جوان آنلاین: روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» در گزارشی نوشت که ایال زامیر، رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی و ایفی دیفرین، سخنگوی این ارتش با اصرار بر سیاست سانسور و پنهانکاری، از انتشار اطلاعات مربوط به عملیاتهای نظامی جاری در نوار غزه و نیز آمار تلفات غیرنظامیان بهطور عمدی خودداری میکنند و این در حالی است که افکار عمومی اسرائیل حمایت چندانی از ادامه این جنگ ندارد.
به گزارش ایرنا، طبق گزارش این روزنامه، ارتش رژیم اسرائیل ۲ دلیل اصلی برای این سیاست پنهانکاری عنوان کرده است.
نخست، جلوگیری از دسترسی جنبش مقاومت اسلامی حماس به اطلاعات مربوط به مسیر و ماهیت عملیاتهای فعلی؛ و دوم، تمایل فرماندهان ارتش به اجرای عملیاتهای نظامی بدون اعلام عمومی آنها، تا پس از دستیابی به نتایج موردنظر درباره جزئیات آن سخن بگویند.
این رویه بهویژه از سوی ایال زامیر دنبال میشود؛ کسی که در سخنرانی مراسم آغاز به کارش اذعان کرده بود که «حماس هنوز شکست نخورده و ما سالها با جنگ فرسایشی چندجبههای مواجه خواهیم بود.»
روزنامه یدیعوت آحارنوت یادآور شد که در زمان عملیات زمینی سال گذشته ارتش اسرائیل در غزه، این نهاد نظامی بهصورت روزانه اطلاعاتی از روند جنگ منتشر میکرد و به خبرنگاران اجازه میداد تا گزارشهای میدانی و مصاحبه با نیروهای نظامی انجام دهند.
هدف از این اقدام، انتقال صدای سربازان و افسران به خانوادههایشان و افکار عمومی اسرائیل عنوان میشد با این حال، در شرایط فعلی حتی نمایش چهره سربازان و افسران با رتبه پایینتر از سرتیپ ممنوع شده است.
این ممنوعیت با نگرانی از تعقیب حقوقی و بینالمللی در خارج از مرزهای فلسطین اشغالی بهدلیل ارتکاب جنایات جنگی توجیه میشود.
در ادامه این گزارش آمده است که این سیاست سکوت و سانسور برای سطوح سیاسی رژیم صهیونیستی نیز بسیار مطلوب و سودمند است؛ بهویژه برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر که تحت پیگرد دیوان کیفری بینالمللی قرار دارد.
در رسانههای صهیونیستی، عملیات زمینی فعلی بهاشتباه بهعنوان ادامه تهاجم علیه حماس یا آغاز دوباره جنگی تمامعیار به تصویر کشیده میشود.
در ادامه گزارش آمده است: این تصویرسازی نادرست به طیف راستگرای افراطی در کابینه این امکان را داده است که با خیالی آسوده تصور کنند ارتش در حال درهم شکستن حماس است و در نتیجه، بازگشت بنگویر به کابینه و پایان تهدیدات اسموتریچ برای خروج از کابینه تضمین شود، اما بهنظر میرسد هر دو نفر (بن گویر و اسموتریچ) از واقعیت باخبرند یا شاید ناخودآگاه در فریب دادن خود و دیگران، شریکاند؛ چراکه حماس هنوز پا برجاست.
در همین راستا، عاموس هرئیل، تحلیلگر امور نظامی در روزنامه «هاآرتص»، در یادداشتی نوشت: «برداشت آشکار این است که ایال زامیر که طراح نقشههای هجومی جدید ارتش است، با دقت از ورود به درگیریهایی که ممکن است منجر به تلفات بالا شود اجتناب میورزد، دستکم تا زمانی که دستور صریح کابینه برای اشغال مجدد نوار غزه صادر نشده باشد.»
در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی هدف اعلامشده عملیات جاری را «نابودی گردان رفح» وابسته به نیروهای حماس عنوان کرده است، عاموس هرئیل یادآور شد که همین ارتش پیشتر اعلام کرده بود که گردان رفح بهطور کامل فروپاشیده است.
وی این تناقض را ناشی از ماهها مذاکرات بینتیجه دانست که با فشارهای ایالات متحده آمریکا، بهویژه دولت دونالد ترامپ، به توافقی برای آتشبس و تبادل اسرا منتهی شد.
هرئیل همچنین گزارش داد که حماس، دهها هزار نیروی جدید، عمدتاً جوان و کمتجربه، جذب کرده است با این حال، این نیروها بهاندازه کافی آموزش دیدهاند که بتوانند با سلاحهایی، چون کلاشینکف و آر. پی. جی بهدرستی شلیک کنند. همچنین حماس، تلاش برای بازسازی زیرساختهای تولید موشکهای خود را آغاز کرده است.
به گفته این تحلیلگر، بعید نیست که حماس تلاش کند تا جشن «پسَح» یهودیان را با عملیات نظامی مختل کند.