در پاسخ به مطلب مندرج در آن روزنامه به تاریخ ۲۱/۱۱/۱۴۰۳ با عنوان «امان از این فراموشیها»، پاسخ معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش را به استحضار میرساند: با توجه به اهمیت برگزاری اردوهای دانشآموزی در سطح مناطق و استانهای کشور و وجود قوانین و مقررات در راستای اجرای مطلوب و ایمن اردوهای فوق، ضمن تأکید مجدد به رعایت دقیق مفاد آییننامه اردوهای دانشآموزی (مصوب ۹۶۵ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در مورخ ۱۷/۰۴/۱۳۹۸)، بهویژه دستورالعمل برگزاری اردوهای دانشآموزی به شماره ۹۳۷۷۰مورخ ۲۸/۰۵/۱۳۹۸موارد زیر نیز بعد از حادثه فوق مجدداً پیگیری و به ادارات کل یادآوری گردیده است. در مکاتبه با مدیران کل آموزش و پرورش استانهای کشور با توجه به اینکه مسئولیت افزایش ایمنی، نظارت، کنترل و ارتقای سطح اجرای برنامههای اردوهای دانشآموزی به عهده مدیران کل آموزش و پرورش استانهای کشور است، ضمن رعایت قوانین و مقررات فوق، مجدداً بر موارد الزامآور در خصوص اجرای اردوهای دانشآموزی تأکید شده است.
با توجه به اینکه مسئولیت نظارت و کنترل تمامی وظایف؛ تأیید، صدور مجوز، کد حرکت اردوهای دانشآموزی و همچنین بررسی مفاد دقیق پرونده اردو با رعایت تمامی ضوابط و مقررات برگزاری اردوهای دانشآموزی به عهده مدیران کل آموزش و پرورش استانهای کشور است، باید نهایت جدیت را به عمل آورند.
کنترل وجود زیرساختهای لازم و روند اجرای مناسب اردو به مجریان و مسئولان محترم برگزارکننده اردو در مدرسه، منطقه و استان و همچنین هر موردی که ممکن است ایمنی سفر دانشآموزان را به مخاطره بیندازد، ادارات کل آموزش و پرورش با همراهی پلیس و سایر دستگاههای ذیربط موظف هستند از برگزاری یا ادامه اردو در هر مرحلهای که باشد، ممانعت به عمل آورند.
بر ارتباط مستمر برگزارکنندگان اردو با مراکز اطلاعات پلیس و سایر دستگاههای امدادی- خدماتی جهت رصد دقیق موقعیت و ایمنی اردو در جادههای بینشهری (وسیله نقلیه و راننده مناسب، مسیر تردد و...) تأکید شده است.
در خصوص کسب آخرین اطلاعات از وضعیت ایمنی راهها و اطلاعات هواشناسی کشور با اولویت مسیرهایی که دانشآموزان حاضر در اردو در حال حاضر یا طی ساعات یا روزهای آتی از آن عبور خواهند کرد، به منظور صدور کد حرکت اردو یا در صورت نیاز به توقف یا تغییر مسیر اردو و در اختیار قرار دادن این اطلاعات به سرپرست اردو توسط ادارات کل استانها تأکید شده است.
براساس نامه شماره ۹۵۰/۵۲۲۵۴ مورخ ۳۱/۰۳/۱۴۰۲ وزارت راه و شهرسازی مبنی بر بند ۳ مصوبه ۱۲۹ کمیسیون ایمنی راههای کشور ضوابط اختصاصی نحوه استفاده از سرویسهای دربستی ابلاغی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به شماره ۷۱/۱۱۲۷۳ مورخ ۲۹/۱/۱۴۰۲ معیار انتخاب وسیله نقلیه میباشد. در این خصوص مکاتبات لازم قبلاً با وزارت فوق در خصوص حفظ ایمنی و حساسیت امر از سوی وزارت آموزش و پرورش صورت پذیرفته است.
توضیح «جوان»
جوابیه آموزش و پرورش به یادداشت «امان از این فراموشیها» در واقع پاسخ به نگرانیهای مطرح شده در یادداشت است که بعد از حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس حامل دانشآموزان نخبه اتفاق افتاد. این حادثه شامگاه ۱۸ بهمنماه سال قبل رخ داد که در جریان آن اتوبوس حامل دانشآموزان دختر پایه دوازدهم مدرسه فرزانگان کرمان در مسیر برگشت از اردو واژگون و به مرگ چهار دانشآموز، یک مربی و پسربچه ۹ سالهاش منجر شد و ۳۵ مصدوم هم برجای گذاشت. این حادثه غمانگیز که به دلیل بیمبالاتی و به حرکت در آوردن اتوبوس با نقص فنی اتفاق افتاد، واکنشهای بسیاری به همراه داشت، از جمله اینکه «جوان» نیز در یادداشت مورد اشاره تأکید دارد اگر آموزش و پرورش توان این را ندارد که اتوبوسهای ایمن برای انجام اردوهای امن اجاره کند، بهتر است قید اردوها را بزند و سلامت بچههای مردم را به خطر نیندازد که امید است با موضوعات مطرح شده در جوابیه این سازمان و مساعدت بیشتر دولت با این سازمان از سرمایههای جامعه صیانت شود.