جوان آنلاین: روزنامه «تلگراف» گزارش داد انگلیس تحت طرحهایی که از سوی غربیهای مایل به اعزام نیرو به اوکراین مورد بحث قرار دارند، استقرار سربازان برای مدت پنج سال در اوکراین را در نظر دارد.
طبق گزارش این روزنامه انگلیسی، چند تن از مقامهای نظامی کشورهای عضو «ائتلاف مشتاقان»، ائتلافی از کشورهای موافق با اعزام سربازان غربی به اوکراین، خواستار آن شدهاند نظامیانی که به اوکراین فرستاده میشوند در آموزش دادن و بازسازی ارتش اوکراین مشارکت کنند.
همچنین در ضمن بحثهایی که این ائتلاف با رهبری فرانسه و انگلیس بر سر «حفظ توافق صلح در دوره پس از جنگ» داشته، طرحی برای خروج مرحلهبندی شده نیروها از اوکراین نیز مورد بحث قرار گرفته است.
به نوشته تلگراف، در ضمن بحثها، یکی از گزینههای قرار گرفته روی میز این بوده که یک نیروی رهبری شده توسط اروپاییها به اوکراین فرستاده شده به این بهانه که در درجه اول «روسیه از نقض هر گونه توافق باز دارد و به نیروهای اوکراین فرجه استراحتی که بسیار به آن نیاز دارند را ارائه دهد.»
به نوشته تلگراف، برنامهریزهای نظامی فرانسوی استدلال کردهاند «این ولادیمیر پوتین در ضمن حضور نیروهای غربی در داخل اوکراین دستور به یک حمله دیگر بدهد بسیار بعید خواهد بود در حالی که سربازان او تنها قادر به تصرف بخشهای کوچکی از خاک اوکراین بودهاند.»
در این گزارش آمده نیروهای اعزامی به اوکراین تحت عنوان «نیروی اطمینانبخش» که توسط فرانسه و انگلیس رهبری میشود همچنین در محافظت از حریم هوایی و آبی اوکراین مشارکت خواهد کرد اما «هدف اصلی این نیروها این است که فورا شروع به کمک به روند آموزش و بازسازی نیروهای مسلح اوکراین با هدف جلوگیری از حمله دیگر روسیه کنند. آنها بعدا یک روند خروج چند مرحلهای را انجام خواهند داد به نحوی که آخرین سربازان در خاتمه یک دوره پنج ساله آنجا را ترک کنند.»
این روزنامه انگلیسی نوشته است که به موجب این طرح پنج ساله «بریتانیا، فرانسه و متحدان غربی دیگر آنها برای بازسازی و تقویت ارتش اوکراین قبل از آنکه مسکو بار دیگر آماده به راه انداختن یک جنگ تمام عیار شود شتاب خواهند کرد. روسای اطلاعاتی بریتانیا، دانمارک و آلمان معتقدند پوتین در مدت زمان کم پنج ساله بار دیگر آمادگی پیدا خواهد کرد.»
پیشتر «جان هیلی»، وزیر دفاع انگلیس بعد از آنکه نشست ۳۰ کشور عضو ائتلاف مشتاقان را در بروکسل رهبری کرد اظهار کرد جزئیات برنامههای این ائتلاف را به این دلیل که «باعث خردمندتر شدن پوتین میشود» فاش نمیکند.
اما او به خبرنگاران گفت: «من تایید میکنم که ما بر سر چهار هدف یا ماموریت در ضمن برنامهریزی نظامی بحث داشتهایم: امن کردن آسمانها، امن کردن دریاها، پشتیبانی از صلح در سرزمین و پشتیبانی از بازسازی و تقویت نیروهای اوکراین. خود اوکراینیها میگویند بهترین امنیت برای ما در آینده قدرتمند بودن نیروهای خود ما و قابلیت اینکه ما خودمان بازدارنده روسیه در آینده باشیم است.»
به نوشته تلگراف، وزیران دفاع اعضای ائتلاف مشتاقان در جریان مذاکرات اخیر بین دریادار «تونی راداکین»، رئیس نیروهای مسلح انگلیس و ژنرال «تییری برکارد» همتای فرانسوی او و همتایان اوکراینی آنها قرار گرفتند و «پس از آن امید میرفت که این وزیران درباره چگونگی موافقت کشورهایشان با تامین نیروهای بالقوه از جمله نیروهای زمینی، هوایی و دریایی یا پشتیبانی اطلاعاتی و لجستیکی بحث کنند. اما پاسخی که به برنامههای تعیین شده از سوی دریادار تونی راداکین ارائه شد باعث ناامیدی برخی مقامها شده و این نگرانی به وجود آمده که برنامههای ائتلاف مشتاقان مبهم باقی مانده و کند به پیش میروند.»
به نوشته این نشریه، وزیران دفاع شرکت کننده در اجلاس پنجشنبه که به طرزی نمادین بدون حضور آمریکاییها در مقر ناتو برگزار شدند گفتند هنوز از شکل و فرمت هر گونه نیرویی که به صورت بالقوه در اوکراین مستقر شود بیاطلاعند.
«کایا کالاس»، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «در رابطه با هر گونه نیروی اطمینان بخش برای اوکراین ما همچنین لازم است جزئیات آن را بدانیم که واقعا درباره چه چیزی است؟ آیا درباره بازدارندگی است؟ آیا درباره رصد است؟ آیا درباره صلحبانی است؟ هدف ما چیست؟»
تلگراف نوشت: «بحثها بر سر ائتلاف مشتاقان احتمالی در هفتههای اخیر همچنان که مذاکرات صلح رهبری شده از سوی دونالد ترامپ در تحقق آتشبس ناکام ماند به بنبست بر خوردهاند. این وضعیت باعث معلق شدن تصمیمات سیاسی بر سر گزینههایی شده که از سوی تیمی متشکل از تقریبا ۲۰۰ برنامهریز نظامی تهیه شدهاند. کشورهای دیگر ائتلاف از بابت ارسال سربازان به اوکراین بدون پشتیبانی آمریکا که از سوی کر استارمر، نخست وزیر انگلیس مطرح شده، اظهار نگرانی کردهاند. تا به حال که دونالد ترامپ هیچ سیگنالی از بابت اینکه اجازه به مشارکت مستقیم آمریکا در تشکیل نیروهای اطمینان بخش برای اوکراین بدهد نفرستاده است. »