کد خبر: 1290410
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۸
شاهدان عینی اعلام کردند که ارتش رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامی‌اش در شهر رفح از بمب‌هایی استفاده می‌کند که باعث ایجاد لرزش‌های مهیب شبیه زلزله در این شهر شده است.

جوان آنلاین: شاهدان عینی اعلام کردند، صداهای انفجارهای مهیبی که به گوش ساکنان نوار غزه رسیده و آنها لرزش‌ها و ارتعاشات ناشی از آن را احساس کرده‌اند به صورت شکافی بر روی زمین و زلزله‌های بزرگی که در تلویزیون دیده‌اند، قابل توصیف‌اند.

بر اساس گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی، ارتش رژیم صهیونیستی سیطره نظامی خود را بر شهر رفح تشدید کرده و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم از ساخت یک محور نظامی جدید تحت عنوان «محور موراگ» خبر داده که شهر رفح را از سایر مناطق نوار غزه جدا می‌کند.

محور موراگ یکی از کریدورهای حیاتی در جنوب نوار غزه است که از دریا در غرب تا خیابان صلاح الدین در شرق امتداد یافته و به گذرگاه صوفا می‌رسد. این محور به دلیل موقعیت جغرافیایی آن در نزدیکی مرز مصر، یک نقطه محوری استراتژیک است و شریان حیاتی برای جابه‌جایی افراد و کالاها است از جمله تونل‌هایی که در این منطقه واقع شده که قبلا مورد استفاده قرار می‌گرفت.

این محور همچنین به دلیل ارتفاع جغرافیایی خود معروف است که به نیروهای اسرائیلی توانایی نظارت بر تمامی تحرکات در استان خان‌یونس را می‌دهد. منطقه اطراف این محور همچنین یک سبد غذایی عمده برای جنوب نوار غزه است و بیشتر چاه‌های آب زیرزمینی را در خود جای داده است که اهمیت زیادی برای مردم غزه دارد.

پیشتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «اسرائیل کنترل کامل محور موراگ در جنوب نوار غزه را به دست گرفته و عملاً تمام استان رفح را مجدداً اشغال و به طور کامل آن را از استان خان‌یونس جدا کرده است.»

ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود در این شهر را از زمان تجاوزاتش در ماه مه گذشته حتی طی مرحله نخست توافق آتش‌بس به‌ویژه در شهر رفح که برای آن از اهمیت راهبردی برخوردار است، متوقف نکرده است.

در همین راستا، خلیل الریس، یکی از آوارگان از شهر رفح خاطرنشان کرد، گاهی اوقات صدای انفجارهای مهیبی شبیه به زلزله در این شهر به گوش می‌رسد و با زبانه‌های آتش و بلند شدن دود همراه است.

وی در ادامه افزود، لرزه‌های ناشی از اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح شبیه به فجایع و بلایای طبیعی است و ساکنان المواصی احساس می‌کنند که زمین شکاف خواهد یافت و کل این منطقه را خواهد بلعید.

خلیل الریس ضمن اشاره به اینکه هرکس به مرزهای این شهر نزدیک شود به سمتش تیراندازی می‌شود و به سمت خانواده‌هایش بازگردانده نمی‌شود، گفت: واضح است که اسرائیل از بمب‌ها و مواد منفجره متفاوت در عملیات خود در شهر رفح استفاده و تلاش می‌کند تا شهر را نابود کند.

وی ادامه داد: صدای بمباران و تخریب ساختمان‌های مسکونی بی‌امان است و ما را در طول شبانه‌روز به خصوص در شب بیدار نگه می‌دارد. صدای موشک‌ها و انفجارها مهیب و هولناک است و از ابتدای جنگ در نوار غزه تاکنون چیزی شبیه به صدای آن را نشنیده بودیم.

در همین راستا، محسن الشاعر، یکی از ساکنان شهر خان‌یونس تصریح کرد: صدای انفجارها و تخریب ساختمان‌های مسکونی این احساس را در شما ایجاد می‌کند که گویی ارتش اسرائیل سعی دارد تا شهر را به یکباره منفجر کند و این صداها و لرزه‌ها به‌مثابه‌ قوی‌ترین زمین لرزه‌هایی است که جهان تاکنون شاهد آن بوده است.

الشاعر ادامه داد: صدای انفجارها آرام نمی‌شود و فرو نمی‌کشد و این صداها خشونت‌بارترین صداها از زمان آغاز عملیات زمینی به شهر است و مشخص است که شهر رفح به طور کامل توسط ارتش اسرائیل ویران شده است.

وی همچنین گفت: به نظر می‌رسد که شهر رفح به طور کامل از بین رفته است، به ویژه اینکه ارتش اسرائیل استراتژی جدیدی را برای تخریب تمامی تاسیسات و زیرساخت‌ها در آن دنبال می‌کند و محله‌های مسکونی و مناطق مختلف را به ویرانه تبدیل کرده است. ترکش‌های مواد منفجره اسرائیل بیشتر اوقات به خان‌یونس می‌رسد.

در همین رابطه، رفیق ابو هانی، کارشناس امور استراتژیک نیز در این خصوص گفت: انفجارهای تکان‌دهنده در شهر رفح بیانگر این موضوع است که ارتش اسرائیل از نوع جدیدی از موشک و مواد منفجره استفاده می‌کند؛ این انفجارها در راستای تشدید عملیات نظامی در رفح رخ می‌دهد و نشان دهنده عجز و ناتوانی اسرائیل در تعیین اهداف دقیق در حمله خود به رفح است و هدف اصلی آن تخریب منازل و تونل‌ها است.

ابوهانی در ادامه تاکید کرد: ماهیت نوع جدید تسلیحات مورد استفاده اسرائیل مشخص نیست، اما واضح است که این سلاح‌ها ضربه‌ای هستند که برای تونل‌ها و استحکامات ساخته شده در کوه‌ها و زیرزمین طراحی شده‌اند که موفقیت کامل عملیات نظامی را تضمین می‌کند.

وی افزود: موشک‌ها و مواد منفجره مورد استفاده بسیار سنگین هستند و ممکن است از نوع جدید آمریکایی‌ (MK-۸۴) باشند که به تازگی وارد شده‌اند و وزن هر بمب یک تُن است.

وی همچنین تاکید کرد که این امر منجر به نابودی کامل شهر رفح و همچنین زیرساخت‌های آن خواهد شد.

در همین پیوند، دفتر رسانه‌ای دولتی فلسطین در غزه با صدور بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به دنبال نابودی شهر رفح و محو آن از نقشه است و سعی دارد آن را به یک فاجعه انسانی تمام عیار تبدیل کند. ارتش این رژیم حتی در مرحله نخست توافق آتش‌بس در غزه نیز عملیات نظامی خود در این شهر را متوقف نکرد.

در این بیانیه همچنین آمده است، رفح ۶۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و حدود ۳۰۰ هزار نفر در آن زندگی می‌کردند و تقریباً ۱۶ درصد از مساحت نوار غزه را تشکیل می‌دهد و این امر میزان وقوع یک فاجعه هولناک را منعکس می‌کند و اسرائیل بیمارستان‌های آن را بمباران و خیابان‌های آن را ویران کرده و تمام ساختمان‌ها را به طور کامل از بین برده است.

در بیانیه مذکور تاکید شده است که شهر رفح در سایه کوچ اجباری و تخریب‌های همه جانبه‌ای که در معرض آن قرار گرفته است، یک شهر جنگ‌زده است که خانه‌ها و مردم آن از آنها در امان نمانده‌اند. اشغالگران بیش از ۹۰ درصد منازل این شهر را به طور کامل ویران کرده است و شهر در معرض تخریب‌های مختلفی قرار گرفته است که از جمله آن تخریب و ویرانی بیش از ۸۵ درصد از شبکه‌های فاضلاب این شهر با هدف تخریب آن است.

مرحله اول توافق آتش‌بس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی که با میانجی‌گری مصر و قطر و حمایت آمریکا در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ آغاز شد، در اوایل مارس ۲۰۲۵ به پایان رسید. در حالی که حماس به مفاد مرحله اول پایبند بود، نتانیاهو که تحت تعقیب دادگاه بین‌المللی است، به دلیل فشار تندروها در ائتلاف حاکم خود، از آغاز مرحله دوم خودداری کرد.

۱۸ مارس جاری، رژیم صهیونیستی از توافق آتش‌بس که ۵۸ روز به طول انجامید، خارج شد و جنگ نسل‌کشی علیه نوار غزه را که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، از سر گرفت که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۶۴ هزار فلسطینی شد که بیشتر آنها کودک و زن هستند و بیش از ۱۴ هزار نفر همچنان مفقود هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار