جوان آنلاین: قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: نهضت تولید محتوا باید برای معرفی سیره، روش و منش شهدا و ایثارگران راهاندازی شود.
به گزارش «جوان»، علی دارابی روز گذشته در مراسم بزرگداشت روز شهدا با حضور خانوادههای شهدا و ایثارگران، تعدادی از مدیران و جمعی از فرماندهان ارتش و سپاه در محل سالن فجر وزارت میراث فرهنگی اظهار داشت: برگزاری مراسم گرامیداشت شهدا و ایثارگران در حقیقت ادای دین مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران است، ضمن اینکه برگزاری این جلسات امتیاز بزرگی دارد که موجب تجدید خاطرات خانوادههای معظم شهدا و ارتباط دوسویه بین مدیران و خانوادههای شهدا و ایثارگران میشود. وی افزود: ایران در طول هفت قرن، ۲۳ بار مورد هجوم قرار گرفته و هر بار بخشی از خاک این سرزمین از آن جدا شده است، اما تنها جنگی که حتی یک وجب از خاک ایران از آن جدا نشد، دوران هشت ساله دفاع مقدس بود. جنگی گسترده که بیش از ۶۴ کشور به صدام کمک میکردند و ۱۵ استان، ۲۰۰ شهر کشور و ۲ هزار روستای ما درگیر جنگ بودند. درحالیکه انقلاب اسلامی، انقلابی نوپا بود، اما جانفشانی و ایثارگریهای جانبازان و شهدا مانع تحقق اهداف رژیم بعثی و صدام شد، از اینرو شهدا قهرمانان اصلی ما هستند. دارابی تصریح کرد: در جامعه شهدایی داریم که خیابانها به نام آنهاست که طبق تعبیر رهبر معظم انقلاب، این شهدا مانند ستارگانی هستند که راه را گم نکنیم. امروز رسالت زینبی داریم و باید سیره، روش و منش شهدا را ترویج و معرفی کنیم. این وظیفه مهم و حیاتی و همان رسالت حضرت زینب (س) است که اجازه نداد واقعه بزرگ عاشورا فراموش شود.
ثبت ۱۵۰ نماد دفاع مقدس و شهدای شاخص
قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور گفت: وظیفه ما این است که در عمل و گفتار الگوی شایستهای برای معرفی شهدا باشیم، اما مهمتر این است که نهضت تولید محتوا با موضوع شهدا باید راهاندازی شود. خوشبختانه براساس برنامه هفتم توسعه باید ۱۵۰ نماد مرتبط با دفاع مقدس و شهدای شاخص را ثبت کنیم. دارابی اضافه کرد: بسیاری از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران شاغل در بخشهای مختلف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دارای ظرفیتهای متعددی هستند، پیشنهاد میکنم هیئت اندیشهورز با عضویت این عزیزان تشکیل و از ظرفیتهای خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران شاغل در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استفاده شود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه شهدا قهرمانان اصلی این سرزمین هستند که راه درست زیستن را به ما یادآوری میکنند، گفت: خط شهادت و مقاومت توسط امام خمینی (ره) احیا شد. انوشیروان محسنیبندپی افزود: یکی از مهمترین کارها و رسالتهای ما برگزاری مراسم بزرگداشت شهداست. همه باید بدانیم که اگر ایثارگری و از خودگذشتگی شهدا نبود اکنون شرایط خوبی نداشتیم؛ بنابراین همه ما امنیت و آرامش خود را مدیون شهدا هستیم. پیام شهدا به ما خدمتگزاران عدالت، آزادی و رهایی از چسبندگی به مسئولیت و تلاش برای برطرف کردن مسائل و مشکلات مردم است.
حفظ میراث ناملموس وطن پرستی
مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این مراسم با بیان اینکه شهدای واژه از خودگذشتگی را معنا کردند، گفت: شهید شدن، یعنی توجه به دیگری و شهدای ما این مفهوم را به خوبی نشان دادند. آنچه در زندگی شهدا محسوس است از خودگذشتگی و توجه به دیگران است. مریم جلالی افزود: فداکاری و وطنپرستی جزو میراث ناملموس است که ما موظف به حفظ آنها هستیم. امیدوارم به عنوان شخصیتهای حقیقی بتوانیم مرامی را که شهدا از خود بر جای گذاشتند حفظ کنیم و به درجهای از انسانیت برسیم که متوجه قضاوتها، رفتارهایمان و تأثیرش روی ارتباط با دیگران شویم. وی با بیان اینکه شهدا تمام ایران را خانواده خود میدانستند، ادامه داد: روزهای پایانی سال با ماه مبارک رمضان مقارن شده و باید مراقب رفتارمان باشیم و کاری کنیم که خدا از ما بگذرد و حواسمان نیز به موضوع حقالناس باشد. در پایان این مراسم از تعدادی از خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران شاغل در وزارت میراث فرهنگی تجلیل شد.