کد خبر: 1260357
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
قاضی میثم حسین‌پور، رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه لواسانات یکی از قضات است که به احترام چهارشنبه‌های امام رضایی (ع) و عشق به امام رضا (ع) مشهور به صدور احکام جایگزین و استفاده از عدد هشت برای مجرمانی است که پس از اظهار پشیمانی از شاکیان هم رضایت می‌گیرند. 
غلامرضا مسکنی 
جوان آنلاین: رفع موانع غیر استاندارد از هشت مدرسه، آموزش شیرینی‌پزی به هشت زن بی‌سرپرست، خرید هشت دست لباس گرم برای کودکان کار و خرید هشت جفت کتانی برای دانش‌آموزان نیازمند احکام جایگزینی است که قاضی خوشنام به جای فرستادن محکومان به زندان آن‌ها را ملزم به تهیه و انجام آن کرد. 
مجازات جایگزین چند سالی است با دستور رئیس قوه قضائیه برای کاهش آمار زندانیان و پیشگیری از تبعات منفی برای متهم در زندان از سوی تعدادی قضات دادگاه برای برخی از متهمان که موفق به جلب رضایت از شاکیان می‌شوند و سابقه کیفری هم ندارند، صادر می‌شود. 
قاضی میثم حسین‌پور، رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه لواسانات یکی از قضات است که به احترام چهارشنبه‌های امام رضایی (ع) و عشق به امام رضا (ع) مشهور به صدور احکام جایگزین و استفاده از عدد هشت برای مجرمانی است که پس از اظهار پشیمانی از شاکیان هم رضایت می‌گیرند. 
وی در یک ماه گذشته چهار حکم جایگزین برای چهار متهم که در جریان حادثه‌های جداگانه مرتکب جرم شده‌اند، صادر کرده‌است. 
 
 ایمن‌سازی مدارس 
تازه‌ترین پرونده‌ای که چند روز قبل قاضی مشهور برای متهم آن حکم جایگزین حبس صادر کرد، مربوط به صاحب کارگاه قیر‌سازی و قیر فروشی در اطراف لواسانات است. 
چندی قبل، کارکنان استاندارد شهرستان لواسانات از صاحب کارگاه قیر‌سازی که در زمینه قیرگونی هم فعالیت داشت، در دادسرای لواسانات به اتهام عدم رعایت استاندارد و نداشتن مجوز قانونی شکایت کردند. با شکایت اداره استاندارد صاحب کارگاه که مرد جوانی است، بازداشت شد و در بازجویی‌ها به جرم خود اعتراف کرد. وی در دادسرا مجرم شناخته و پرونده‌اش پس از صدور کیفرخواست برای صدور رأی به شعبه ۱۰۲ لواسانات ارسال شد. متهم وقتی مقابل قاضی میثم حسین‌پور قرار گرفت، با اظهار پشیمانی گفت: «من قبول دارم مجوز‌های قانونی نداشتم و در کارم به صورت سهوی استاندارد‌های لازم را رعایت نکرده‌ام، اما مدتی است برای مجوز اقدام کرده‌ام و تصمیم دارم پس از گرفتن مجوز به کارم ادامه بدهم و الان تقاضای بخشش دارم.»
جرمی که متهم مرتکب شده‌بود، بر اساس قانون باید شش ماه به زندان می‌رفت، اما وی سابقه کیفری نداشت و اظهار پشیمانی کرده‌بود و قاضی دادگاه برای وی مجازات جایگزین حبس صادر کرد. بدین ترتیب متهم با حکم دادگاه قرار شد به هشت مدرسه در اطراف لواسانات مراجعه کند و استاندارد‌هایی را که در مدارس رعایت نشده برطرف کند. همچنین قرار شد وی نقایص این مدارس مثل نرده‌های پله‌ها و نیمکت‌ها را بر طرف کند. پس از صدور این حکم مرد جوان که از صدور رأی قاضی شگفت زده شده‌بود، راهی هشت مدرسه شد. وی قرار است مشکلات و نا‌ایمن بودن وسایل مدارس را بر طرف کند و لیست کار‌هایی را که انجام داده‌است، به قاضی پرونده تحویل دهد. 
 
