنها، معلق نگه داشتنها با هدف به هم ریختن بازار و فرسودهسازی روان ایرانیان دستور کار اصلی خواهد بود. جنگ شود یا نشود.