سرویس ایران جوان آنلاین: تکمیل پروژههای خانه عالم، منبع آب شرب، پارک کودک، پایگاه مقاومت، آبرسانی به روستا با طرح لوله کشی، سرویس بهداشتی، حمام و احداث خانه بهداشت تنها بخش کوچکی از پروژههای متعدد محرومیتزدایی بسیج سازندگی است که به زودی در استان لرستان مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. طرحهایی که به بیش از ۲۳ مورد میرسند و آغازی برای ۲۴۰ پروژه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی در این استان هستند. طرحهایی که بعد از بهرهبرداری جلوی خام فروشی و متضرر شدن هر ساله تولیدکنندگان استانی بخصوص کشاورزان را میگیرند و «رونق تولید» را محقق میکنند. در کنار این اقدامات، بسیج سازندگی طی تفاهمنامهای با بهزیستی استان؛ برنامه ساخت ۴۷۵ مسکن مددجویان بهزیستی را هم بر عهده گرفته است.
مدتی از وقوع سیل ویرانگر در لرستان گذشته و آبها از آسیاب افتاده است. حالا وقت آن رسیده تا گروههای امدادی و جهادی بیش از گذشته در راستای سازندگی مناطقی که خسارت دیدهاند تلاش کنند. با این حال گروههای امدادی یکییکی بار و بندیلشان را از مناطق خسارت دیده جمع میکنند و به پایگاههایشان تا حادثهای دیگر بر میگردند. اما در این بین که نیروهای امدادی مناطق خسارت دیده را ترک میکنند؛ جهادگران بسیج سازندگی قصد دارند بمانند و هرآنچه که خراب شده است را حتی بهتر از قبل بسازند. همین روزها هم قرار است از ۲۳ طرح محرومیتزدایی بسیج سازندگی در استان لرستان بهرهبرداری به عمل آورند. طرحهایی که شامل تکمیل پروژههای خانه عالم، منبع آب شرب، پارک کودک، پایگاه مقاومت، آبرسانی به روستا با طرح لوله کشی، سرویس بهداشتی، حمام و احداث خانه بهداشت میشوند. البته این تمام ماجرا نیست و این جهادگران مسیر بلندی برای خدمترسانی به مردم انتخاب کردهاند. آنها قصد دارند با اجرای پروژههای اقتصاد مقاومتی بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری به تولید هم رونق دهند. در این راستا مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان میگوید: «طرح اقتصاد مقاومتی در بحث صنایع تبدیلی در استان لرستان در مرحله عملیاتی است.» علی بیرانوند با اشاره به اینکه تعداد طرحهای اقتصاد مقاومتی به ۲۴۰ پروژه میرسد؛ اضافه میکند: «این طرحها با احداث واحدهای صنایع تبدیلی آغاز میشوند که نه تنها به کاهش ضایعات فروش منتهی میشود بلکه جلوی خام فروشی تولیدات لرستان را هم میگیرد.» طرحهایی که به طور حتم به رونق تولید و بینیازی از واردات محصولات خارجی و جلوگیری از خروج ارز ختم میشود. همچنین برای شمار بسیاری از جوانان هم فرصت اشتغالزایی ایجاد میکند.
ساخت ۴۷۵ مسکن مددجویان بهدست بسیج سازندگی
گفتنی است برای اجرای این طرحهای محرومیتزدایی تاکنون چندین هزار گروه جهادی در استان لرستان حاضر شدند و به کمک مردم آمدند. در این خصوص مسئول بسیج سازندگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان بیان میکند: «برای انجام این حرکتهای جهادی ۲۸ هزار گروه جهادگر به مناطق محروم استان اعزام شدند.» مردان و زنانی که دوشادوش یکدیگر مشکلات را از روستا به روستا و شهر به شهر استان کنار میزنند و آبادانی را تقدیم لرستانیها میکنند و از هیچ تلاشی برای محرومیتزدایی از مردم دریغ نمیکنند. بیرانوند همچنین به حضور باشکوه جهادگران برای امدادرسانی و رفع مشکلات مردم در زمان وقوع حادثه سیل در لرستان اشاره میکند و میگوید: «زمانی که مردم به کمک نیاز داشتند این جهادگران بسیج سازندگی بودند که با حضور ۵ هزار و ۶۰۰ نفری خود در ۳۳۱ گروه خدمترسان به مردم امداد رسانی کردند.» آنها کارهایی از جمله امداد رسانی به مردم در خانه مانده، خالی کردن آب از منازل مسکونی، توزیع غذا و دارو و ... را در مناطق حادثه دیده انجام دادند. کمک رسانیهایی که هنوز هم تمامی ندارد و قرار است با رونق تولید، اقتصاد استان را بیش از گذشته توسعه دهد. در این راستا مدیرکل بهزیستی لرستان نیز با بیان اینکه در حادثه سیل اخیر نیروهای جهادی سپاه و بسیج توانستند کمک بزرگی به مردم کنند، میگوید: «طی روزهای گذشته تفاهمنامه همکاری بین بهزیستی لرستان و سازمان بسیج سازندگی برای ساخت مسکن مددجویان تحت پوشش با اولویت مناطق سیلزده استان به امضا رسیده است.» فاطمه زهرا توکلی با اشاره به امضای این تفاهمنامه اضافه میکند: «در این تفاهمنامه کشوری سهمیه استان ۴۷۵ واحد مسکونی پیشبینی شده که با تعاملی دو سویه اقدامات اولیه به منظور معرفی معلولان و مددجویان جامعه هدف بهزیستی به بسیج سازندگی برای ساخت مسکن انجام خواهد شد.» گفتنی است که بر اساس این تفاهمنامه طی یک ماه آینده عملیات اجرایی احداث مسکن با اولویت در مناطق سیلزده شروع میشود.