کد خبر: 1290250
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۶

جوان آنلاین: کانال تلگرامی نواصولگرا نوشت:

با اعلام تعرفه‌های چین بر کالا‌های آمریکایی، باید به صورت مشخص گفت که جهان وارد جنگ تجاری شده است. علت اصلی این جنگ تجاری را باید در مشکلات داخلی آمریکا پیدا کرد. آمریکایی که در دو دهه گذشته تولید صنعتی را به کشور‌های دیگر منتقل کرده و حالا با حجم انبوهی از کارگران یقه سفید و آبیِ سفیدپوست مواجه است که شغل مناسبی برای خود ندارند. ترامپ با وعده‌ی بازگرداندن صنعت به داخل آمریکا توانست رای این بخش از جامعه آمریکا که به صورت سنتی به دموکرات‌ها رای می‌دادند را جذب کند و پیروز انتخابات شود.

اما نکته مهم این است که برخلاف مشی عمومی آمریکا در تمام هشتاد سال گذشته، این جنگ اقتصادی با نوعی یکجانبه‌گرایی و انزواطلبی همراه بوده است. یعنی نزدیکترین متحدان آمریکا در اروپا و آمریکای شمالی از این کشور دور شده و حتی علیه آن اقدام طراحی می‌کنند. همین چندپارگی در فضای غربی باعث شده تا چین هم با شدت بیشتری نسبت به دوره اول ترامپ، به این تعرفه‌ها پاسخ دهد. مهم است دقت کنیم که پیروز اقتصادی جنگ تجاری در دوره قبلی ترامپ، چین بود. حالا هم بعید است که با این جنگ تجاری شدید، صنعتی در آمریکا پا بگیرد چراکه همین حالا سهامداران آمریکایی و غیرآمریکایی در حال فروش سنگین سهام خود هستند. ایجاد تعرفه سنگین توسط چین، وضعیت را بدتر کرده است و اگر چین عقب ننشیند، مشکل ترامپ بیشتر از قبل خواهد بود.

اما خطرناک‌ترین اتفاق برای ترامپ، نه جنگ تعرفه‌ای خارجی که درگیری اقتصادی داخلی است. بانک مرکزی آمریکا یا همان فدرال رزرو یک نهاد مستقل از دولت آمریکا است که نرخ بهره را مشخص می‌کند. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری‌اش با این نهاد وارد یک درگیری پردامنه شد و کار را به دادگاه عالی هم کشاند، اما در نهایت موفقیت چندانی به دست نیاورد. ترامپ که برای افزایش سرمایه‌گذاری و کمک به تولید، امیدوار است نرخ بهره کاهش پیدا کند، همین حالا از این امید خود سخن گفته. چراکه می‌بیند احتمال رکود در اقتصاد آمریکا به پنجاه درصد رسیده. اما در طرف مقابل، پاول -رئیس فد- گفته که قصدی برای تغییر نرخ ندارد. او در همین حال از «احتمال افزایش تورم» سخن گفته که نشانه‌ای افزایش احتمالی نرخ بهره دارد.

درگیری داخلی ترامپ با فدرال رزرو برای او بسیار پرهزینه‌تر و سخت‌تر از هر درگیری با طرف‌های خارجی است؛ چراکه امنیت سرمایه‌گذاری و افزایش تولید در داخل آمریکا را به شدت تحت فشار قرار خواهد داد. باید توجه داشت که ترامپ به زودی با موج بزرگی از تورم داخلی هم مواجه خواهد بود. به این علت که تمامی واردات خارجی حالا با تعرفه‌ای حداقل ده درصدی وارد می‌شود. اینها دقیقا برخلاف شعار‌های ترامپ در کنترل تورم و افزایش تولید صنعتی در آمریکا است و حتما برای او مشکلات عمیقی را ایجاد می‌کند. خلاصه اینکه آنچه در افق پیدا است، مشکلات بزرگ برای ترامپ است. راه برای رسیدن او و تیمش به تولید و رونق اقتصادی از مسیر این جنگ تجاری به شدت صعب و سخت خواهد بود. در مقابل احتمال بروز رکود تورمی برای اقتصاد آمریکا بیشتر از هر زمان دیگری در چند ساله اخیر است. البته سخنان ترامپ نشان می‌دهد که مسئله اصلی برای او، ایجاد یک اهرم برای مذاکرات است. او کشور‌های مختلف را دعوت به مذاکره می‌کند، اما ممکن است این حربه، به برعکس خود تبدیل شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار