کد خبر: 1284660
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
نظر و گذری بر «سفر به لبنان در روز‌های غم و شادی»
کتاب عربیکا به قلم وحید یامین‌پور - که از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار شده است- روایتگر سفری پرماجرا به لبنان و تجربه‌های نویسنده از دل جنگ و بحران‌های این کشور است
شاهد توحیدی

اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، به مثابه آیینه‌ای بر گذشته و حال مقاومت لبنان است. این پژوهش از سوی وحید یامین‌پور انجام شده و انتشارات سوره مهر آن را به زیور طبع آراسته است. تارنمای ناشر در ایضاحی پیرامون موضوع کتاب به نکات ذیل اشارت برده است: «کتاب عربیکا به قلم وحید یامین‌پور - که از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار شده است- روایتگر سفری پرماجرا به لبنان و تجربه‌های نویسنده از دل جنگ و بحران‌های این کشور است. یامین‌پور در این اثر با توصیف حال و هوای کشور لبنان و مردم مقاوم آن تصویری زنده و تأثیرگذار از زندگی و ایستادگی در شرایط سخت ارائه می‌دهد. عربیکای راوی ما بین اولین سفر نویسنده در سال ۲۰۰۳ و دیدار با سیدحسن نصرالله و آخرین سفرش در سال ۲۰۲۴ و پس از شهادت سیدمقاومت است. یامین‌پور در این کتاب دیدار خود با سیدحسن نصرالله را که در سال ۲۰۰۳ انجام شده است، روایت کرده و همچنین به سفرش پس از طوفان‌الاقصی در همان سال پرداخته است. علاوه بر آن، عربیکا با نگاهی تاریخی به مقاومت فلسطین و مسئله صهیونیسم به معرفی چهره‌های شاخص جبهه مقاومت نیز می‌پردازد. در بخش‌هایی از این سفرنامه، تجربه‌های نویسنده در مواجهه با بمباران‌ها شهادت‌ها و شرایط نابه‌سامان لبنان به‌ویژه پس از شهادت سیدحسن نصرالله با نثری تأثیرگذار روایت شده است. این اثر با جزئیات دقیق، به‌گونه‌ای به ترسیم بحران‌ها و رشادت‌های مردم لبنان می‌پردازد که مخاطب را با واقعیت‌های ملموس این مقاومت آشنا می‌کند. یکی از ویژگی‌های برجسته این کتاب جنبه آموزشی آن است. عربیکا برای کسانی که از تاریخ آغاز مقاومت لبنان و فلسطین بی‌اطلاع هستند، به خوبی روند شکل‌گیری و تداوم این مقاومت را توضیح می‌دهد و تصویری روشن از چگونگی رسیدن به این نقطه از ایستادگی را ارائه می‌کند. همچنین در این گزارش ما شناختی نسبت به فرماندهان شاخص مقاومت دست پیدا می‌کنیم. یامین‌پور در بخشی از عربیکا روایت می‌کند: این مردم تا به حال دست‌کم سه بار خانه‌های‌شان را از نو ساخته‌اند. آن جنوبی حتی همین چندماه پیش، همان موقع که در حیاط خانه‌اش قلیان می‌کشید و به در و دیوار خانه‌اش نگاه می‌کرد، نقشه جدید خانه را در ذهنش کشیده و با خودش گفته اگر دفعه بعد اسرائیل خرابش کرد، این‌بار این طوری می‌سازمش!....» 
مؤلف در آیین رونمایی از «عربیکا»، اینگونه از دغدغه خویش در انجام این تحقیق سخن گفته است: «ما اغلب با حقیقت آدم‌ها روبه‌رو نیستیم و باید دید چه اتفاقی می‌افتد که ما به طور ناگهانی با این حقیقت حتی در مورد خودمان مواجه شویم. به تعبیر شهید آوینی ما قبرستان‌نشین عاداتیم! در لبنان دیدم که شرایط به نحوی پیش آمده که موجب شده افراد زیادی در موقعیت مجاهده برای امکان ظهور و بروز حقیقت و زیبایی‌های آن قرار گیرند. در واقع می‌توان گفت که آنها بسیار شبیه همان بچه رزمنده‌هایی بودند که ما از آنها خاطره داریم و در کتاب‌های‌مان در موردشان خوانده‌ایم. لبنان و مناطق اشغالی برخلاف سایر مناطق محور مقاومت، همواره در فاصله بسیار نزدیک با صهیونیست‌ها هستند و این دو جبهه مقابل هم هیچ وقت نمی‌تواند خیال‌شان از یکدیگر راحت باشد. این جوهره در طول حدوداً ۴۰ سالی که حزب‌الله تشکیل شده است، فرهنگ شیعی جبل عامل و لبنان را رشد داد و از این جهت آنها را رزمندگان خالص و فرهیخته‌ای برای ولایت بار آورد. موقعیت مجاهدت با موجودات خبیث صهیونیست چنان رشدی به رزمندگان حزب‌الله داد که موجب شد رهبر معظم انقلاب اسلامی تعابیر و توصیف‌های بسیار گرانبهایی آنان حزب‌الله داشته باشند....»

برچسب ها: کتاب ، لبنان ، خاطرات
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار