کد خبر: 1251634
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
صبح روز ۱۶ خرداد‌ماه ۱۴۰۱ بزرگ‌ترین سرقت قرن به پلیس آگاهی تهران گزارش شد که براساس آن، سارقان در تعطیلات ۱۴ و ۱۵ خردادماه به صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه دستبرد زدند. با حضور پلیس در محل معلوم شد سارقان از مسیر در پارکینگ وارد ساختمان شده و با دستگاه هوابرش، قفل در خزانه را ذوب کرده‌اند. آن‌ها همچنین قفل ۲۵۰ صندوق امانات را تخریب و محتویات ۱۵۵ صندوق را سرقت کرده بودند
جلال مهرگان
جوان آنلاین: پرونده سه برادر که با همدستی پسرخاله‌شان بزرگ‌ترین سرقت قرن از بانک ملی را رقم زده بودند در دادگاه کیفری یک استان تهران بررسی شد. دو متهم اصلی که پسرخاله هستند به حد، جزای نقدی و حبس محکوم شدند و ۱۳ متهم دیگر هم به حبس و جزای نقدی محکوم شدند. 
 
صبح روز ۱۶ خرداد‌ماه ۱۴۰۱ بزرگ‌ترین سرقت قرن به پلیس آگاهی تهران گزارش شد که براساس آن، سارقان در تعطیلات ۱۴ و ۱۵ خردادماه به صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه دستبرد زدند. با حضور پلیس در محل معلوم شد سارقان از مسیر در پارکینگ وارد ساختمان شده و با دستگاه هوابرش، قفل در خزانه را ذوب کرده‌اند. آن‌ها همچنین قفل ۲۵۰ صندوق امانات را تخریب و محتویات ۱۵۵ صندوق را سرقت کرده بودند. وقتی سیستم امنیتی بانک مورد بررسی قرار گرفت، معلوم شد سیستم هشدار بانک باید به سامانه پلیس و تلفن همراه رئیس بانک متصل باشد، اما ارتباط سیستم از مدتی قبل با سامانه پلیس قطع شده و فقط به تلفن همراه رئیس بانک متصل بود و با وجود اینکه سرقت به تلفن همراه رئیس بانک پیامک شده بود، رئیس با این توجیه که قبلاً پیامک اشتباهی دریافت کرده بود به هشدار توجهی نکرده بود. 
 
 بازداشت متهمان
در حالی که میلیارد‌ها تومان پول و طلا از صندوق‌ها سرقت شده بود، بررسی‌های پلیس برای بازداشت عاملان سرقت به جریان افتاد تا اینکه مأموران پلیس عاملان سرقت را شناسایی کردند. پس از آن معلوم شد دو نفر از عوامل اصلی سرقت به ترکیه گریخته‌اند که توسط پلیس اینترپل تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند. با وجود اینکه تلاش برای بازگرداندن متهمان به کشور به جریان افتاد، اما دو متهم بعد از سپری کردن هفت ماه در زندان‌های ترکیه به کشور تحویل داده شدند. 
 
 اعتراف سردسته
آرمین ۳۵ ساله، متأهل است و دو فرزند دارد. او دارای تحصیلات فوق‌دیپلم ریاضی است و قبل از سرقت در کار و ساخت و ساز فعال بود. بررسی سوابق او نشان داد متهم سال ۱۴۰۰ هم به شعبه مرکزی بانک سپه شهرستان قائمشهر دستبرد زده بود. متهم در توضیح سرقت از آن بانک گفت: «حدود ۱۵ میلیارد تومان بدهی داشتم و راهی برای پرداخت بدهی نداشتم تا اینکه تصمیم به سرقت از بانک گرفتم. بانک مورد نظر پشت خانه مادربزرگ دوستم بود. شب حادثه همراه سه نفر از دوستانم برای بررسی وضعیت بانک به محل رفتیم و سرکشی کردیم. وقتی خواستیم از نرده‌ها عبور کنیم، دیوار فروریخت و به همین راحتی وارد بانک شدیم. زمانی هم که خواستیم در خزانه را تخریب کنیم، دیدیم کلید روی در است برای همین وارد شدیم. آن زمان دو روز تعطیلی بود و در مدت دو روز هیچ‌کس به بانک سرکشی نکرد. وقتی گرسنه می‌شدیم برای خودمان پیتزا سفارش می‌دادیم که پیک از در پشت برایمان غذا می‌آورد. بنابراین در مجموع ۷۰۰ میلیون تومان داخل خزانه بود که پول را سرقت و همه را صرف نیازمندان کردیم.»
 
 شیوه بازداشت
متهم درباره نحوه بازداشتش هم گفت: «مدتی که گذشت یکی از دوستانم ماجرای سرقت و بخشش پول را برای دوستانش تعریف کرده بود که مأموران به سراغش آمدند و اینگونه همه ما بازداشت شدیم. من در مجموع دو ماه بازداشت بودم و بعد از اینکه پول را به بانک برگرداندم، آزاد شدم. دوستانم هم زودتر از من آزاد شدند.»
 
 نقشه بعدی
متهم ادامه داد: «بعد از آزادی، طلبکار‌ها مدام تهدیدم می‌کردند که تصمیم گرفتم از صندوق امانات بانک‌ها در تهران سرقت کنم. این شیوه سرقت نیاز به خشونت و استفاده از اسلحه نداشت برای همین برای این کار سایت بانک‌ها را بررسی کردم و فیلم‌های زیادی هم در این باره دیدم. وقتی برادرانم متوجه شدند، گفتند به خاطر بدهی‌ام حاضرند به من کمک کنند. با این حال برای دومین سرقت به سراغ بانک تجارت دروازه دولت رفتیم. برای این کار دو روز قبل از عید فطر ۱۴۰۱ را که تعطیلات بود، انتخاب کردیم. ما با خودمان دیلم، سنگ‌فرز و سیم‌چین داشتیم که ابزار کارمان بود. بررسی‌های ما نشان داده بود بانک نگهبان ندارد و مسیر ورود و خروجش هم کاملاً مشخص بود. ما کلاً نقاب داشتیم و زمانی هم که وارد بانک می‌شدیم همه دوربین‌ها را از کار می‌انداختیم. از در پشت به راحتی وارد شدیم و در‌هایی که مقابلمان بود، اصلاً امنیت نداشت، برای همین به راحتی از در‌ها عبور کردیم و آژیر سمت خیابان را از کار انداختیم. بعد به سمت در خزانه رفتیم، اما در مدتی که در بانک بودیم، موفق نشدیم در خزانه را باز کنیم، برای همین بی‌خیال شدیم.»
 
