کد خبر: 1243290
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با ساخت تجهیزات داخلی کاتالیست در صنعت پتروشیمی سالانه ۱.۲ میلیارد دلار صرفه‌جویی انجام شد.

جوان آنلاین: مسعود شاه‌میرزایی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این که صنعت پتروشیمی از سال ۱۳۳۷ در ایران آغاز شد و تا ۱۳۵۷ کلا ۶ مجتمع پتروشیمی در کشور بود، تا اول دولت شهید رئیسی ۶۷ مجتمع با ظرفیت ۸۹ میلیون تن تولید در سال بود و الان ۸۰ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت ۹۷ میلیون تن داریم که تا آخر سال این رقم به ۱۰۲ میلیون تن خواهد رسید.

به گزارش فارس، یعنی در دولت مردمی سیزدهم ۱۳ میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمی در کشور ایجاد شد. مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی افزود: ریل گذاری تکیه بر تولید داخلی را ایجاد کردیم و جهت گیری برای قطع وابستگی صنعت پتروشیمی بود تا از واریز پول هنگفت به جیب خارجی‌ها جلوگیری شود، در این زمینه با ساخت همه کاتالیست‌های مورد نیاز پتروشیمی در داخل کشور سالانه صرفه‌جویی ۱.۲ میلیارد دلار انجام می‌شود.

شاه‌میرزایی با بیان این که در ۱۱۵ سال سابقه صنعت نفت در کشور وابستگی به تجهیزات وجود داشت، گفت: از سال ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی تکیه بر توان داخلی انجام شد و در حال حاضر همه کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی در کشور ایران تولید می‌شود. مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی به تکمیل زنجیره تولید در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در ۱۴ مرداد امسال جشن داخلی سازی تجهیزات صنعت با دانش فنی و لایسنس مورد نیاز را برگزار خواهیم کرد. شاه‌میرزایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تامین همه تجهیزات صنعت پتروشیمی ظرف ۴ سال، اشاره کرد: از یک سال گذشته روند داخلی سازی کاتالیست‌ها شروع شده و تا ۴ سال آینده همه تجیزات صنعت پتروشیمی داخلی سازی خواهد شد.

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به تولید محصولات دارای ارزش افزوده، گفت: طرح جمع آوری گاز‌های همراه نفت و انتقال به پالایشگاه بید بلند هم کسری خوراک پتروشیمی را جبران خواهد کرد و هم از هدر رفت ثروت ملی گاز‌ها جلوگیری خواهد شد.

شاه‌میرزایی خاطرنشان کرد: طرح NGL۳۱۰۰ غرب کارون و NGL۳۲۰۰ که پارسال با حضور شهید رئیسی پالایشگاه اهواز خلیج فارس در شرق کارون افتتاح شد و پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و پتروشیمی مارون وظیفه جمع آوری گاز‌های همراه نفت و تبدیل به فرآورده را بر عهده دارد.

مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در مورد میزان هدر رفت گاز در چاه‌ها و فلر‌ها را روزانه ۳۹ تا ۴۰ میلیون مترمکعب گاز عنوان کرد که قرار است تا پایان سال ۱۴۰۴ این گاز‌ها جمع آوری و به پالایشگاه گاز بید بلند منتقل شود، هم کسری خوراک جبران و هم از دود شدن ثروت ملی جلوگیری خواهد شد و هم محیط زیست آلوده نخواهد شد. وی این را هم گفت که ظرفیت واقعی تولید پتروشیمی به ۷۵ میلیون تن محصول در سال رسیده بود که قرار است امسال به ۸۰ میلیون تن برسد.

ارز آوری ۱۶ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی
مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی در مورد ارزآوری پتروشیمی گفت: سال قبل ۲۸ میلیون تن محصول پتروشیمی به ارزش ۱۶ میلیارد دلار صادر شد. شاه‌میرزایی در مورد مردمی سازی صنعت پتروشیمی با اشاره به این که هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بزرگترین شرکت بورسی ایران است، گفت: ۴۰ درصد سهام این هلدینگ کتعلق به ۴۹ میلیون سهامدار عدالت (مردم) است و ۹ درصد متعلق به هلدینگ تاپیکو، نفت و گاز تامین اجتماعی است که آن هم متعلق به کارگران، بازنشستگان است و ۳۰ درصد سهام متعلق به کارکنان و بازنشستگان صنعت نفت است، بنابر این این هلدینگ که متشکل از ۱۷ شرکت پتروشیمی است، کاملا مردمی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار