جوان آنلاین: احمدحسین شریفی در کانال شخصی خود در پیامرسان ایتا نوشت: بدون تردید یکی از کسانی که در ۵۰ سال اخیر (از اوایل دهه پنجاه تاکنون) نقشی پررنگ در احیای نهج البلاغه و دعوت همگان به این کتاب بینظیر اسلامی داشته است، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهای بوده است.۴۰ سال قبل در تاریخ ۱۹/ ۱۳۶۴ در یک سخنرانی میفرماید:
«نهجالبلاغه یقیناً تالی تلو قرآن است... احیای آن وظیفه همه مسلمانان است. همه مسلمانان به عنوان احیای یک میراث بینظیر اسلامی باید نهجالبلاغه را زنده کنند؛ و این احیا نه فقط به معنای کثرت چاپ، بلکه به معنای کارکردن و تحقیق کردن در زمینه آن است. همچنان که در زمینه قرآن کریم کار و تفسیرهای زیادی نوشته شده در علوم قرآنی کار شده، درباره نهج البلاغه هم باید این کارها انجام گیرد. همانطور که قرآن خوانده میشود نهجالبلاغه هم باید خوانده شود. چون تالی قرآن است. دنباله قرآن است. همانطور که مسلمانها خودشان را موظف میدانند با قرآن انس پیدا کنند و ندانستن قرآن را برای خود نقص میشمارند، ندانستن نهجالبلاغه هم باید نقص به حساب بیاید.» (آیتالله خامنهای، گنجینه بیپایان، صص۱۰۳- ۱۰۲)
افزون بر این، در ابتدای سال جاری (۱/ ۱/ ۱۴۰۴) در ضمن توصیه و بلکه فرمانی کوتاه و گویا فرمودند: «من توصیه میکنم امسال فعالان عرصه فرهنگی به مطالعه نهج البلاغه و آموزش نهج البلاغه توجه ویژهای داشته باشند.» با مراجعه به کتابهای «منشور حکومت علوی»، «گنجینه بیپایان»، «نبوتها» و «راه روشن مدیران» متوجه خواهیم شد نهجالبلاغه از نگاه آیتالله خامنهای نه تنها نهج «فصاحت و بلاغت» که نهج «زهد و زندگی»، «حکمت و حکومت»، «عدالت و اخلاق»، «فروتنی و فرزانگی»، «دشمنشناسی و فتنهشناسی»، «آسیبشناسی اجتماعی و آسیبزدایی» و به طور کلی «گنجینهای بیپایان» از معارف ناب انسانساز اسلامی است که «نهج نجات امت» و «کلید طلایی تعالی جامعه اسلامی» در آن وجود دارد. امیدوارم فعالان فرهنگی جهان اسلام، به ویژه مراکز علمی و آموزشی ایران اسلامی، فرصت را مغتنم شمارده و امسال را به طور ویژه به نهجالبلاغه بپردازند و با یک «برنامه معطوف به عمل و نتیجه» تلاش کنند هم خود و هم دیگران را چند قدم به علی و فرهنگ علیپسند نزدیکتر کنند.