به گزارش جوان آنلاین، تبعیض نژادی، خشونت تسلیحاتی، شکاف ثروت، ... در آمریکا تنها برخی از عناوین لیست جنایات بزرگترین مدعی حقوق بشر در جهان است و سال ۲۰۲۲ هم یک رکورد برای وضعیت سیاه حقوق بشر در آمریکا بود.
تشدید خشونت پلیس
به گزارش Mapping Police Violence، در سال ۲۰۲۲، هزار و ۲۳۹ نفر بر اثر خشونت پلیس آمریکا جان خود را از دست دادند؛ ضمن این که در طول سال ۲۰۲۲ فقط در ۱۰ روز پلیس کسی را به قتل نرساند.
بیشتر قتلهای پلیس آمریکا در بازرسیهای ترافیکی یا هنگام برخورد با جرایم غیر خشونت آمیز رخ میدهند؛ این در حالی است که پلیس به ندرت به استفاده از زور بیش از حد متهم میشود.
در قتلهای پلیس بین سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۲۲، حدود ۹۸.۱ درصد از افسران درگیر به جرمی متهم نشدند.
زندانها؛ سازمانهای مدرن برده داری
آمریکا دارای بالاترین جمعیت زندانی نسبت به جمعیت کل در جهان است؛ زندانهای این کشور بیش از از حد پر ازدحام هستند و به سازمانهای برده داری مدرن تبدیل شدهاند که در آنها کار اجباری و استثمار جنسی مسائلی عادی تلقی میشوند.
بر اساس گزارش اکتبر ۲۰۲۲ از هر ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا نزدیک به ۵۰۰ نفر زندانی بودند؛ این میزان حدود ۵ برابر انگلیس، ۶ برابر کانادا و ۹ برابر آلمان است.
گزارشهای مختلف از وضعیت زندانها در آمریکا نشان دهنده حبس زندانیان در سلولهای تاریک بدون نور یا آب تمیز، مملو از موشهای صحرایی بود؛ به عبارت دیگر زندگی زندانیان در این کشور تضمین نشده است.
گزارشهای متعددی نیز درباره مواد غذایی فاسد، سرازیر شدن فاضلاب به مناطق مشترک زندانها، کمبود نگهبان، زیر ساختهای ناکافی، نرخ بالای خشونت و مرگ و میر در میان زندانیان وجود دارد.
بر اساس گزارش مشترک دانشکده حقوق دانشگاه شیکاگو و اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا در ژوئن ۲۰۲۲ آمریکا بیش از ۱.۲ میلیون نفر را در زندانهای ایالتی و فدرال زندانی کرده است که حدود ۸۰۰ هزار نفر از آنها معادل ۶۵ درصد زندانیان به کار اجباری مشغول بودند.
ضمن اینکه بیش از ۷۶ درصد از زندانیان مورد بررسی گفتند که در صورت امتناع از کار، با سلول انفرادی و از دست دادن حق ملاقات با خانواده مجازات خواهند شد.
تشدید عدم تحمل مذهبی
بر اساس آمار جنایتهای ناشی از نفرت برای سال ۲۰۲۱ که توسط دفتر تحقیقات فدرال در دسامبر ۲۰۲۲ منتشر شد، در مجموع هزار و ۵ جنایت ناشی از نفرت مذهبی در آمریکا در سال ۲۰۲۱ گزارش شده است.
براساس گزارش شورای روابط آمریکایی- اسلامی در سال ۲۰۲۲ عدم تحمل اسلام در آمریکا تشدید شده و مسلمانان به شدت مورد تبعیض قرار میگیرند.
«میدل ایست آی» در آگوست ۲۰۲۲ گزارش داد که یک مطالعه نشان داد که مسلمانان در آمریکا در مقایسه با پیروان دیگر ادیان ۵ برابر بیشتر در معرض آزار و اذیت قرار دارند.
خشونت و ارعاب در انتخابات
در تاریخ سیاسی آمریکا موارد خشونت و ترور کم نبوده است؛ از نظر تاریخی، گروههایی مانند «کو کلاکس کلن» بدنام از طریق خشونتهایی مانند ضرب و شتم، «لینچ» و ترور، از رای دادن آمریکاییهای آفریقایی تبار جلوگیری میکردند و حس ارعابی را ایجاد میکرد که تا امروز ادامه دارد.
افزایش نابرابری و تبعیض
کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که میراث ماندگار استعمار و برده داری همچنان به نژادپرستی و تبعیض نژادی در سراسر آمریکا دامن میزند.
در سالهای اخیر، جنایات ناشی از نفرت و سخنان مشوق نفرتانگیز در آمریکا به طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ تعداد جراحات و مرگ و میر ناشی خشونت تسلیحاتی نژادی به طور قابلتوجهی افزایش یافته است؛ و افراد رنگین پوست و اقلیتهای قومی همچنان با تبعیض سیستماتیک در مراقبتهای پزشکی، آموزش، مسکن و دیگر زمینهها مواجه هستند.
تبعیض نژادی گسترده
عقدههای فرودستی و برتری نژادی عمیقا در ساختارها و سیستمهای مختلف آمریکا تعبیه شدهاند و اکنون غیرقابل تفکیک به نظر میرسند.
مصاحبه با بیش از ۳ هزار آمریکایی آفریقایی تبار نشان داد که ۸۲ درصد از آنها نژادپرستی را مشکل اصلی جامعه خود میدانند؛ ۷۹ درصد آنها نیز گفتند که به دلیل نژاد یا قومیت خود تبعیض را تجربه کرده اند؛ در عین حال، ۶۸ درصد نیز اعلام کردند که تبعیض نژادی دلیل اصلی عدم پیشرفت سیاهپوستان در آمریکاست.
رشد جنایتهای نفرت محور
بر اساس مطالعه مرکز مطالعه نفرت و افراط گرایی در کالیفرنیا، ۱۵ شهر بزرگ آمریکا بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ شاهد رشد دو رقمی جنایات ناشی از نفرت و تا آگوست ۲۰۲۲ شاهد افزایش حدود ۵ درصدی در حوادث با انگیزه سوگیری بودهاند.
تعداد کشتارهای دسته جمعی آمریکا در دهه گذشته افزایش یافته و تمام قتلهای انجام شده از سوی افراطگرایان شناسایی شده در سال ۲۰۲۲، با افراط گرایی راست مرتبط بوده است؛ اغراق نیست اگر بگوییم آمریکاییها در عصر کشتار جمعی افراط گرایان زندگی میکنند.
جنایتهای نفرت محور علیه آسیایی تبارها
گزارش سازمان Stop AAPI Hate نشان میدهد که گزارشهایی از نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ مورد نفرت بین مارس ۲۰۲۰ تا مارس ۲۰۲۲ دریافت کرده است.
استاد تاریخ و مطالعات آسیایی- آمریکایی دانشگاه مینه سوتا در مورد تبعیض و خشونت علیه آمریکاییهای آسیایی تبار گفت: هرچقدر هم که این حوادث تکان دهنده هستند، درک این نکته حیاتی است که آنها اعمال تصادفی توسط افراد دیوانه نیستند؛ آنها بیانی از تاریخ طولانی نژادپرستی سیستماتیک و خشونت نژادی در کشور ما هستند.
افزایش شمار بی خانمانها
گزارش سالانه ارزیابی بی خانمانها در آمریکا در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که بیش از ۵۸۰ هزار آمریکایی دستکم یک شب بیخانمانی را در سال ۲۰۲۲ تجربه کردند.
افراد دارای معلولیت از جمله اقشار آسیب پذیر در این بحران هستند.
افراد بی خانمان در آمریکا معمولا گروههای به حاشیه رانده شده مانند پناهجویان، رنگین پوستان و افراد فقیر هستند که تحت آزار و اذیت، بازداشت یا حبس قرار میگیرند که مانع از ادغام آنها در جوامع خودشان میشود؛ همین امر تبعیض سیستماتیک موجود در آمریکا را آشکار میکند.
کاهش میانگین امید به زندگی
گزارش مرکز ملی آمار بهداشتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا در آگوست ۲۰۲۲ نشان داد که امید به زندگی در آمریکا بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ در مجموع ۲.۷ سال کاهش یافت و به ۷۶.۱ سال رسید که کمترین میزان از سال ۱۹۹۶ بوده است.
بومیان آمریکایی- اسپانیایی تبار و بومیان آلاسکا بیشترین کاهش امید به زندگی را داشتند.
از جمله عوامل کاهش میانگین امید به زندگی شیوع کرونا، سوء مصرف مواد مخدر و خشونت تسلیحاتی است.
ترویج مصرف ماری جوانا بدون توجه به موضوع سلامت مردم
دولت آمریکا به طور فعال قانونی کردن ماری جوانا را بدون توجه به سلامت مردم ترویج میکند؛ این در حالی است که ماریجوانا از سوی کنوانسیون بین المللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل به عنوان یک ماده مخدر شناخته شده است.
بنگاهها و سازمانهایی که از تجارت ماریجوانا سود میبرند، از پول برای تاثیرگذاری بر سیاستمداران استفاده کرده و گروههای ذینفعی را با سیاستمداران تشکیل میدهند؛ همین امر سبب میشود که مواد مخدر و سوءمصرف آن تحت کنترل قرار نگیرد؛ این موضوع نشاندهنده شکست واشنگتن در حکومت اجتماعی است.
معاون مدیر مرکز مصرف مواد و سلامت رفتاری در مرکز ارزیابی و تحقیقات داروی FDA، تاکید کرد که سوء مصرف مواد مخدر به یکی از مخربترین بحرانهای بهداشت عمومی در آمریکا تبدیل شده است.
به خطر افتادن محیط زیست
فقدان اقدامهای حاکمیتی حقوق زیست محیطی را در آمریکا به مخاطره انداخته است.
گذشته از گزارشهای متعدد مبنی بر مخاطرات جانی و سلامتی ناشی از آلودگیهای هوا و آب در آمریکا، «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد که حکم دادگاه عالی آمریکا یک عقبگرد در مبارزه ما با تغییرات آب و هوایی است.
سرانجام اینکه با توجه به وضعیت رو به افول آمریکا در سالهای اخیر تحت تاثیر متقابل الگوی توزیع اقتصادی قطبی شده خود، بیشتر در باتلاق شکست سیستم، شکاف نژادی و ناآرامی اجتماعی قرار گرفته است.
مقامات کاخ سفید دیگر نمیتوانند پاسخگوی خواستههای اساسی و دفاع از حقوق اولیه شهروندان عادی خود باشند و در منجلاب مشکلات ساختاری حقوق بشری خود گیر کرده اند.