جوان آنلاین: «اورسولا فوندرلاین» که روز دوشنبه در جریان دیدار با نخستوزیر نروژ در بروکسل سخن میگفت، با اشاره به آثار ویرانگر تعرفههای آمریکا، اعلام کرد که این اقدامات «در وهله اول هزینهای سنگین برای مصرفکنندگان و شرکتهای آمریکایی به همراه دارد»، اما همزمان «تأثیری عظیم بر اقتصاد جهانی میگذارد، بهویژه برای کشورهای در حال توسعه که بهشدت آسیبپذیر هستند».
بهگزارش ایرنا، وی با تأکید بر اینکه این تصمیم، نقطه عطفی در سیاست تجاری آمریکا به شمار میرود، افزود: «اروپا آماده مذاکره است، همانطور که پیشتر نیز با شرکای تجاری دیگر موفق به توافق شدهایم. به همین دلیل، پیشنهاد تعرفه صفر برای کالاهای صنعتی را به آمریکا ارائه کردهایم».
رئیس کمیسیون اروپا تصریح کرد: «اگر مذاکرات با شکست مواجه شود، ما آمادهایم از منافع خود با اقدامات متقابل دفاع کنیم.» وی همچنین از تشکیل یک کارگروه نظارت بر واردات خبر داد که با همکاری صنایع اروپایی، شواهد لازم برای تدوین سیاستهای حمایتی را جمعآوری خواهد کرد.
فوندرلاین همچنین به دیدارهای فشرده خود با صنایع فولاد، آلومینیوم، خودروسازی و داروسازی اروپا اشاره کرد و گفت که علاوهبر واکنش به تصمیم آمریکا، اتحادیه اروپا سه محور را در دستور کار قرار داده است: تقویت بازار داخلی با رفع موانع باقیمانده، تنوعبخشی به روابط تجاری و توسعه فرصتهای جهانی برای شرکتهای اروپایی.
وی افزود: «۸۳ درصد تجارت جهانی خارج از آمریکا انجام میشود و ما قصد داریم مانند پرتو لیزر، روی این فرصتها تمرکز کنیم.» او از گسترش توافقهای تجاری با کشورهایی نظیر مکزیک، سوئیس، هند، تایلند و مالزی بهعنوان بخشی از راهبرد اروپا برای کاهش وابستگی به آمریکا یاد کرد.
بر اساس این گزارش، رئیسجمهوری آمریکا هفته پیش در جریان مراسمی در کاخ سفید از اعمال تعرفههای پایه ۱۰ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده خبر داد. به گفته ترامپ، کالاهای وارداتی از چین مشمول تعرفه ۳۴ درصدی، کالاهای اروپایی ۲۰ درصد و کالاهای ژاپنی ۲۴ درصد خواهند بود. این تصمیم، بازارهای مالی جهان را با شوک کمسابقهای مواجه کرد و شاخصهای بورس از جمله FTSE ۱۰۰ لندن به پایینترین سطح خود از زمان همهگیری کرونا سقوط کردند.
بنا بر برآورد بانک دویچه، این تصمیم میتواند به بیکار شدن دستکم ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر در انگلیس منجر شود و ۰.۳ تا ۰.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را کاهش دهد. اتحادیه اروپا و انگلیس طی روزهای اخیر مواضعی سختگیرانه اتخاذ کرده و در تلاش برای شکلدهی یک جبهه متحد تجاری هستند. انگلیس نیز فهرستی از کالاهای آمریکایی را برای اقدامات متقابل احتمالی منتشر کرده و در حال رایزنی با متحدان خود است.