 آموزش شیرینی‌پزی به زنان بی‌سرپرست 
مجرم دیگری که در چند روز اخیر برای او حکم جایگزین حبس صادر شد، زن جوانی است که آموزشگاه شیرینی‌پزی و آشپزی دارد. این مربی جوان از یکی از شاگردانش به بهانه وارد کردن یک دستگاه شیرینی‌پزی از خارج کلاهبرداری کرده‌بود. چندی قبل شکایتی در دادسرای لواسانات مطرح شد که مربی آموزشگاه آشپزی و شیرینی‌پزی از زن جوانی ۳۵۰ میلیون تومان کلاهبرداری کرده‌بود. 
شاکی در طرح شکایتش گفته‌بود: «علاقه زیادی به شیرینی‌پزی دارم و تصمیم داشتم کارگاه شیرینی‌پزی بزنم و به همین دلیل پیش مربی آموزش دیدم. مربی مدعی بود می‌تواند با ارز دولتی دستگاه شیرینی‌پزی از خارج برای من وارد کند و من هم ۳۵۰ میلیون تومان به او دادم، اما او از من کلاهبرداری کرد و دستگاه شیرینی‌پزی تحویل من نداد.» متهم پس از بازداشت به جرم خود اعتراف کرد و پرونده وی پس از صدور کیفرخواست روی میز قاضی خوش‌فکر قرار گرفت. وقتی مربی شیرینی‌پزی برای محاکمه در دادگاه حاضر شد، رضایت شاکی را جلب کرده‌بود و با اظهار پشیمانی گفت قصد کلاهبرداری نداشته و از طرفی هم موفق به وارد کردن دستگاه شیرینی‌پزی با ارز دولتی نشده‌است. متهم بر اساس قانون باید یک سال راهی زندان می‌شد، اما درخواست بخشش کرد و از آنجایی که سابقه کیفری هم نداشت، قاضی پرونده برای وی حکم جایگزین حبس در نظر گرفت. قاضی حسین‌پور به خبرنگار ما گفت: «متهم زن جوانی است و برای اینکه به زندان نرود و آسیب‌های بیشتری متوجه او نشود برای وی حکم جایگزین صادر کردم. قرار شد زن جوان به جای رفتن به زندان به مدت هشت هفته به اداره بهزیستی برود و به زنان بی‌سرپرست شیرینی‌پزی و آشپزی آموزش دهد. با این حکم جایگزین هم زن جوان که سابقه ندارد، زندانی نشد و از طرفی هم با آموزش وی هشت زن بی‌سرپرست راهی بازار کار شدند. زن جوان هم چند روز قبل به دادگاه مراجعه کرد و گفت از اینکه به جای رفتن به زندان کارآفرینی کرده‌است، خوشحال است و دوست دارد به تعداد دیگری هم آموزش آشپزی و شیرینی‌پزی بدهد.
 
 خرید لباس گرم برای کودکان کار 
سومین متهمی که برای او حکم جایگزین حبس صادر شد، مرد جوانی است که مدتی قبل کودک کاری را مورد ضرب و جرح قرار داده‌بود. 
مدتی قبل به مأموران پلیس خبر رسید راننده‌ای با کودک کاری در یکی از خیابان‌های لواسانات درگیر شده و وی را مورد ضرب و جرح قرار داده‌است. بررسی‌ها نشان داد کودک کار پسر بچه‌ای است که با خودرویی برخورد و راننده به او اعتراض می‌کند. پس از این، راننده با کودک کار درگیر می‌شود، او را مورد ضرب و جرح قرار می‌دهد و از محل دور می‌شود. مأموران پس از بررسی راننده را شناسایی و دستگیر می‌کنند. متهم پس از اعتراف در دادسرا مجرم شناخته شد و پرونده آن پس از صدور کیفرخواست روی میز قاضی شعبه ۱۰۲ دادگاه لواسانات قرار گرفت. متهم در دادگاه اظهار پشیمانی کرد و گفت: «روز حادثه برای مادرم حادثه‌ای رخ داده‌بود و من برای رفتن به خانه‌مان عجله داشتم و عصبانی هم بودم. وقتی با کودک کار برخورد کردم، قصد کتک کاری و وارد کردن صدمات بدنی نداشتم، اما لحظه‌ای کنترلم را از دست دادم و با او درگیر شدم. من رضایت او را جلب کردم و الان هم پشیمان هستم و درخواست بخشش دارم.»
از آنجایی که متهم سابقه کیفری نداشت، قاضی پرونده برای وی حکم جایگزین حبس صادر کرد و قرار شد متهم برای هشت کودک کار لباس گرم تهیه کند و همچنین با هماهنگی شهرداری هشت درخت به نام هشت کودک کار بکارد تا کودکان کار با دیدن درختانی که به نام آن‌ها غرس‌شده احساس خوبی پیدا کنند. مرد جوان وقتی با این حکم جایگزین روبه‌رو شد خیلی خوشحال شد و از قاضی پرونده تشکر کرد. 
 
 خرید کتانی برای دانش‌آموزان نیازمند 
چهارمین حکم جایگزین که مهرماه امسال از سوی قاضی خوش‌فکر برای متهم دیگری صادر شد در خصوص تصادف راننده‌ای با دختر بچه هشت ساله‌ای بود. 
متهم راننده خودروی سواری است که مدتی قبل با دختر بچه هشت ساله‌ای در مقابل یک مدرسه تصادف می‌کند. پس از این حادثه دختر دانش‌آموز که از ناحیه پا آسیب می‌بیند، راهی بیمارستان می‌شود و اولیای دختر بچه از راننده متخلف شکایت می‌کنند. کارشناسان راهنمایی رانندگی پس از بررسی صحنه حادثه اعلام می‌کنند راننده سرعت غیر مجاز داشته و مقصر است. متهم در دادسرا مجرم شناخته می‌شود و وقتی هم پرونده‌اش به دادگاه ارسال می‌شود، به دو ماه حبس محکوم می‌شود. راننده خاطی از رئیس شعبه درخواست بخشش می‌کند. قاضی حسین‌پور وقتی متوجه می‌شود وی رضایت شاکی را جلب کرده و سابقه کیفری هم ندارد برای او حکم جایگزین حبس صادر می‌کند. وی بر اساس حکم دادگاه برای هشت دانش‌آموز نیازمند هشت جفت کتانی خرید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار