کد خبر: 760908
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور:
معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اشاره به درخواست این دانشگاه از استانداری برای تأمین اعتبار 1.5 میلیارد تومانی جهت تکمیل و بهره‌برداری از مرکز پایلوت دارویی دانشگاه، گفت: در صورت تأمین این اعتبار این مرکز به‌عنوان اولین پیش‌کارخانه تجاری‌سازی دارو در استان تا پایان سال آماده افتتاح خواهد شد.
دکتر نادر صاکی در خصوص طرح‌های تجاری‌سازی تولید دارو و مواد اولیه دارویی در مرکز رشد این دانشگاه، اظهار‌کرد: در حال حاضر یک مرکز پایلوت دارویی به این منظور در حال تکمیل است که در حال پیگیری تأسیس آن از وزارت بهداشت هستیم.

وی با بیان این‌که این مرکز هنوز به مرحله تجاری‌سازی نرسیده است، افزود: اگر این پایلوت کامل شود تا پایان سال می‌توان این موضوع را تحقق بخشید؛ در حال حاضر سوله‌ها و کارگاه‌های این مرکز در حال تکمیل است؛ همچنین دانشگاه بودجه‌ای را از استانداری درخواست کرده بود که هنوز این اعتبار تخصیص نیافته است و در حال پیگیری آن هستیم.

معاون توسعه پژوهش و فناوری علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز خاطرنشان کرد: اگر بودجه استانداری زودتر اختصاص یابد سریع‌تر می‌توانیم این کار را انجام دهیم؛ با تکمیل این مرکز شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه علوم پزشکی می‌توانند محصولات خود را برای تجاری‌سازی در این فضا به تولید برسانند.

صاکی در خصوص ظرفیت اسمی تولید دارو و مواد دارویی در این مرکز، اظهارکرد: ظرفیت تولید بسته به نوع محصول است؛ به‌طور مثال روزانه می‌توان تا 500 لیتر ژلاتین در این مرکز تولید کرد؛ این ظرفیت هنگامی که محقق شود شرکت‌های داروسازی می‌توانند با استفاده از آن مواد دارویی دیگر مانند شربت‌های گیاهی، مسکن‌هایی مانند ژلوفن و دیگر داروها با پایه ژلاتین را تولید کنند.

وی با اشاره به دستاوردهای دارویی این دانشگاه، ادامه داد: در حوزه تولید شربت‌های گیاهی، شربت ضد تشنج، کتین، کیتوزان، گراپکس (محصول تولیدشده از هسته انگور) و ... می‌توان در این مرکز وارد فاز تجاری‌سازی شد.

معاون توسعه پژوهش و فناوری علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز همچنین به پیگیری‌های دانشگاه برای اخذ مجوز GMP (استانداردسازی دارویی) اشاره کرد و گفت: حدود یک سال است که دانشگاه این برنامه را پیگیری می‌کند؛ در حال حاضر الزامات این استاندارد تهیه و آماده شده است و منتظر بازدید تیم وزارت‌خانه هستیم. اگر این بازدید انجام و استاندارد دارویی برای دانشگاه دریافت شود می‌توان همه محصولات دارویی را در داخل مرکز رشد و پردیس دانشگاه تولید کرد.

صاکی با بیان این‌که دانشگاه حدود 14 محصول دارویی را در برنامه تولید تجاری خود قرار داده است، تصریح کرد: این محصولات داروهایی هستند که همه فرآیندهای آن‌ها از تجزیه اولیه تا رسیدن به محصول نهایی در دانشگاه اتفاق افتاده است؛ بعضی از این محصولات مانند ژلاتین مواد اولیه دارویی هستند که در تولید شربت سینه، چسب زخم، مسکن، کپسول‌های ویتامینه و ترکیبات دیگر کاربرد دارد و بعضی دیگر نیز مانند شربت ضد تشنج، انواع بافرفسفات، پماد ضد ویروس و گراپکس محصولات دارویی هستند.

وی در خصوص دستاوردهای دارویی دانشگاه در یک‌سال گذشته اظهارکرد: فرآیندها ادامه‌دار است زیرا دستاورد دارویی حاصل یک فرآیند تحقیقاتی است که باید مسیر آزمایشگاهی، شیمیایی، حیوانی و بالینی را پشت سر بگذارد و چیزی نیست که مانند یک مقاله بتوان آن را در یک فاصله زمانی کوتاه تولید کرد؛ به عبارت دیگر همه محصولات فرآیندی هستند. اکنون نیز فعالیت‌هایی در حال انجام است که شاید تا سال آینده نتیجه دهد.

معاون توسعه پژوهش و فناوری علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان این‌که مرکز پایلوت دارویی اولین پیش‌کارخانه تجاری‌سازی دارو در استان خواهد بود، گفت: برای تکمیل این طرح در حال حاضر به اعتباری حدود 1.5 میلیارد تومان نیاز است که منتظر پاسخ از سوی استانداری هستیم. دانشگاه نیز در این زمینه یک میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است که در حال هزینه آن هستیم اما اگر اعتبار 1.5 میلیارد تومانی تأمین شود می‌توان این مرکز را تا پایان سال افتتاح کرد.

صاکی در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه نیز اظهار کرد: در حال حاضر چهار شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه فعالیت می‌کند که یک شرکت در سال 93 و سه شرکت در سال 94 به ثبت رسمی رسیده است؛ این شرکت ها از نظر دانش‌بنیانی احراز صلاحیت و وارد فاز تجاری‌سازی شده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر