سرویس ایران جوان آنلاین: وجود مراکز صنعتی متعدد درکنار معادن و از همه مهمتر داشتن صنعتگرانی که از شهرت جهانی برخوردارند، موجب شده است اصفهان به شدت نیازمند یک نمایشگاه بینالمللی باشد تا بتواند ضمن انتقال تجربیات متخصصان و صنعتکاران خود از فکر و اندیشه روز دنیا نیز بهره ببرد. این نیاز سبب شد شهریورماه سال ۹۴ با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کلنگ نمایشگاه بینالمللی این شهر به زمین زده شود. حالا طبق گفتههای مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان با گذشت حدود چهارسال از آغاز ساخت این پروژه که هم اکنون ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، احتمالاً در سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. موضوعی که به گفته معاون عمرانی شهردار اصفهان، این مکان میتواند به بزرگترین محل گردهماییهای فنی و تخصصی جهان تبدیل شود.
وجود مراکز مهم صنعتی در کنار تولیدات انواع صنایع دستی در اصفهان باعث شده است این استان از دیرباز به یکی از مهمترین قطبهای صنعتی کشور تبدیل شود. با این حال نبود یک نمایشگاه بینالمللی برای حضور کارشناسان و متخصصان داخلی در این مرکز و تبادلات اطلاعات موجب شده است با وجود همه داشتهها متخصصان و صنعتگران اصفهانی نتوانند بهره مناسبی از داشته خود به معنای واقعی ببرند؛ موضوعی که سبب شد سرانجام ششم شهریورماه سال ۹۴ کلنگ اولین نمایشگاه بینالمللی اصفهان به زمین زده شود.
پیشرفت ۵۵ درصدی ساخت نمایشگاه
سرانجام با آماده شدن مقدمات کار ساخت نمایشگاه بزرگ بینالمللی اصفهان روز جمعه ۶ شهریور ۹۴ با حضور دکتر ظریف وزیر امور خارجه، استاندار اصفهان و اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران شهری و استانی کلنگزنی شد.
آن زمان اعلام شد اعتبار در نظر گرفته شده برای فاز اول این طرح حدود یکهزار میلیارد ریال است. همچنین مجموع مساحت این پروژه ۲۲ هکتار پیشبینی و قرار شد در فاز اول ۱۷ هکتار آن ساخته شود. آن موقع شهردار وقت اصفهان با اشاره به ضرورت احداث هر چه سریعتر از این پروژه برای کلانشهر اصفهان گفت: «بدون شک احداث مرکز نمایشگاههای بینالمللی اصفهان یکی از ابرپروژههای بینظیر و منحصر به فرد کشوری خواهد بود.» مهدی جمالینژاد افزود: «مدیریت شهری اصفهان اراده قطعی دارد تا فاز اول آن را طی دو سال آینده مورد بهرهبرداری قرار دهد.» وی با تأکید بر اینکه اصفهان در افق ترسیم شده باید به جهان شهری اسلامی تبدیل شود، تأکید کرد: «جهانی شدن شهرها الزاماتی دارد که یکی از اصلیترین این الزامات توجه به زیرساختهای گردشگری، دانشمحوری و تخصصی از جمله مرکز تخصصی نمایشگاهی است که با توجه به برنامهریزی به عمل آمده این افق برای اصفهان فردا ترسیم شده است که این شهر دارای یکی از بهترین و تخصصیترین زیرساختهای نمایشگاهی کشور در ابعاد بینالمللی شود.»
به گفته دستاندرکاران، پروژه نمایشگاه بینالمللی اصفهان از تمامی امکانات و زیرساختهای لازم نمایشگاهی مطابق با استانداردهای جهانی برخوردار است و زیربنای نمایشگاهی و خدماتی این پروژه در فاز اول معادل ۲۵ هزار متر مربع است که در فاز دوم تا ۱۰۰ هزار متر مربع افزایش خواهد یافت. سرانجام پس از گذشت حدود چهارسال از اجرای این پروژه مهم مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان با اشاره به آخرین وضعیت این سازه و با بیان اینکه نمایشگاهها محل ایدهپردازی و مبادله کالاست، گفت: «پروژه نمایشگاه بزرگ اصفهان با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.» علی یارمحمدیان افزود: «شرکت نمایشگاههای اصفهان علاوه بر نمایشگاههای داخلی، برگزارکننده نمایشگاههای خارجی نیز است.»
قطب جذب منابع مالی و اقتصادی
از آنجا که یکی از کارکردهای مهم ایجاد نمایشگاههای بینالمللی جذب منابع مالی و اقتصادی است، لذا با توجه به ویژگیهای اصفهان در زمینههای صنعتی میتوان روی این مهم نگاه ویژهای داشت. اسفند ماه سال گذشته بود که حسین امیری معاون خدمات شهری شهردار اصفهان در بازدید از پروژه در حال ساخت نمایشگاه بینالمللی بزرگ با اشاره به ظرفیتهای بسیار بالای نمایشگاه بینالمللی بزرگ اعلام کرد: «نمایشگاه بینالمللی بزرگ به قطب جذب منابع مالی و اقتصادی اصفهان تبدیل خواهد شد.»
علی یارمحمدیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان نیز با اشاره به اینکه اکنون ۱۷ جبهه کاری به صورت موازی در پروژه فعال هستند، افزود: «در صورتی که قرارداد اجرای سیستم سرمایشی و گرمایشی پروژه منعقد شود و در کنار آن ساخت بخشهای دیگر هم ادامه یابد، میتوان امیدوار بود که پروژه نمایشگاه بینالمللی بزرگ اصفهان تا یک سال دیگر به مرحله بهرهبرداری برسد.»