کد خبر: 1252534
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
از حذف به خاطر تست دوپینگ تا اعزام خانوادگی به اسپانیا
مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جوانان جهان از پنج‌شنبه در اسپانیا آغاز شده، اما متأسفانه کاروان اعزامی کشورمان پیش از شروع رقابت‌ها اسیر حواشی مختلف شد.
شیوا نوروزی

جوان آنلاین: با حذف شش جوان وزنه‌برداری از مسابقات قهرمانی جوانان جهان و لو رفتن لیست نفرات اعزامی به اسپانیا، حواشی جدید روی سر وزنه‌برداری ایران آوار شد. 
مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جوانان جهان از پنج‌شنبه در اسپانیا آغاز شده، اما متأسفانه کاروان اعزامی کشورمان پیش از شروع رقابت‌ها اسیر حواشی مختلف شد. کنار گذاشتن شش ملی‌پوش جوان از مسابقات خبر تلخی بود و تلخ‌تر از آن اینکه این اتفاق به دلیل سهل‌انگاری مسئولان فدراسیون و عدم آشنایی به قوانین بین‌المللی رخ داده است. براساس قوانین ITA (آژانس بین‌المللی تست‌های دوپینگ) تمامی وزنه‌برداران برای حضور در رقابت‌های قاره‌ای و جهانی باید پیش از شروع هر رویداد دو بار تست دوپینگ، آن‌هم به فاصله حداقل ۱۴ روز انجام دهند. این در حالی است که تست‌های محراب دواسری، امیرحسین قربانی، ایلیا صالحی‌پور، امیرحسین سپه، آریا پایدار و حمیدرضا محمدی تن‌ها به فاصله ۱۲ روز انجام شده است! 
۱۰ ملی‌پوش دیگر از جمله تیم بانوان طی ماه‌های گذشته دوبار تست دوپینگ داده‌اند و براساس قوانین مشکلی برای حضور در مسابقات ندارند. در بخش پسران، ایران تنها چهار نماینده در این دوره دارد. البته به غیر از نمایندگان ما، چهار وزنه‌بردار از مراکش، دو وزنه‌بردار از چین‌تایپه، دو وزنه‌بردار از کامرون و دو وزنه‌بردار از کنگو به همین علت از حضور در جهانی اسپانیا محروم شدند. 
دبیر فدراسیون در اظهارنظری مدعی شد در نامه ارسال شده به فدراسیون اشاره‌ای به ۱۴ روز نشده است. وحید ربیعی در گفتگو با تسنیم تأکید کرد: «نامه‌ای به فدراسیون زده شده بود که باید قبل از هر رقابتی دو بار تست دوپینگ داده شود. این نامه جدید است و مربوط به پنج، شش ماه قبل می‌شود. بچه‌های ما این آزمایش‌های دوپینگ را دادند، اما گفتند که باید بین این دو تست دوپینگ حداقل ۱۴ روز فاصله باشد، این در حالی بود که این شش وزنه‌بردار ما طی ۱۲ روز این تست‌ها را داده بودند. در آن نامه‌ای که من دیدم، اشاره‌ای به این موضوع نشده و فقط نوشته بود که باید دو بار آزمایش بدهند. فاصله تست‌ها برای این شش نفر کمتر شد و این وضعیت به وجود آمد. باید کادر فنی بیاید و در مورد این موضوع صحبت کند. اعضای تیم دختران این مشکل را ندارند، چون در تهران بودند و راحت‌تر آزمایش دوپینگ دادند، اما اعضای تیم پسران در اردبیل بودند و نشد که این فاصله برایشان رعایت شود.»‌ای کاش حواشی به همین‌جا ختم می‌شد، ولی انتشار لیستی ۳۹ نفره از تیم وزنه‌برداری جوانان دختر و پسر و همراهان اعزامی به اسپانیا یک چالش جدید به وجود آورده است. در این لیست علاوه بر نام نایب‌رئیس فدراسیون، نام همسر و دختر بهداد سلیمی (نایب‌رئیس) نیز به چشم می‌خورد. جالب اینکه همسر سلیمی تحت عنوان ماساژور بانوان در لیست دریافت ویزا قرار داشته است. نکته عجیب دیگر اینکه سمت‌های در نظر گرفته شده برای برخی از افراد تحت عنوان تدارکات، آنالیزور و کارشناس ورزش است! اینکه چطور در این وانفسای اقتصادی فدراسیون وزنه‌برداری اقدام به دریافت ویزا برای این تعداد، آن هم افرادی غیرمرتبط با وزنه‌برداری و خانواده مدیران کرده، ابهامی است که امیدواریم این‌بار پاسخی قانع‌کننده از سوی سجاد انوشیروانی به آن داده شود. از رئیسی که خودش از بدنه وزنه‌برداری است و در طول دوران حرفه‌ای‌اش احتمالاً شاهد اعزام توریست همراه تیم‌ملی در مسابقات مختلف بوده، انتظار اتخاذ چنین تصمیمات غیرحرفه‌ای نمی‌رود. گفته شده رئیس فدراسیون به دلیل بروز این حواشی قید سفر به سرزمین ماتادور‌ها را زده و قرار است امروز در وزارتخانه به مسئولان توضیح دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار