جوان آنلاین: کانال تلگرامی «تحقیقات پزشکی» نوشت: محققان دانشگاه آلبرتا کانادا و دانشگاه تگزاس امریکا برای بررسی تأثیر اینترنت بر مغز آزمایشی انجام دادند که در آن شرکتکنندگان باید دو هفته تمام دسترسی خود به اینترنت گوشی را کامل مسدود میکردند. البته آنها میتوانستند تماس تلفنی و پیامک معمولی داشته باشند و با کامپیوتر به اینترنت وصل شوند. این آزمایش شامل ۴۶۷ شرکتکننده با میانگین سنی ۳۲ سال بود که تصادفی انتخاب شدند. آنها برای پژوهشی یکماهه به دو گروه تقسیم شدند؛ گروهی که در دو هفته اول ماه اینترنت روی گوشی هوشمند خود نداشتند و گروهی که در دو هفته دوم ماه اینترنت نداشتند. در وسط ماه نیز این دو گروه نقش خود را عوض کردند و به محققان این امکان را دادند تا اثرات بازگرداندن اینترنت را روی شرکتکنندگان بررسی کنند.
از نظر آماری تقریباً همه شرکتکنندگان (۹۱ درصد) حداقل در یکی از این سه مقوله سلامت روان، رفاه ذهنی و دامنه توجه بهبود یافتند، اما نکته قابلتوجه این است که گستره توجه به درجهای رسید که میتوان آن را با ۱۰ سال جوانتر شدن انسان مسن و مبتلا به زوال شناختی مقایسه کرد. یافتهها نشان میدهد دو هفته قطع کردن اینترنت روی بهبود علائم افسردگی نیز اثر دارد.
چه چیزی باعث شده شرکتکنندگان به این اندازه بهبود یابند؟ محققان میگویند سادهترین توضیح این است که این آزمایش شرکتکنندگان را مجبور کرد زمان بیشتری را صرف کارهایشان در دنیای واقعی بکنند. شرکتکنندگان بیشتر در دنیای واقعی با مردم صحبت میکردند، به طبیعت میرفتند، بیشتر میخوابیدند و کنترل بیشتری بر تصمیماتشان داشتند.