کد خبر: 1291059
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
با اینکه میانجی‌ها تلاش می‌کنند دور دوم مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی را ازسرگرفته و درگیری‌ها را متوقف کنند، مقامات تل‌آویو بدون توجه به فشار‌های بین‌المللی تلاش می‌کنند نقشه‌های شوم خود را در این باریکه تحت محاصره اجرایی کنند. 

جوان آنلاین: درحالی که موجی از مخالفت‌های بین‌المللی نسبت به ادامه درگیری‌ها در نوار غزه شکل گرفته، وزیر جنگ صهیونیستی گفت که ارتش قصد دارد فعالیت‌های خود را به بیشتر مناطق این باریکه گسترش دهد؛ اقدامی که به ادعای کاتس با هدف اخراج ساکنان فلسطینی و کنترل بخش اعظم غزه انجام می‌شود، اما چنین سناریویی می‌تواند پیامد‌های گسترده انسانی، امنیتی و سیاسی برای خاورمیانه به همراه داشته باشد. 

با اینکه میانجی‌ها تلاش می‌کنند دور دوم مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی را ازسرگرفته و درگیری‌ها را متوقف کنند، مقامات تل‌آویو بدون توجه به فشار‌های بین‌المللی تلاش می‌کنند نقشه‌های شوم خود را در این باریکه تحت محاصره اجرایی کنند. 
«یسرائیل کاتس»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز شنبه در اظهاراتی از تسلط کامل این رژیم بر محور «موراگ» در جنوب غزه خبر داد و اعلام کرد که ارتش قصد دارد فعالیت‌های خود را به بیشتر مناطق این باریکه گسترش دهد. طبق گزارش شبکه العربی، وی گفت این اقدام باعث می‌شود محدوده‌ای که از محور فیلادلفیا تا موراگ امتداد دارد، به‌عنوان بخشی از منطقه امنیتی در نظر گرفته شود. او همچنین افزود که ساکنان بیت‌حانون و برخی محله‌های دیگر در شمال نوار غزه از جمله محور نتزاریم مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند تا این مناطق نیز به منطقه امنیتی افزوده شود. کاتس هشدار داد که در آینده‌ای نزدیک، فعالیت‌های ارتش رژیم صهیونیستی در بیشتر بخش‌های نوار غزه گسترش خواهد یافت. به گفته او، این روند ایجاب می‌کند که ساکنان این مناطق، خانه‌های خود را ترک کنند تا ارتش بتواند اقدامات نظامی خود را بدون مانع ادامه دهد. 
ارتش رژیم صهیونیستی به تمامی ساکنان نوار غزه که در مناطق خان‌یونس و محله‌های قیزان‌النجار، قیزان ابورشوان، السلام، المناره، القرین، معن، البطن السمین، جورت اللوت، الفخاری و بخش‌های جنوبی بنی‌سهیلا سکونت دارند، هشدار داد که فوراً این مناطق را ترک کرده و به مراکز اسکان اضطراری مشخص‌شده در منطقه المواصی پناه ببرند. منابع خبری نیز اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی درصدد تسلط بر ۵۰ درصد مساحت غزه است. به گزارش پایگاه خبری «واللا» ‏ارتش اسرائیل دیروز اعلام کرد: «منطقه رفح اکنون از هر سو در محاصره نیرو‌های اسرائیلی ‏است. نیرو‌های اسرائیلی برای الحاق رفح به منطقه حائل به عنوان منطقه تحت کنترل ارتش تلاش خواهند کرد.» 
‏ رژیم اشغالگر از دو ماه پیش روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه را متوقف کرده و سعی دارد از گرسنگی به عنوان سلاحی برای اخراج فلسطینیان این باریکه استفاده کند. از نظر کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، هدف اصلی این رژیم نابودی حماس و کنار گذاشتن آن از ساختار‌های امنیتی و سیاسی غزه است و تا زمانی که این هدف محقق نشود به جنگ ادامه خواهند داد. 
جنایات صهیونیست‌ها در غزه فراتر از تضعیف حماس است و تحرکات ارتش اسرائیل در شمال و جنوب غزه، افزایش حملات هوایی به مناطق مسکونی و دستور به تخلیه گسترده مناطق، همگی نشانه‌هایی از تلاش برای تغییر نقشه انسانی و سیاسی غزه هستند؛ موضوعی که نگرانی‌ها را درباره اشغال کامل این منطقه افزایش داده است. با توجه به موضع‌گیری تند اسرائیل و اصرار حماس بر شروط خود برای آتش‌بس، به‌نظر می‌رسد مسیر گفت‌و‌گو مسدود شده است. در این شرایط، افزایش عملیات نظامی و احتمال اشغال کامل غزه می‌تواند منطقه را وارد مرحله‌ای از بحران کند که بازگشت از آن بسیار دشوار خواهد بود. 

 پس‌لرزه‌های جنگ‌افروزی در غزه 
با اینکه نتانیاهو و دوستانش ادامه جنگ در غزه را امیدوار کننده می‌دانند، این جنگ‌افروزی مجدد نتایج زیانباری برای سرزمین‌های اشغالی داشته است. ایهود اولمرت، نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی دیروز با انتشار مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص هشدار داد که این رژیم به صورت بی‌سابقه‌ای به جنگ داخلی که پایه‌های آن را تهدید می‌کند نزدیک می‌شود. در این مقاله آمده است، جنگ داخلی مذکور ناشی از تشدید بی‌سابقه درگیری‌ها میان کابینه و نهاد‌های اسرائیلی به ویژه دادگاه عالی است. اولمرت گفته که خطر کشیده شدن به سمت آشوب خونین در اراضی اشغالی دیگر تنها یک احتمال نیست بلکه واقعیتی بوده که نشانه‌های آن نمایان شده است. وی با اشاره به حمله یکی از نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی به دادگاه عالی این رژیم در جریان یک نشست مهم بیان کرد که ‏نتانیاهو با حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم خود در حال نابودی نهاد‌های رژیم صهیونیستی است. او گفت: «ما شاهد یک کودتای ‏سیاسی نه از سوی جریان‌های معارض و مردمی بلکه از سوی کسانی که قدرت را در دست دارند، هستیم.» 
از سوی دیگر، مؤسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز نسبت به تداوم وضعیت آشفتگی استراتژیک که بر چشم‌انداز کابینه این رژیم درباره آینده جنگ در نوار غزه غالب شده است، هشدار داد و اعلام کرد این آشفتگی ناشی از سیاست‌های غلط و نبود یک استراتژی روشن است. به گزارش الجزیره، این مؤسسه در ارزیابی خود تداوم وضعیت کنونی در غزه و تأخیر در تصمیم‌گیری‌های حساس را یک انتخاب منفی توصیف کرده و هشدار داده است که شکست کابینه در پیدا کردن جایگزین‌های واقعی برای مرحله پس از جنگ، عرصه را برای دو احتمالی که به هیچ وجه به نفع تل‌آویو نیست، باز می‌گذارد؛ «بقای حکومت حماس یا حرکت به سمت آشوب کامل امنیتی.» این مؤسسه صهیونیستی اعلام کرد این آشفتگی تنها به روند نظامی محدود نمی‌شود، بلکه به دو بخش سیاسی و انسانی هم امتداد می‌یابد. نبود یک طرح جامع، ایستادگی حماس را تقویت کرده و پیچیدگی وضعیت داخلی و خارجی کابینه رژیم صهیونیستی را افزون می‌کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار