کد خبر: 1242741
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
نیم قرن اهدای خون، اهدای زندگی
اصفهان - مدیر کل انتقال خون استان اصفهان به مناسبت ۹ مرداد ماه پنجاهمین سالروز تاسیس انتقال خون ایران درجمع خبرنگاران گفت :استان اصفهان در راستاي طب انتقال خون و در حوزه ی آموزش جایگاه بالائی دارد.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین دکتر کیان دهراب پوراظهارداشت : اهداکنندگان خون، سرداران گمنام سلامت می‌ باشند زیرا سخاوت، نجات، همدلی و انسانیت را نه یک بار که برای همیشه و بی آنکه کسی آن‌ها را بشناسد، در برنامه زندگی خویش قرار داده‌اند و نگاهی به کارنامه هریک از آنان که پس از گذشت دهه‌ها، اکنون در آستانه بازنشستگی از اهدا قرار می‌گیرند، نشان دهنده نجات جان صدها انسان است.

وی افزود:خون مایه ی حیات است وانسان برای ادامه زندگی وابسته به این مایع حیاتی است و با تمام پیشرفت‌هایی که در علم پزشکی شده هنوز ماده ای به عنوان جایگزین خون کشف نشده است و برای تامین خونِ بیماران نیازمند فقط از طریق اهداء خون می‌توان به آنها کمک کرد.

دکتر دهراب پور تاکید کرد:سازمان انتقال خون در سطح ملی فعالیت می‌کند و اداره کل انتقال خون و در نهایت مديرکل متصدی امور مربوط به این اداره در سطح استان می باشد.

وی خاطر نشان کرد:این اداره کل زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و هلال احمر نمی باشدو انتقال خون در سطح کشور یک سازمان کاملا مستقل است. سازمانی که وظیفه اش تامین،تهیه و توزیع فرآورده های خونی در کشور است.

مدیر کل انتقال خون استان اصفهان ادامه داد: ۶۳ مرکز درمانی در سطح استان داریم که هر کدام بانک خون دارند.

وی در خصوص اهمیت اهداء و تامین خون اذعان داشت:هیچ جراحی ،در هیچ مرکز درمانی دست به تیغ جراحی نمی‌برد مگر اینکه از بانک خون بیمارستان مطمئن باشد که خون و فرآورده ی خونی برای بیمارش فراهم است.

دکتر داراب پور اظهار تاسف کرد:متاسفانه زیر ساختی که انتقال خون اصفهان  دارد متناسب با نیازهای مراکز درمانی استان نیست و ما اکنون در استان به حداقل ۵۰ نفر نیروی انسانی نیاز داریم.

وی کمبود فضای فیزیکی را از دیگر مشکلات این اداره عنوان کرد و گفت: شهرداری دو قطعه زمین در مناطق  ۱۱و۱۳ در اختیار انجمن خیریه ترویج فرهنگ اهدای خون قرار داده که مراکز جدید اهدای خون در آنها احداث شودو امیدواریم با احداث این مراکز، تمرکز از شعبه خواجو را به مناطق دیگر انتقال دهیم.

مدیر کل اداره انتقال خون استان اصفهان بیان کرد:در سال گذشته ۱۸۵ هزار و ۲۳۰نفر به مراکز ما مراجعه کردند که از این تعداد ۱۴۷ هزار و ۴۴۲ نفر موفق به اهدای خون شدند و از این تعداد ۱۰۱ هزار و ۱۸۹ فرآورده خونی و گلبول قرمز کم لوکوسیت یا کم گلبول سفید استخراج شده است.

وی اظهار کرد: برای هر فرآورده ی خونی ۱۷۰۰ استاندارد باید رعایت شود تا هیچ بیماری به خاطر این فرآورده ها  دچار بیماری نشود و این امر را مدیون مدیریت خوب فنی هستیم.

دکتر کیان داراب پور در خصوص اهدای خون بانوان در سال گذشته افزود:شاخص اهدای خون بانوان استان ۳/۵۱در صد نسبت به کل اهداکنندگان  است و بشترین رده سنی کل اهدا کنندگان بین ۳۶ تا ۴۰ سال بودند.

وی همچنین عنوان کرد:در ۴ ماهه ی اول سالجاری ۵۳ هزار و ۴۱۳ نفر موفق به اهدای خون شدند که نسبت به مشابه سال قبل  ۱۰/۷۱ درصد افزایش یافته است.

سپس دکتر عیسی جوادی معاون فنی اداره کل انتقال خون استان گفت:خونگیری از اتباع به شرط داشتن شماره یکتا انجام می‌شود ولی در صورت نیاز خون و فرآورده های آن در اختیارشان قرار می‌گیرد.

وی افزود:آسیب نرسیدن به اهداکننده و گیرنده خون از اهداف ما میباشد.

دکتر جوادی در خصوص معافیت های اهدا خون یادآور شد: دو معافیت دائمی و موقت داریم که افرادی که عمل جراحی قلب انجام دادند معافیت دائمی دارند. ولی یکسری بیماری‌ها مثل سرماخوردگی و تب بعد از دو الی سه هفته و افرادی که تتو یا حجامت داشتند بعد یکسال می‌توانند اهدا خون داشته باشند.

شایان ذکر است همه ساله همزمان با سالروز تاسیس سازمان انتقال خون کشور همایشی برگزار می‌شود که در آن از اهدا کنندگان مستمر و گیرندگان خون تقدیر و تشکر به عمل می آید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها