هنوز هم نمیتوان با اطمینان گفت نتایج به دست آمده از مصاف پرسپولیس و استقلال با الشرطه عراق و الاهلی عربستان پایان بحران سرخابیهای ایران بود یا تنها یک خوششانسی در بهترین زمان ممکن.
گاریدو موفق به شکستن طلسم آسیا شد و تیم او سرانجام بعد از پنج بازی، طعم برد در لیگنخبگان را هم چشید، اما بازی پرسپولیس در شبی که نخستین برد خود در لیگ نخبگان را تجربه کرد، حتی هوادارانش را هم راضی نکرد، چه برسد به منتقدان، خصوصاً که الشرطه عراق یکی از ضعیفترین تیمهای این دوره بود که بعد از باخت به پرسپولیس به قعر جدول تبعید شد. با وجود این شاگردان گاریدو حتی برابر این تیم عراقی هم نتوانستند فرصتسوزیهای گذشته را جبران کنند و شاید اگر درخشش فردی اوستون اورونوف و ریسک خدابندهلو نبود، پرسپولیس در ادامه فرصتسوزیهایش برابر الشرطه هم بدون کسب نتیجه لازم زمین مسابقه را ترک میکرد، اما درخشش اورونوف و هندی که خدابندهلو روی خط دروازه مرتکب شد تا داور نقطه پنالتی را نشان دهد، روند مسابقه را چنان در دقایق پایانی تغییر داد که سرخپوشان پایتخت توانستند با دست پر زمین بازی را ترک کنند و نخستین برد آسیایی خود در نخستین دوره لیگ نخبگان را برابر الشرطه جشن بگیرند.
شرایط استقلال، اما اندکی متفاوتتر بود. هرچند که آبیپوشان تهرانی هنوز هم نتوانستند انتظارات را آنطور که باید و شاید برآورده کنند، اما کسب یک امتیاز مقابل الاهلی عربستان، صدرنشین لیگ که تا قبل از مصاف با آبیپوشان هر پنج بازی خود را با برد به پایان رسانده بود، اتفاق کمی نبود و شاید حتی خود موسیمانه هم انتظارش را نداشت، همانطور که الاهلی تصورش را نمیکرد قرار است بعد از پنج برد متوالی توسط استقلال متوقف شود. در واقع نماینده عربستان با توجه به جایگاهی که در جدول ردهبندی داشت، استقلال موسیمانه را دستکم گرفته بود. این شاید نتیجه آنالیز بازیهای قبلی استقلال بود و شاید هم نتیجه برانداز کردن جایگاه این تیم در جدول ردهبندی. اما هرچه که بود، دستکم گرفتن حریف بود که موسیمانه آفریقایی توانست به بهترین نحو از آن استفاده کند و با کسب یک امتیاز، شانسی برای صعود خود متصور شود.
در واقع پرسپولیس و استقلال خوب میدانستند این آخرین فرصت آنها برای افزایش احتمال صعود است. شاید به همین دلیل هم بود که نتیجه مصافهای دراماتیک آنها دستآخر به پایانی خوش ختم شد تا سرخابیهای ایران همچنان شانسی هرچند اندک برای صعود داشته باشند. در پی نتایج کسب شده در هفته ششم، پرسپولیس به واسطه کسب نخستین برد شش امتیازی و ساکن خانه ششم جدول ردهبندی و استقلال هم با دومین تساوی آسیایی پنج امتیازی و تیم هشتم جدول شد. هرچند استقلال برخلاف پرسپولیس که به واسطه نخستین برد در جدول ردهبندی صعود کرد، سقوطی چندپلهای را تجربه کرد، اما حالا هر دو تیم اندک شانسی برای صعود دارند. پرسپولیس در صورت کسب برتری مقابل النصر و الهلال میتواند با ۱۲ امتیاز بالاتر از السد و الوصل به عنوان تیم چهارم صعود کند، اما بیشک برتری مقابل این دو تیم با توجه به عملکرد سرخپوشان در شش بازی پشت سر گذاشته شده، محتمل نیست. پرسپولیس، اما در صورت کسب چهار امتیاز هم میتواند بنا بر معادلات جدول راهی مرحله بعد شود.
اوضاع استقلال، اما در ادامه اندکی سادهتر از سرخپوشان است. شاگردان موسیمانه مصاف با الشرطه و الریان را در پیش دارند که در صورت کسب برتری در این دو بازی میتوانند صعود خود را با ۱۱ امتیاز به مرحله بعد ممکن سازند. مسئله دیگری که معادله صعود استقلال را سادهتر میکند اینکه آبیپوشان برای صعود نیازی به نتیجه دیگر تیمها ندارند و کسب نتیجه مقابل حریفان مستقیم تکلیف صعود آنها را مشخص خواهد کرد که این کار را برای این تیم راحتتر میکند. البته به شرط آنکه موسیمانه و شاگردانش قدر فرصتی را که پیشرو دارند، بدانند.
شاگردان موسیمانه در مصاف با الاهلی، صدرنشین عربستانی لیگ نخبگان به خوبی دریافتند که کسب امتیاز در آسیا چندان هم سخت نیست. ماجراجویی شاگردان موسیمانه در همان نیمه نخست آغاز شد و درست بعد از آنکه ضربه سر مرادمند با شوت سرضرب رافائل سیلوا راهی دروازه ادوارد مندی شد، آبیپوشان دریافتند که خروج از بحران آسیایی آنقدرها هم سخت و غیرممکن نیست و همین خودباروی بود که باعث شد با وجود صحنههای مشکوک و بحثهای داوری، استقلال با تساوی ۲-۲ مصاف با صدرنشین پرقدرت لیگ نخبگان را به پایان ببرد، آنهم در شرایطی که عمده آمار این بازی به سود حریف عربستانی بود و این نشان از آن داشت که استقلال به خوبی توانسته از فرصتهای پیش آمده برای کسب نتیجه استفاده کند. مسئلهای که رضایت موسیمانه از شاگردانش را در پی داشت: «بازی با الاهلی، خصوصاً در ورزشگاه خانگی این تیم برای هیچ تیمی آسان نیست و این را خوب میدانستیم، اما تیم ما این اعتماد به نفس را داشت که بتواند در این بازی بزرگ پیروز میدان شود و با کسب هر سه امتیاز بازی شانس صعود را افزایش دهد. به همین دلیل هم بود که در جریان بازی دو مرتبه از حریف پیش افتادیم و الاهلی ناچار شد مقابل هوادارانش به دنبال جبران مافات باشد و سعی در جبران گلهای خورده کند. همین مسئله باعث شد از عملکرد شاگردانم رضایت کامل داشته باشم.»
سرمربی آفریقایی استقلال، اما برخلاف رضایتش از بازیکنان تیم از عملکرد تیم داوری به هیچ عنوان راضی نبود: «دوست ندارم درباره داوری این بازی حرف بزنم، اما باید حتماً فیلم بازی را دوباره چک کنیم. بازی در این ورزشگاه با یک بازیکن کمتر نسبت به حریف کار آسانی نیست. دو ضربه پنالتی به سود تیم میزبان از سوی داور بازی اعلام شد. آنها بازیکنان بزرگی در اختیار دارند و نیاز به پنالتی گرفتن ندارند. من به این دلیل ناراحتم که داور در لحظه اعلام پنالتی دوم، حتی به سراغ VAR نرفت که این لحظه را دوباره چک کند. صحنه پنالتی موقعیتی نیست که با چشم آن را قضاوت کنیم، داور باید به سراغ VAR میرفت تا دوباره آن را بررسی کند، اما این اتفاق نیفتاد و من از این بابت به شدت ناراحتم. داور چطور در زمان اخراج بازیکن ما به سراغ VAR رفت، اما در لحظه اعلام پنالتی دوم این اتفاق نیفتاد! دقیقاً VAR برای چه به فوتبال آمده است؛ به خاطر اینکه به ما در تصمیمگیری درست کمک کند، اما این اتفاق در بازی مقابل الاهلی برای استقلال رخ نداد و باید علت آن روشن شود.»
تساوی برابر استقلال، اما برای الاهلی گران تمام شد، خصوصاً که این نتیجه با واکنش گستردهای در رسانههای کشورهای عربی حاشیه خلیج همیشه فارس همراه بود و عمدتاً تساوی استقلال مقابل الاهلی را با عنوانهایی، چون فرار این تیم از باخت مقابل آبیپوشان ایرانی تحلیل و توصیف کرده بودند. تیمی که با یکدوجین ستارههای گرانقیمت و صدرنشین در لیگ نخبگان تصور نمیکرد برابر استقلال بحرانزده با تساوی متوقف شود، اما شد.