جوان آنلاین: فاطمه شریف در گفتوگو درباره عملکرد تیم ملی فوتسال زنان در تورنمنت تایلند و نایبقهرمانی ملیپوشان، اظهار داشت: یک عده کارشناس گفتند که نتایج خوب بود و یک عده هم انتقاد کردند، اما کفه ترازو بیشتر سمت انتقادها سنگینی میکرد. در کنار انتقادها باید از عملکرد تیم ملی دفاع کنیم که یک ماه دیگر در جام ملتهای آسیا شرکت میکند و شانس اول قهرمانی است. البته به شرط اینکه همه جامعه فوتسال یکدل باشند و به تیم ملی کمک کنند.
به گزارش ایرنا، وی افزود: فوتسال ما مثل کشتی است و اگر حضور موفق در جام ملتهای آسیا و جام جهانی داشته باشد، همه ما منتفع میشویم و اگر نتواند از عنوان قهرمانی دفاع کند، کل جامعه فوتسال متضرر خواهد شد. باید همه از تیم ملی حمایت کنیم تا برای بار سوم قهرمان آسیا شود. کادر فنی هم باید بدانند که اگر انتقادی از تیم ملی فوتسال زنان میشود، هدف فقط کمک کردن است نه تخریب. همه ما یک خانواده هستیم.
مربی اسبق تیم ملی فوتسال زنان عنوان کرد: تیم ملی فوتسال زنان در تورنمنت تایلند سه بازی با ژاپن، تایلند و ازبکستان برگزار کرد. من نتوانستم بازی با ژاپن و ازبکستان را ببینم، اما روز آخر بازی با تایلند را دیدم. ایران نسبت به تورنمنت سال گذشته در چین، گلی دریافت نکرد؛ یعنی در این تورنمنت عملکرد تیم ملی در فاز دفاعی و به ویژه عملکرد دروازهبانها خیلی خوب بود، اما اینکه در دو بازی مقابل دو رقیب اصلی در جام ملتهای آسیا نتوانیم گل بزنیم، جای نگرانی دارد.
وی ادامه داد: اگر در گروهی که در جام ملتها قرار داریم، سرگروه شویم، به تیم دوم گروه c یعنی ژاپن یا تایلند میخوریم که به احتمال زیاد تایلند است. اگر این تیم را در تورنمنت تایلند شکست میدادیم، تیم ما به لحاظ روحی و روانی شرایط بهتری برای مواجهه احتمالی با تایلند در جام ملتهای آسیا پیدا میکرد.
شریف خاطرنشان کرد: در بحث حمله تعداد پاسها و مالکیت توپ در نیمه زمین حریف کم بود. وقتی حریف فشار میآورد، بازیکنان ما در حفظ توپ فردی و تیمی موفق نبودند. در بحث ضربات کرنر و اوتها هم نیاز داریم تا بیشتر کار کنیم. در فوتسال روز دنیا تیمها از ضربات شروع مجدد خیلی بهره میبرند. تیم ایران یک تاکتیک اوت برای اوتهای فاصله ۱۵ تا ۲۰ متر داشت که خوب بود، اما فقط یک آپشن داشت یا بازیکنان فقط از یک آپشن استفاده میکردند. در نتیجه این روش توسط تیم حریف آنالیز شده بود و دیگر کارایی و خطر روی دروازه آنها ایجاد نمیشد، اما تایلند در ضربات کرنر بسیار خطرناک بود.
وی یادآور شد: در ۵ دقیقه آخر برابر تایلند پاورپلی کردیم و بابت این ریسک باید به تیم ملی و بازیکنان تبریک گفت. چرا که در پاورپلی همانقدر که شانس موفقیت هست، شانس شکست هم وجود دارد. سیستم پاورپلی ایران خوب بود، اما تاکتیک آن فقط از یک سمت اجرا میشد. مثلاً زمانی که بچهها بازی چرخشی انجام میدادند، اگر نمیتوانستند به دروازه حریف برسند، برای اجرای مجدد پاورپلی باید دوباره سر جای اول خود بر میگشتند و همین باعث میشد تا زمان زیادی از تیم گرفته شود.
مربی اسبق تیم ملی فوتسال زنان تاکید کرد: امیدوارم برنامه پاورپلی طوری تمرین شود که اگر بازیکنان ما چرخیدند و نتوانستند توپ را به منطقه حریف برسانند، در همان حالت که هستند ادامه دهند نه اینکه الزاما سر جای خود برگردند و از ابتدا شروع کنند. اگر این موضوع در پاورپلی برطرف شود، با توجه به بازیکنان با کیفیتی که داریم، میتوانیم موفق باشیم. ما بهجز مارال ترکمان و فاطمه حسینی که عملکرد خوبی در پست رأس داشتند، دو بازیکن دیگر در این پست داشتیم. سارا شیربیگی و فرشته کریمی به دلیل اینکه به تازگی از بند مصدومیت رهایی پیدا کردهاند، آمادگی ۱۰۰ درصدی را نداشتند و البته کادر فنی هم سعی کرد از آنها مراقبت و از این دو بازیکن کمتر استفاده کند.
وی گفت: دو بازیکن باتجربه و باکیفیت دیگر هم به نامهای نسترن مقیمی و مهسا کمالی مصدوم بودند و در این تورنمنت غیبت داشتند. اگر این دو بازیکن در کنار شیربیگی و کریمی به آمادگی کامل برسند، در فاز حمله میتوانند کمک بزرگی برای تیم ملی باشند. در دوره قبل شیربیگی خانم گل آسیا و کریمی بهترین بازیکن آسیا شدند. این بازیکنان وزنه سنگینی برای تیم ملی ایران و خطری برای رقبا هستند و میتوانند برای حریف ترس ایجاد کنند. امیدوارم در این مدت باقیمانده تا شروع جام ملتهای آسیا، با برطرف شدن نقاط ضعف تیم و همدلی بازیکنان و جامعه فوتسال، شاهد سومین تاجگذاری فوتسال بانوان ایران در آسیا باشیم.