 سرقت بزرگ
متهم درباره سرقت از بانک ملی هم گفت: «شعبه دانشگاه را به‌خاطر اینکه امنیت کافی نداشت انتخاب کردیم. من در مجموع دو بار وارد بانک شدم تا اطلاعات لازم را به دست بیاورم. با وجود اینکه سؤال‌های زیادی طراحی کرده بودم، اما نگهبان بانک پاسخ همه سؤال‌هایم را داد و گفت که بانک شب‌ها اصلاً نگهبان ندارد. او گفت عصر که می‌شود در را می‌بندیم و به خانه می‌رویم. بعد به سراغ کارمندان رفتم و آن‌ها اطلاعاتی را که درباره خزانه نیاز داشتم به من دادند. بعد از آن به سراغ راه‌هایی رفتم که لازم بود قفل‌های خزانه را باز کنم. مشخصات قفل را در گوگل بررسی کردم و به میدان حسن‌آباد رفتم تا نمونه‌های آن قفل را از نزدیک ببینم.» 
متهم در شرح حادثه عنوان کرد: «من، برادرم و دو پسرخاله‌ام در ماجرا نقش داشتیم. البته من و پسرخاله‌ام وارد شدیم و برادرانم مقابل بانک نگهبانی می‌دادند. سحرگاه در پارکینگ را هل دادیم که قفل شکست و وارد شدیم. با تابلوی راهنمایی که داخل پارکینگ بود به طرف صندوق امانات رفتیم که در طول مسیر همه در‌ها باز بود و توانستیم به در ورودی صندوق برسیم. بعد هم با چکش ۱۷۰ صندوق را باز کردیم و محتویاتش را داخل دو کوله‌ای که داشتیم، ریختیم. بعد از حدود ۱۵ ساعت به اتاق مانیتورینگ رفتیم و محتویات هارد‌ها را با خودمان بردیم. از همان دری که وارد شده بودیم، خارج شدیم. یادم هست آن زمان مردم داشتند از نماز جمعه برمی‌گشتند و حتی به در پارکینگ یک قفل کتابی هم زدیم که کسی شک نکند.»
 متهم گفت: «من ۳۰ میلیارد تومان بدهی داشتم که از اموال سرقتی کنار گذاشتم. ۲۰ میلیارد هم برای پسرخاله‌ام کنار گذاشتم، اما به برادرانم سهمی ندادم. مقداری هم کنار گذاشته بودم که به نیازمندان ببخشم، اما بقیه را مخفی کردم که بعد از سفر ترکیه به سراغش بروم که در ترکیه دستگیر شدم.» متهم درباره بازداشت خود عنوان کرد: «پسرخاله‌ام مقداری از اموال را در شمال بخشیده بود و همین موضوع سرنخی شد که پلیس ما را بازداشت کند.»
 محاکمه
 در جریان تحقیقات مشخص شد چهار نفر از متهمان شامل سه برادر و یک پسرخاله در جریان سرقت نقش مستقیم داشتند. با این حال مأموران پلیس ۳۴ نفر دیگر را که در جریان سرقت مداخله داشتند، بازداشت کردند. پرونده بعد از کامل شدن تحقیقات و صدور کیفرخواست علیه ۱۵ متهم در شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی شد و متهمان با حضور در جایگاه مقابل هیئت قضایی از خود دفاع کردند. 
 
 رأی دادگاه
 هیئت قضایی بعد از بررسی اوراق پرونده، دو متهم اصلی را به حد و ۱۳ متهم دیگر را به ردمال، جزای نقدی و شلاق محکوم کردند. آرمین علاوه بر حد به دلیل عدم استرداد اموال مسروقه به دلیل اینکه در ترکیه هزینه کرده بود، محکوم به پرداخت معادل آن به صورت پول و جبران خسارت شد. همچنین به دلیل سرقت از بانک ملی و تجارت جمعاً به سه سال حبس و به جرم پولشویی به ۱۰ سال حبس محکوم شد. متهم ردیف دوم، یعنی هاتف هم علاوه بر اجرای حد به سه سال حبس و ۷۴‌ضربه شلاق، و ۱۰ سال حبس به جرم پولشویی و ردمال محکوم شد. متهم ردیف سوم به اتهام معاونت در سرقت به پنج سال حبس، متهم ردیف چهارم به اتهام معاونت در سرقت به پنج سال حبس و به جرم دریافت ۲۰ هزار دلار که می‌دانسته سرقتی است نیز به حبس محکوم شد. متهمان ردیف ششم نیز به جرم تحصیل مال مسروقه هر کدام به سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدند. همچنین متهم ردیف هفتم نیز به جرم تحصیل مال مسروقه به سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به جرم پولشویی نیز به هفت سال حبس محکوم شد. متهم ردیف هشت به سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به جرم تحصیل مال مسروقه محکوم شد. متهم ردیف نهم نیز به جرم پولشویی به پنج سال حبس محکوم شد. متهم ردیف ۱۰ به جرم پولشویی به پنج سال حبس محکوم شد. متهم ردیف یازدهم نیز به جرم تحصیل مال مسروقه به سه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. متهم ردیف ۱۲ هم به جرم تحصیل مال مسروقه به دو سال حبس محکوم شد.
برچسب ها: پلیس آگاهی ، سرقت ، زندان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار