کد خبر: 960458
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۰۱
اعتراف تلخ مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران
نزدیکی آب زیرزمینی به سطح زمین در استان‌های شمالی کشور موجب شده تا شیرابه‌های تولیدی از زباله‌های رها شده در سطح کوه و جنگل به راحتی وارد این منابع ارزشمند شده و آن‌ها را آلوده و غیر قابل مصرف کند.
محمدرضا سوری
سرويس ايران جوان آنلاين: نزدیکی آب زیرزمینی به سطح زمین در استان‌های شمالی کشور موجب شده تا شیرابه‌های تولیدی از زباله‌های رها شده در سطح کوه و جنگل به راحتی وارد این منابع ارزشمند شده و آن‌ها را آلوده و غیر قابل مصرف کند. با وجود اینکه بار‌ها کارشناسان در این خصوص هشدار داده‌اند، اما تاکنون هیچ اقدامی برای رفع این مشکل زیست‌محیطی انجام نگرفته است این مسئله موجب شد تا مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران در اعترافی تلخ و تکان دهنده اعلام کند: «در حال حاضر حتی یک سایت دفن بهداشتی و سلول و ایزوله زباله در استان نداریم.» موضوعی که می‌تواند عملاً این استان را با بحران آلودگی شدید آب مواجه سازد.

از آنجا که ایران به شدت از لحاظ منابع آبی با محدودیت مواجه است، لذا این مهم می‌طلبد تا برای حفظ آن تدابیر اصولی اندیشیده شود.
استان‌های شمالی کشور از جمله، گلستان، گیلان و مازندران به دلیل برخوردار بودن از بارش‌های مناسب همواره آب‌های زیر‌زمینی آن‌ها در نزدیک‌ترین فاصله به زمین قرار گرفته موضوعی که در صورت رها شدن زباله‌ها خصوصاً نوع‌تر آن که با شیرابه همراه است می‌تواند با نفوذ به اعماق خاک به راحتی وارد منابع آبی شده و آن را آلوده و غیر قابل شرب کند؛ لذا این مهم می‌طلبد تا سایت‌های دفن زباله‌ها به صورت کاملاً بهداشتی در این مناطق به طور جدی و دقیق اجرایی شود، موضوعی که به شدت مورد غفلت قرار گرفته است.
 
اعتراف مدیر کل حفاظت محیط‌ زیست مازندران

دفن زباله‌ها به صورت کاملاً بهداشتی و بی‌خطر‌سازی آن‌ها همواره یکی از دغدغه‌های مدیران شهری خصوصاً حفاظت از محیط‌زیست بوده موضوعی که با وجود اهمیت آن‌ها در بیشتر مواقع مورد غفلت قرار گرفته است که به عنوان نمونه می‌توان به شرایط غیر استاندارد دفن زباله‌ها در استان مازندران اشاره کرد. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با تأیید این معضل در این منطقه می‌گوید: «در حال حاضر یک سایت دفن بهداشتی و سلول ایزوله زباله در استان نداریم».

حسینعلی ابراهیمی با انداختن این گناه به گردن وزارت کشور ادامه می‌دهد: «مدیریت پسماند استان در دور تسلسل مانده است و باید منابع مورد نیاز برای مدیریت پسماند در استان جذب و نظارت‌های این بخش جدی‌تر شود.» وی با تأکید برلزوم آموزش و فرهنگسازی برای اجرای طرح تفکیک از مبدأ تصریح می‌کند: «در حوزه آموزش، تفکیک از مبدأ، کاهش تولید زباله و فرهنگ‌سازی باید برنامه‌ریزی شود.»

زباله سوز‌ها تنها راه چاره

با توجه به حجم بالای تولید انواع زباله بیشتر آن‌ها را تر‌ها تشکیل می‌دهند لذا این مهم ایجاب می‌کند تا برای از بین بردن آن‌ها اقدام جدی انجام گیرد. آمار‌ها نشان می‌دهد، روزانه در استان گیلان ۲ هزار تن، مازندران ۲ هزار و ۵۰۰ تن و گلستان هزار تن زباله تولید می‌شود که این ارقام در نوروز دو برابر می‌شوند.
در حالی که در برخی از مناطق اقدام به دفن زباله می‌کنند؛ اما شرایط آب و هوایی سه استان شمالی در کنار نزدیک بودن مخازن آبی به سطح زمین ایجاب می‌کند از روش‌های دیگری از جمله زباله سوز‌های با فناوری‌های جدید که دود حاصله را وارد هوا و محیط نمی‌کنند استفاده کرد. یک فعال محیط‌زیست در این خصوص به «جوان» می‌گوید: «احداث زباله سوز در سه استان شمالی می‌تواند راهکار مناسبی برای از بین بردن زباله‌ها باشد.» اسماعیل کهرم با بیان اینکه ساخت زباله سوزها، استان‌های شمالی را از مشکلات آینده پسماند رها می‌کند، می‌افزاید: «احداث زباله سوز در سه استان شمالی و استفاده از حرارت حاصل از آن برای گرم کردن خانه‌ها می‌تواند راهکار مناسبی برای از بین بردن مشکلات باشد.» وی با اشاره به اینکه در مازندران، گیلان و گلستان سفره آب‌های زیر زمینی بالا بوده و نمی‌توان پسماند و زباله‌ها را دفن کرد، تصریح می‌کند: «دفن زباله سبب آلوده شدن آب‌های زیر زمینی و شیرابه‌های آن سبب خشکانده شدن ریشه‌های درختان می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار