کد خبر: 1232562
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
یک رئیس‌جمهور جهادگر و هزاران خدمت 
سیستان و بلوچستان از جمله مناطقی به شمار می‌آید که رئیس‌جمهور فقید برای رفع محرومیت‌های آن تأکید ویژه‌ای داشت. در استانی که بیش از ۹۰ درصد روستا‌های آن فاقد زیرساخت‌های لازم بود، پس از حدود دو سال به کارگاه بزرگ سازندگی تبدیل شد و حالا در هر گوشه‌ای از آن طرح‌ها و پروژه‌های زیربنایی به اجرا در آمده که بخشی از دستاورد‌های کار جهادی دولت در این منطقه است
محمد‌رضا هادیلو

جوان آنلاین: اقدامات انجام شده و پروژه‌هایی که بخش زیادی از مشکلات مردم را در استان‌های مختلف حل کردند، همگی حکایت از دست پر دولت سیزدهم و کارنامه درخشان آن در طول مدت سه سال حضور شهید آیت‌الله رئیسی در جایگاه رئیس‌جمهور دارد. افتتاح طرح‌های زیرساختی، عمرانی، اقتصادی، احیای واحد‌های تولیدی راکد و تجاری نشان می‌دهد شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با رویکردی انقلابی تمام توان خود را برای اجرای عدالت و رفع محرومیت و آبادانی در مناطق مختلف کشور به‌کار بسته بود. نکته حائز اهمیت در مورد این شهید همیشه زنده، عملکرد جهادی و خدمت شبانه‌روزی آن بود که توانست نور امید را در دل ایرانیان روشن کند و الگویی برای مدیران و جوانان باشد. نگاهی به اقدامات دولت سیزدهم در استان‌های مختلف بیانگر صحت تمام توصیفات است و شاید سیستان و بلوچستان به عنوان مشتی از خروار، بهترین مثال برای میزان دلسوزی دولت سیزدهم و رئیس شهید آن نسبت به مردم محروم و تلاش‌هایش در جهت زدودن چهره محرومیت از ایران باشد. 


عملکرد گروه‌های جهادی در مناطق مختلف ایران آنقدر درخشان است که بتوان اقدامات آنان را یکی از مهم‌ترین حرکت‌ها در جهت رفع محرومیت‌ها قلمداد کرد. 
اما اینکه رئیس‌جمهوری با افتخار خود را یک جهادگر بنامد و تمام مدت مسئولیتش را در جهت خدمت به مردم صرف کند و نهایتاً به شهادت برسد، افتخاری است که نصیب هر کس نمی‌شود. شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را در دولت سیزدهم آغاز کرد و به گفته بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت‌های قبل نبود. 
از همان روز‌های نخست شروع به کار دولت، شهید رئیسی آستین همت را بالا زد و با تلاش مجدانه، مجاهدانه و شبانه‌روزی، یک به یک در پی باز کردن گره‌های کور مدیریتی گذشته و سامان دادن به اوضاع آشفته کشور بود و در مدت سه سال مسئولیت هدایت و مدیریت دولت، لحظه‌ای درنگ و کوتاهی نکرد. 
رئیس‌جمهور ایران، سید محرومان لقب داشت و اعتقادی به مدیریت از دفتر ریاست جمهوری نداشت. به همین دلیل هر روز و هر هفته در جای جای ایران اسلامی حاضر می‌شد و این حضور و بررسی از نزدیک مسائل را مبنای اصلی تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری برای استان‌ها و ایرانیان قدرشناس آن تعریف کرده بود. 
در همین راستا زدودن محرومیت و فقر از استان‌های کم برخوردار و محروم از ابتدا جزو اولویت‌های اصلی دولت مردمی سیزدهم بود و شهید آیت‌الله رئیسی نگاه دولت خود را به رفع مشکلات این مناطق معطوف کرد و با برنامه‌ریزی و حساسیت‌های بیشتر به اجرای طرح‌های مختلف بزرگ و کوچک پرداخت. سیستان و بلوچستان از جمله مناطقی به شمار می‌آید که رئیس‌جمهور فقید برای رفع محرومیت‌های آن تأکید ویژه‌ای داشت. جالب است بدانیم در استانی که بیش از ۹۰ درصد روستا‌های آن فاقد زیرساخت‌های لازم بود، پس از حدود دو سال به کارگاه بزرگ سازندگی تبدیل شد و حالا در هر گوشه‌ای از آن طرح‌ها و پروژه‌های زیربنایی به اجرا در آمده که بخشی از دستاورد‌های کار جهادی دولت در این منطقه است.
 
 گازرسانی؛ آرزویی دیرین
با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با نگاه عدالت محوری که بر دولت مردمی حاکم بود گازرسانی به شهر‌های مختلف سیستان و بلوچستان آغاز و هم‌اینک تمامی شهر‌های این استان پهناور در زمینه گازرسانی تعیین وضعیت شده است و هیچ شهر بلاتکلیفی وجود ندارد و به زودی تمام استان از گاز شهری بهره‌مند خواهد شد. 
طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل نیز به عنوان یکی از آرزو‌های دیرینه مردم سیستان به منظور تأمین گاز شهر‌ها و روستا‌های واقع در مسیر خط لوله شهر زابل و کارخانه سیمان سیستان طراحی و در دولت سیزدهم این آرزوی دیرینه محقق شد. 
آبرسانی به ۲۲۴ روستای سیستان و بلوچستان، برگ زرینی از خدمات دولت سیزدهم در این استان پهناور برای ارتقای شاخص‌های آب آشامیدنی پایدار و بهداشتی است. 
شهید آیت‌الله رئیسی با نگاه به رفع محرومیت پس از سفر به سیستان و بلوچستان که شهریور ۱۴۰۰ انجام شد دستوراتی در جهت رفع مشکل کم آبی این استان از جمله انتقال آب از چاه نیمه‌های شماره یک به دو، سه و چهار و حفر چاه‌های ژرف صادر کرد که این اقدامات برای حل بحران آب منطقه سیستان بسیار تأثیرگذار بود. 
همچنین طرح انتقال آب از دریای عمان برای رفع کم آبی شهر‌های دارای تنش آبی در سیستان و بلوچستان و جنوب شرق کشور به طور جد مطرح و در حال حاضر عملیات اجرایی این طرح بزرگ آغاز شده است. 
در قالب طرح بزرگ جهاد آبرسانی به سیستان و بلوچستان قرار است به ۲ هزار و ۸۸۳ روستا در ۲۶ شهرستان این استان آب پایدار برسد که این طرح با قوت در حال انجام است. 

 از ساخت مسکن تا ایجاد اشتغال
اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین و جوان‌ترین استان کشور علاوه‌بر ایجاد اشتغال برای بیش از ۳۷ هزار نفر و رونق واحد‌های تولیدی کوچک جوانه امید را در دل مردم این دیار به ویژه جوانان رویانده است. 
خانه‌دار شدن آرزویی بود که برای مردم سیستان و بلوچستان محقق شد. در ابتدای آغاز به کار دولت مردمی سیزدهم، ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در دستورکار دولت قرار گرفت، برنامه دولت این بود تا سهم سنگین مسکن در سبد خانوار را کاهش دهد و استراتژی خود را هم مشارکت و ایفای نقش همه دستگاه‌ها و نهاد‌های مربوطه در اجرایی شدن پروژه نهضت ملی مسکن قرار داد. 
در این میان اجرای موفق طرح نهضت ملی مسکن ضمن نجات بخشی واحد‌های تولیدی کوچک از رکود، ایجاد اشتغال برای بخش قابل توجه افراد جویای کار و فراهم کردن زمینه تعادل در بازار مسکن با قیمت مناسب تمام شده، سبب تحقق آرزوی دست نیافتنی مسکن مناسب برای شهروندان این خطه شد. 
هم اکنون حدود ۴۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در سیستان و بلوچستان با متوسط پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در حال ساخت است که زمینه اشتغال ۳۵ هزار نفر را فراهم کرده است. 
توجه ویژه دولت سیزدهم برای ارائه راهکار‌های خشکسالی و تنش آبی در سیستان و بلوچستان باعث شد برای نخستین‌بار در خارج از تهران نشست ستاد ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در زابل برگزار شود و نمایندگان دستگاه‌های مسئول با حضور در دل گرد و غبار تالاب هامون بدانند که ایستاده در غبار فقط عنوان یک فیلم سینمایی نیست، بلکه حکایت این روز‌های مردم است. 
مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست و دبیر ستاد ملی مقابله با گردوغبار در این باره می‌گوید: «باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان از گذشته‌های دور حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ روز به طول می‌انجامید، اما اکنون با بروز خشکسالی‌های دو دهه گذشته، به درازا می‌کشد و این باد‌ها علاوه بر فرسایش خاک در منطقه سیستان، مشکلات و معضلات متعددی را برای مردم به‌وجود آورده است.»
علی‌محمد طهماسبی بیرگانی می‌افزاید: «این ستاد به دنبال این است که با اجرای برنامه‌های برون‌مرزی در کنار اقدامات داخلی و ملزم‌کردن دستگاه‌ها به انجام تکالیف خود به کاهش مخاطرات منطقه کمک کند.»
به گفته وی، سیستان بحرانی‌ترین کانون گردوغبار کشور به شمار می‌رود و از وضعیت بدی برخوردار است. 
معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست هم با بیان اینکه برای دومین بار در خصوص مسئله گردوغبار در سیستان و بلوچستان و زابل حضور یافتم، می‌گوید: «تشکیل ستاد ملی گردوغبار کشور به صورت ماهانه در سازمان محیط‌زیست کشور برگزار می‌شود و در آن موضوعات بر حسب اولویت مطرح و از سوی دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود که سازمان محیط‌زیست به عنوان دستگاه نظارتی و حاکمیتی فرآیند کار را کاملاً پایش می‌کند.»
علی سلاجقه ادامه می‌دهد: «همانطور که مسئله پسماند کشور به منطقه سراوان در استان گیلان به عنوان نقطه صد مدنظر قرار گرفت اکنون در مسئله گردوغبار کشور منطقه زابل نیز نقطه صد واقع شده است و اعلام می‌کنیم اگر این مشکل در این منطقه حل شود توان حل در سایر نقاط کشور را داریم.»


