کد خبر: 1279005
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
گفت‌و‌گو‌ی «جوان» با حجت‌الاسلام حسن محمودی کارشناس مهدویت‌
ما نباید تنها به کتاب بسنده کنیم، بلکه انیمیشن‌های زیبا و کار‌هایی که در فضای مجازی می‌توان با کمک هوش مصنوعی انجام داد موقعیت خوبی است تا نوجوانان را با امام زمان آشنا کنیم
معصومه طاهری

جوان آنلاین: از کارکرد‌های مهم مباحث مهدویت، ایجاد نشاط و امیدواری به آینده است، هنری که مبلغان و سخنوران متعهد و توانا باید در جامعه تزریق کنند. یکی از این افراد حجت‌الاسلام حسن محمودی است، کسی که از محضر اساتیدی، چون آیات عظام مظاهری، مرحوم ناصری و مهدوی و حجج اسلام عبودیت، کشکولی، معمار منتظرین و دیگر بزرگان دینی بهره جسته است و به خوبی به این مسئله مهم اشراف دارد. وی در سال ۹۴ به دلیل جذاب‌سازی کلاس‌های مهدوی و راه انتقال معارف مهدویت به عنوان مبلغ نمونه ازطرف مرکز تخصصی مهدویت معرفی شد. در حال حاضر نیز علاوه بر آثار مکتوب در فضای مجازی مباحث مهدویت و سخنرانی‌های او با استقبال بالایی از سوی مخاطبان به خصوص نوجوانان و جوانان مواجه است. جوان با وی گفت‌و‌گو کرده‌است. 
 
وضعیت چاپ کتاب‌های دینی برای کودک و نوجوان چطوراست؟
 متأسفانه خوب نیست، نگاه تجاری بر نگاه فرهنگی در این عرصه غالب است، برای همین مردمی که مشکل اقتصادی دارند به راحتی سراغ کتاب نمی‌روند و این مسئله به خصوص در حوزه چاپ کتاب‌های دینی آن هم برای کودک و نوجوان سخت‌تر است و ما می‌بینیم که در این عرصه باید کار جذاب‌تر هم باشد که با مشکلات زیادی همراه است از مسئولان می‌خواهم به این قضیه توجه بیشتری داشته باشند. 

 عمدتاً روی چه محور‌هایی کار می‌کنید؟
بیش از ۳۰ کتاب درباره مهدویت و نماز دارم. هدف من نوجوانان هستند، زیرا لازم است به این گروه سنی توجه بیشتری داشت، آنها نه کودک هستند، نه بزرگسال به دنبال هویت و استقلال برای خود می‌گردند. کتاب «هیچ‌کس به من نگفت» درباره نوجوان و مهدویت است. الحمدلله به دلیل استقبال بالا حدود ۴۵ بار توسط انتشارات بنیاد مهدی موعود تجدید چاپ شده‌است. به نظرم برای نوجوانان باید از مهربانی حضرت صحبت و یک ارتباط معنوی و قلبی بین آنها با امام زمان ایجاد کرد. پاسخ به شبهات هم لازم است، مانند طول عمر امام و اینکه امام غایب چه فایده‌ای برای جامعه دارد تا نوجوان ابهاماتش برطرف شود و در مسیر امام زمان حرکت کند. 

برای دختران و توجه‌شان به امام زمان چه کار‌هایی کرده‌اید؟
دو کتاب «نمی‌دانستم که در سایه حجاب زیبایی‌هایم پایدارتر است» و «خورشید را نمی‌توان دید» را برای دختران نوشتم که به شبهات پاسخ داده شده‌است و با زبان داستان یک‌سری دستورات حجاب را در کتاب آوردم، زیرا مطمئناً حجاب و حفظ عفت و پاکدامنی باید سرلوحه کار دختران قرار بگیرد و در این مسیر، ارتباطشان با امام زمان هم به شدت هموار می‌شود. 

از کار‌های انجام شده رضایت دارید؟
رضایت ندارم، بیشتر از اینها احساس خلأ می‌شود، با این حال تا جایی که می‌توانستیم قلم زدیم و کتاب «هشت قدم در کوچه باغ انتظار» با هشت درس محتوایی برای نوجوانان است که دو سال در مدارس استان قم در درس پرورشی هم تدریس شد، اما باز کم است و خیلی کار‌ها هنوز انجام نشده‌است. یک اراده جهادی می‌خواهد تا نوجوان با شناخت مهدویت پا به عرصه بگذارد. 

به نظرتان چه کار‌هایی در باب آشنایی کودک و نوجوان با مباحث مهدویت نیاز است؟
 ما نباید تنها به کتاب بسنده کنیم، بلکه انیمیشن‌های زیبا و کار‌هایی که در فضای مجازی می‌توان با کمک هوش مصنوعی انجام داد موقعیت خوبی است تا نوجوانان را با امام زمان آشنا کنیم. در بحث کمبود‌ها گرانی کتاب مطرح است که روی سرانه مطالعه نوجوانان تأثیر گذاشته است. اینکه برخی پدر و مادر‌ها به دلیل گرانی به آن صورت دغدغه‌ای برای خرید کتاب به خصوص مهدویت و دینی ندارند، بنابراین اگر دولت حمایت‌هایی در این زمینه داشته باشد، تأثیر بسزایی دارد. 

راهکار شما چیست؟
 اگر بتوانیم کتاب‌های صوتی را ترویج کنیم و رمان‌های مهدوی و کتاب‌های دیگر را به صورت صوتی در اختیار نوجوانان قرار بدهیم، با توجه به فراگیری گوشی‌های تلفن همراه، قطعاً مورد استقبال زیادی قرار می‌گیرد و اثرگذار خواهد بود. 

چطور باید بچه‌ها و نوجوانان را با امام آشنا کرد؟
 بحث کودکان اگر جدی گرفته شود و آموزش را از کودکی شروع کنیم، مطمئناً در آینده و بزرگسالی آنها مشکلات کمتر خواهد شد، اگر بچه‌ها از کودکی و نوجوانی با منجی و صفات او آشنا شوند، راحت‌تر با ایشان ارتباط برقرار می‌کنند و بیشتر و بهتر با امام دوست خواهند شد، چون انسان‌های مهربان را همه دوست دارند، با توجه به اینکه دشمن چهره خشنی از امام در رسانه‌ها نشان داده است، ما وظیفه سنگینی داریم و باید با روش‌های مختلف و درست مهربانی امام عصر را به کودکان و نوجوانان نشان بدهیم. 

جمعه‌ها برنامه «یک ماه مانده» از شبکه ۳ پخش می‌شود که واقعاً جایش خالی بود، نظرتان چیست؟
 برنامه «یک ماه مانده» که در روز‌های جمعه از شبکه پرمخاطب و جوان ۳ پخش می‌شود، اتفاق خوب و غنیمتی است که یک برنامه مهدوی را روی آنتن برده‌است. جای تقدیر دارد و الحمدلله مخاطبان زیادی هم دارد، البته کافی نیست و باید بیشتر از اینها به این قضیه در رسانه پرداخت. امیدوارم مدیران تلویزیون ترغیب شوند و فضای بیشتری به این موضوع بدهند. 

 به نظر شما چرا رسانه‌ها به خصوص رسانه ملی نتوانسته است در مباحث مهدویت اقدامات مناسب داشته باشند؟
 رسانه ملی خیلی محدود است و در مباحث دینی سختگیری دارد، حتی یک‌بار به یکی از طنزپردازان معروف تلویزیون گفتم کمی ازمباحث مهدویت را در برنامه بیاورید، خودش به شدت موافق بود و قبول داشت، اما می‌گفت مسئولان صداوسیما چنین نگاهی ندارند و طنز را از دین جدا می‌دانند و این یک آسیب جدی است. من خودم در کلاس‌ها و سخنرانی‌ها مباحث مهدویت را گاهی با خنده می‌آورم، خیلی از آنها می‌پرسند در تلویزیون که حضور دارید مردم را باز می‌خندانید یا نه. می‌گویم آنجا اصلاً نمی‌توان مردم را خنداند اجازه چنین کاری داده نمی‌شود، به خاطر همین رسانه ملی نتوانسته است آن حالت خودمانی را بین خود و مردم ایجاد کند و این آسیب جدی به رسانه است. 

آثار شما به زبان‌های دیگر هم ترجمه شده‌اند؟
بیش از ۳۰ کتاب در زمینه مهدویت و نماز دارم و تاکنون به زبان‌های اردو و پاکستانی ترجمه شده‌اند و به زبان انگلیسی هم پیشنهاداتی دارم.

برچسب ها: هنر ، مبلغان ، مذهب ، دین
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار