کد خبر: 1290432
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۳
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از برنامه جامع اقدام مشترک مشترک (برجام) به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای دیپلماسی بین‌المللی یاد کرد و با اشاره به خروج ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری از این توافق و بی‌عملی تروئیکای اروپایی در زمینه انجام تعهدات در قبال ایران گفت: کوته‌فکران در غرب مقصر وضعیت کنونی برجام هستند.

جوان آنلاین: ماریا زاخارووا چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها پس از رایزنی‌های سه‌جانبه کارشناسان ایران، روسیه و چین در مسکو افزود:‌ تهران نمی تواند مسئولیت عواقب اقدامات غیرقانونی کسانی را که با کوته فکری، پیش بینی‌های غلط و سیاست‌های فرصت طلبانه خود، موجب اختلال در برجام و کاهش مقیاس فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران شد، برعهده بگیرد.
وی اظهار داشت:‌ به طور کلی، رفتار همکاران غربی ما تاکنون باعث می‌شود که شک کنیم که آیا آن‌ها تمایل واقعی برای حل این مسائل یا حتی مجموعه‌ای از مسائل درهم پیچیده را دارند یا خیر.

ابراز امیدواری به پیروزی رویکرد معقول
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در ادامه ابراز امیدواری کرد که "رویکردی معقول پیروز شود" و کشورهای غربی " بتوانند به یک گفتگوی سازنده و متفکرانه در مورد شاخص‌های احتمالی برای مذاکره درباره راه حل‌هایی که امکان اجتناب از بحران را می دهد، روی آورند.
وی افزود: در این راستا، پشتوانه‌های حقوقی برای این کار از جمله طرح‌ها و مدل‌هایی که در احیای برجام برای بازگرداندن توافق هسته‌ای در دسترس است.

تلاش روسیه برای حل دیپلماتیک موضوع هسته‌ای
زاخارووا با اشاره به مشارکت مسکو در رایزنی‌های سه‌جانبه با تهران و پکن تأکید کرد: در این شرایط، روسیه تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل کند که وضعیت پیرامون برنامه هسته ای ایران از طریق روش‌های سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل می شود و یک راه‌حل در این زمینه امکان پذیر شود.
وی با بیان اینکه شواهد زیادی درباره تلاش‌های روسیه در این زمینه وجود دارد، به عنوان نمونه به دیدارهای سه جانبه ای اشاره کرد که 14 مارس در پکن و 8 آوریل در مسکو و همچنین نشست معاونان وزیران خارجه فدراسیون روسیه و ایران در 2 آوریل برگزار شد.

موضع روسیه در قبال برنامه هسته‌ای ایران همچنان مثبت است
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خاطرنشان کرد: موضع روسیه در این موضوع همچنان «مثبت» است و بر این واقعیت استوار است که سوءظن‌ها و نگرانی‌هایی که در غرب در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد باید بر اساس قوانین بین المللی و با هدایت اصل امنیت غیرقابل تقسیم برابر، با اطمینان از توجه متقابل و رعایت موازنه برطرف شود.

جهان از تهدیدهای بی‌پایان علیه ایران خسته شده است
زاخارووا همچنین گفت: جهان از تهدیدهای بی پایان علیه ایران خسته شده است و این درک روزافزون وجود دارد که "بمباران راه را برای صلح هموار نخواهد کرد."
وی اظهار داشت:‌ در این راستا، نیاز به دستیابی به راه‌حل‌های مذاکره مؤثر وجود دارد که به ما امکان می‌دهد وضعیت را از یک مسیر خطرناک دور کرده و به سمت یک راه‌حل پایدار بلندمدت حرکت کنیم.

به گزارش ایرنا، این سخنان یک روز پس از برگزاری رایزنی‌های سه‌جانبه کارشناسان روسیه، ایران و چین در مسکو درباره موضوع هسته‌ای ایران مطرح شد.
به گفته آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه، در این نشست کشورها سناریوهای احتمالی پس از پایان برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل را مورد بررسی قرار دادند.

در این پیوند، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: پیرو تفاهمات معاونین وزرای امور خارجه در پکن، سه‌شنبه ( ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) در مسکو جلسه‌ای ثمربخش و سازنده ‌در سطح کارشناسی و فنی بین ایران، روسیه و چین برگزار شد.
کاظم غریب‌آبادی افزود: هیات‌های کارشناسی در این نشست ضمن به اشتراک گذاشتن دیدگاه و پیشنهادات خود درخصوص مسیر پیش رو و تحولات مرتبط با موضوع هسته‌ای، رفع تحریم و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، بر تعهد خود به استمرار هماهنگی‌های نزدیک سه‌جانبه تأکید کردند.
معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد که ایران بر اساس تعهد اصولی خود به دیپلماسی، به رایزنی با همه طرف‌های ذیربط ادامه می‌دهد.

پیش از این، روز جمعه ۱۴ مارس ۲۰۲۵ برابر با ۲۴ اسفند ۱۴۰۳، نشستی با حضور معاونان وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چین و روسیه درباره موضوع هسته ای در پکن برگزار شد.
بنا بر بیانیه وزارت خارجه روسیه، طرفین در این مذاکرات توافق کردند که تلاش‌ها را بر روی یافتن "راه حل‌های مذاکره پایدار" متمرکز کنند که پیش‌داوری‌ها و سوءتفاهمات غرب علیه برنامه هسته ای ایران را از بین ببرد و در همین حال، حق مشروع تهران برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ناشی از مشارکت این کشور در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را در نظر گیرد.
پس از آن، نمایندگان روسیه و چین در مقر سازمان‌های بین‌المللی در وین دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ با «کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و در ادامه نشست سه‌جانبه پکن، درباره مواضع مشترک سه کشور پیرامون پرونده هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.
برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ (شورای امنیت سازمان ملل) در تایید این توافق هسته‌ای ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (برابر با ۲۶ مهر ۱۴۰۴) منقضی می شود.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ باخروج از برجام و در پیش گرفتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری، نخستین عضو توافق بود که از ریل دیپلماسی خارج شد. تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) هم پس از یک دوره بی‌عملی در اجرای تعهدات برجامی، به تهدید برای فعال‌سازی سازوکار تعبیه شده در این قطعنامه برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل (اسنپ‌بک) روی آورده و بر پیچیدگی شرایط افزوده‌ است.
این در حالی است که بنا بر اعلام ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، با توجه به اجرا نشدن الزامات شورای امنیت از طرف کشورهای اروپایی در قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا، آنها مانند طرف آمریکایی حق ندارند در مسیر بازگرداندن تحریم‌های لغو شده ایران حرکت کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ۳۰ اسفندماه ۱۴۰۳ نیز در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات ترامپ درباره مهلت دو ماهه به ایران برای انعقاد توافق هسته‌ای گفت: سرنوشت برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) و چشم‌انداز تلاش‌های چندجانبه درباره برنامه هسته‌ای ایران بدون مشارکت روسیه و چین قابل تعیین نیست و قطعاً نمی‌توان آنها را از بیرون دیکته کرد. وی در عین حال گفت: مسکو آماده تعامل سازنده با همه طرف ها در موضوع توافق هسته ای ایران است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار