جوان آنلاین: کارشناس حوزه شرکتهای دولتی معتقد است با دسترسی عموم مردم به صورتهای مالی حسابرسیشده شرکتهای دولتی، شرکتها و مدیران ناکارآمد شناسایی میشوند. با انتشار این اطلاعات، مردم این امکان را پیدا میکنند درباره میزان بهرهوری و کارآمد شرکتهای دولتی قضاوت کنند؛ اتفاقی که قبلاً رخ نمیداد، یعنی عملکرد شرکتها در معرض قضاوت نبود. همین موضوع اتفاقاً نهایتاً به افزایش بهرهوری و کارآمدی شرکتهای دولتی منجر خواهد شد، زیرا مدیران این شرکتها تلاش بیشتری میکنند وضعیت شرکتشان را بهبود بخشند.
مهدی فلاحدوست، کارشناس حوزه شرکتهای دولتی در گفتگو با «جوان» با بیان اینکه انتشار صورتهای مالی شرکتهای دولتی در سامانه کدال، یکی از اقدامات مثبتی است که در دولت سیزدهم در این حوزه اتفاق افتاده است، گفت: تا قبل از این اقدام، دسترسی به اطلاعات درباره شرکتهای دولتی مشکل بود ولی هم اکنون با انتشار صورتهای مالی آنها در کدال، این گزارشها در دسترس عموم مردم قرار گرفته است. این کارشناس حوزه شرکتهای دولتی با اشاره به اینکه تا قبل از دهه ۷۰، خیلی از شرکتهای دولتی صورتهای مالی درستی نداشتند، اظهار داشت: در آن دوره زمانی، بخش زیادی از شرکتهای دولتی صورتهای مالی معوق داشتند که حتی در مجامع عمومی بررسی نمیشد و صورتهای مالی نهایتاً در اختیار سیاستگذاران قرار نمیگرفت.
فلاحدوست افزود: امروزه نه تنها شرکتهای دولتی صورتهای مالی معوق ندارند، بلکه صورتهای مالی حسابرسی شده آنها روی سامانه کدال قرار میگیرد و عملاً عملکرد شرکتهای دولتی و مدیران آنها در معرض قضاوت مردم قرار دارد و پژوهشگران میتوانند با دسترسی به آخرین اطلاعات این بخش، پژوهشهای دقیقتری انجام دهند.
فلاحدوست با تأکید بر اینکه بررسی صورتهای مالی شرکتهای دولتی برای کسانی که میخواهند با این شرکتها تعامل داشته باشند، مفید است، اظهار داشت: انتظار میرود در آینده نزدیک خیلی از پژوهشهای دانشگاهی و اندیشکدهای با موضوع بررسی وضعیت صورتهای مالی شرکتهای دولتی انجام گیرد تا مشخص کنند وضعیت کارآمدی این شرکتها چگونه است و چه سیاستهایی میتوان اتخاذ کرد تا کارآمدی و بهرهوری آنها افزایش یابد.