سخنان رهبری و نور امید در دل مردم
شهریور سال گذشته حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار جمعی از مردم سیستان و بلوچستان وضع فعلی این استان را با قبل از انقلاب، غیر قابل مقایسه خواندند، اما در عین حال تأکید کردند «با وجود کار‌های فراوان انجام شده، مسئولان باید با جدیت، خدمت‌رسانی به منطقه را قوت بخشیده و گسترش دهند که ایجاد خط آهن شمال به جنوب در استان و تأمین حق مردم در زمینه آب از جمله کار‌های ضروری است.» ایشان همچنین خاطرنشان کردند «اگر مصوبات سفر اوایل دهه ۸۰ به سیستان و بلوچستان کامل اجرا می‌شد و دچار بی‌توجهی و غفلت نمی‌شد، چهره امروز استان متفاوت بود که امیدواریم این دولت با کار و تلاش جدی، مشکلات را کاهش دهد.» در پی این سخنان که موجی از امید در دل مردم منطقه ایجاد کرد، رئیس‌جمهور فقید از برنامه دولت سیزدهم برای اختصاص اعتبار و اختیارات ویژه به استاندار سیستان و بلوچستان با هدف تسریع در آبادانی و عمران این استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد خبر‌های بسیار خوبی به زودی به گوش مردم این خطه برسد و دولت بتواند در این منطقه کارنامه درخشانی داشته باشد. در همین راستا، هیئت وزیران هم به‌منظور تحقق منویات رهبر انقلاب و مصوبات سفر ایشان و پیگیری برنامه‌های دولت برای رونق و توسعه سیستان و بلوچستان، محمد کرمی استاندار این استان را با استناد به اصل ۱۲۷م قانون اساسی به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور اجرایی سیستان و بلوچستان تعیین کرد. سیستان و بلوچستان رتبه نخست تخصیص اعتبارات دولتی در حوزه ساخت مدارس را به خود اختصاص داده است؛ موضوعی که مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس این استان نیز آن را تأیید می‌کند و می‌گوید: «دولت سیزدهم در زمینه محرومیت‌زدایی استان عزم خود را جزم کرد که مشکل فضا‌های آموزشی را حل کند و حوزه نوسازی در این زمینه موفق شد یک عقب ماندگی چندین ساله را در استان جبران کند.» 
میثم لک‌زایی با اشاره به حضور چشمگیر خیران مدرسه‌ساز در سیستان و بلوچستان، ایجاد ردیف اعتباری محرومیت‌زدایی را از دیگر دستاورد‌های دولت سیزدهم در استان برمی‌شمرد و ادامه می‌دهد: «به همت خیران و اداره‌کل نوسازی مدارس، تعداد کلاس‌های در دست اجرای استان به بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ کلاس درس افزایش یافته که از این تعداد بیش از ۷۵۰ کلاس درس تا مهر ۱۴۰۲ تکمیل و تحویل دانش‌آموزان شده است.» بر اساس گزارش‌ها با ساخت این تعداد کلاس درس در سیستان و بلوچستان بخش قابل توجهی از کمبود تجهیزات کلاسی و هنرستان‌ها در این استان برطرف شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار