جوان آنلاین: روزی که رژیمصهیونیستی با حمله موشکی به بخشهایی از مراکز دفاعی کشور ادعا کرد توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران را از کار انداخته است، شاید هرگز تصور نمیکرد، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در کمتر از دو ماه از آن حادثه ماجراجویانه، نه تنها بخشهای آسیبدیده را ترمیم یا جایگزین کنند که در حوزههای مختلف دریایی، هوایی، پدافندی و زمینی، توانمندیهایی را رونمایی کنند که تا پیش از این سابقه نداشت. توهم سران رژیمصهیونیستی، البته بعدها به رئیسجمهور امریکا هم سرایت کرد و او مدعی شد جمهوری اسلامی ایران ضعیف شده است، شاید با این تصور باطل که جمهوری اسلامی ایران را وادار به مذاکره (بخوانید باج دادن و تسلیم) کند، اما پاسخ رهبر معظم انقلاب به این خیالبافی قابل تأمل بود. معظمله ۱۵ بهمن ماه در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی تصریح کردند: «آن متوهم خیالباف اعلام کرد که ایران ضعیف شده، آینده نشان خواهد داد چه کسی ضعیف شده است. صدام هم به خیال اینکه ایران ضعیف شده، حمله را شروع کرد. ریگان نیز به تصور ضعف ایران، آن کمکهای آنچنانی را به رژیم صدام انجام داد. آنها و دهها متوهم دیگر به درک واصل شدند و رژیم اسلامی روزبهروز رشد پیدا کرد. من به شما عرض میکنم این تجربه این بار هم به فضل الهی تکرار خواهد شد.» اندکی بعد آن متوهم خیالباف حرفش را پس گرفت و هنگام دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیمصهیونیستی در کاخ سفید در پاسخ به سؤال خبرنگاری (اسرائیلی) که از او پرسید: «آیا بهتر نیست الان در موقعیتی که ایران تضعیف شده به این کشور حمله کرد؟»، گفت: من معتقدم ایران ضعیف نیست بلکه قویتر هم شده است.
در کمتـر از سه مـاه از مـاجـراجـویی رژیمصهیونیستی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از دیماه با هدف ارزیابی آمادگیهای دفاعی، تهاجمی و همچنین فروریختن اقتدار توهمی و خطای محاسباتی دشمنان سلسلهرزمایشهایی را در گستره کشور و در قالب رزمایشهای «اقتدار» تدارک دیدند که هر بینندهای را به حیرت وا داشت. این رزمایشها اگرچه جلوهای از کوهیخ توان دفاعی کشور بود که در اعماق جغرافیای ایران و قلبهای ملت انقلابی گسترده است، اما دشمن را واداشت در محاسبات باطل خود تجدیدنظر کند. رونمایی از شهرهای جدید موشکی نیروی هوافضای سپاه، شهر موشکی نیروی دریایی سپاه در سواحل جنوبی کشور، الحاق هزار فروند انواع پهپاد بدون سرنشین با ویژگیهای منحصربهفرد شامل «برد بالای ۲ هزار کیلومتر»، «قدرت تخریب بالا»، «قابلیت عبور از لایههای پدافند با داشتن RCS بسیار پایین»، «تداوم پرواز بسیار بالا» به سازمان رزم ارتش جمهوری اسلامی ایران و رزمایش پدافندی قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور با بهرهگیری از سامانههای بومی برد بلند و کوتاه از جمله مجید، جوشن و باور تنها جلوه اندکی از توان رزمی و تهاجمی سازمانهای نیروهای مسلح در این رزمایشها بود. روز پنجشنبه، اما دستاورد جدیدی در دریا رقم خورد که از آن به «یک یگان رزم دریایی کامل» دریایی تعبیر شد؛ «ناو پهپادبر شهید باقری به نیروی دریایی سپاه ملحق شد.»
این مراسم با حضور سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر «سلامی» فرمانده کل سپاه و امیر نصیرزاده وزیر دفاع در خلیج فارس برگزار شد.
باقری: ملت ایران قابل تحریم نیست
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در آیین الحاق ناو پهپادبر شهید باقری به نیروی دریایی سپاه، از انقلاب اسلامی ایران به عنوان اتفاقی بینظیر در تاریخ ملت کهن ایران یاد کرد که با وجود تمام فشارهایی که در این ۴۶سال بر این ملت وارد شده، روزبهروز در حال پیشرفت است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۹۰درصد تجهیزات و تسلیحات نظامی ایران وارداتی بود، تصریح کرد: امروز با افتخار جوانان این ملت، دانشمندان این کشور و شرکتهای دانشبنیان، کشور را به جایی رساندهاند که بیش از ۹۰درصد تجهیزات دفاعی و نظامی ما تولید این ملت بزرگ است و نیازی به هیچ بیگانهای نداریم.
باقری با بیان اینکه ملت ایران با روحیه شهادتطلبی، ایثارگری، خودباوری و اراده مستحکم، قابل تحریم نیست، افزود: برای استقلال و حاکمیت ملی، باید روزبهروز بر قدرت خود بیفزاییم؛ قدرتی که تمام زیرساختها و الزامات آن را خداوند متعال به این ملت عطا فرموده است. سرلشکر باقری با اشاره به سیاستهای توسعه دریامحور که با تصویب مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، اظهار داشت: این توسعه، این پیشرفت در سواحل، در جزایر، در کشور و در دریاها، مستلزم حفاظت در برابر طمع و تهدید بیگانگان و دشمنان این ملت است و نیروهای مسلح این وظیفه سنگین را بر عهده دارند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، دفاع و امنیت پایدار، بازدارندگی برای جلوگیری از جنگ و پیروزی قاطع در صورت تحمیل جنگ را وظیفه نیروهای مسلح دانست و تأکید کرد: قدرت دریایی یکی از ابعاد اساسی این قدرت است و ساختن چنین توانمندیهایی مانند ناو پهپادبر شهید بهمن باقری، یکی از الزامات و مصادیق چنین قدرت ضروری برای کشور است.
وی با بیان اینکه این شناور یک پایگاه متحرک است که به شکل خودکفا میتواند در سراسر آبهای جهان حضور داشته باشد، تصریح کرد: این ناو، میتواند تا عمق بزرگی از پیرامون خود امنیت برقرار و از خود دفاع کند و از منافع این ملت، از خطوط کشتیرانی و از ناوگان تجاری و نفتی حفاظت کند.
قدرت دفاعی ایران برای منطقه و همسایگان تهدید نیست
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه سالهاست خبری از تعرض دزدان دریایی یا دیگر حوادث و اتفاقات نسبت به ناوگان تجاری و نفتی کشور نمیشنویم، این امر را ناشی از حضور دائمی ناوها و ناوگروههای دریایی نیروهای مسلح در کنار ناوگان تجاری و نفتی کشور دانست.
باقری تأکید کرد: همانگونه که ناوهای بیگانه با تمسک به حقوق بینالملل دریایی تا نزدیکی آبهای سرزمینی ما حضور پیدا میکنند، ما نیز چنین اجازهای را در حقوق بینالملل داریم تا متقابلاً در سراسر آبهای جهان و تا کنار آبهای سرزمینی تمام سواحل حضور پیدا کنیم و ما چنین قدرتی را ایجاد خواهیم کرد. حداقل آن این است که با داشتن چنین شناورهایی، علاوه بر تأمین امنیت خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان، در بخش بزرگی از نیمه شمالی و نیمه غربی اقیانوس هند، امنیت پایدار و قابل اتکا برای خطوط کشتیرانی برقرار خواهد شد.
سرلشکر باقری با بیان اینکه این توانمندی به هیچ وجه علیه هیچ یک از همسایگان و کشورهای منطقه نیست، به سفر دریایی ناوگروهی از نیروی دریایی سپاه به کشور همسایه جنوبی امارات متحده عربی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: همه رسانهها و جهان دیدند که این سفر در اوج تحریمها و در اوج تهدیدها اتفاق افتاد و چگونه این کشور همسایه از ناوهای سپاه و ارتش استقبال کرد. این نشان از برادری اسلامی و همسایگی است که در آن مسیر حرکت میکنیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان، این الحاق را به فرمانده نیروی دریایی سپاه و یکایک همرزمانش، همچنین به صنعت دفاعی کشور، وزارت دفاع و مجموعههای کشتیرانی تبریک گفت و از شهید بهمن باقری که نام او بر این ناو گذارده شده است، یاد کرد.
قدرتمند میشویم تا جنگ نشود
فرمانده کل سپاه نیز طی سخنانی در این آیین با گرامیداشت چهلوششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: استقلال یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است و برای اینکه بر سرنوشت سیاسی خود حاکم باشیم، باید قدرتمند باشیم.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی با اشاره به اینکه در جغرافیای سیاسی جهان، جایگاهی برای ضعفا قائل نیستند، افزود: قدرتهای بزرگ تلاش میکنند نقشه سیاسی جهان را خود ترسیم کنند و کشورها را به عنوان اقماری در مدار جاذبه قدرت خود قرار دهند و قدرت فرار را از ملتها بگیرند. آنها که ضعیفند و قدرت سیاسی ندارند، مجبور به تسلیم هستند. جنگ ابزار قدرتهای سلطهطلب برای مسلط شدن بر سرنوشت ملتهاست. ما این فهم و این مفهوم را در قلب ملت بزرگ ایران به زیبایی میبینیم که این ملت با رهبریهای حکیمانه و الهی رهبر بزرگوار خویش، مسیر قدرتمندشدن را انتخاب کرده است تا مجبور به تسلیم یا جنگ نشود. سلامی با تأکید بر اینکه برای اجتناب از جنگ، باید ظرفیت بازدارندگی را بالا برد، تصریح کرد: ما با هیچ یک از کشورها و دولتهایی که آنها را به رسمیت میشناسیم، سر ستیز و جنگ نداریم و منطق ما تعامل با همه کشورهای جهان بر اساس اصل برابری و عدالت در تعاملات بینالمللی است.
وی با بیان اینکه ایران تهدید هیچ کشوری محسوب نمیشود و ابتدا به ساکن هیچ کشوری را تهدید نمیکند، تأکید کرد: در مقابل تهدید هیچ قدرتی قد خم نمیکنیم و امنیت ملی، حفظ منافع یک ملت و دفاع از ارزشهای او، بر اساس قدرت به دست میآید. ما قوی شدن را مسیر خود قرار دادهایم و در این مسیر به دستاوردهای بزرگی رسیدهایم. ما توانستهایم تهدیدهای ناشی از تحریمها را به فرصتی برای شکوفایی قدرت ملی خود تبدیل کنیم. سلامی با اشاره به اینکه ایران مهارت کافی برای خنثیکردن اثرات تحریمهای دشمنان را در اختیار دارد، اظهار داشت: این فقط به تکنیک و فنون عبور از تحریمها متکی نیست، بلکه به رویش و زایش قدرت عظیمی است که بیکرانه در درون و نهاد این جامعه جاری است.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه کشور ایران با مرزهای جغرافیایی خود محدوده وسیعی از جهان را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: مساحت واقعی جغرافیایی کشور ما به دلیل اتصال به اقیانوسها و آبهای آزاد، مساحتی است جهانی و ما نیازمند این هستیم که بتوانیم قابلیت دفاع در دوردست را فراهم کنیم. وی افزود: هر کشتی از ما در دریا به عنوان بخشی از خاک جمهوری اسلامی ایران، بخشی از سرزمین، منافع و هویت ما محسوب میشود، بنابراین توانایی دفاع در هر نقطه از این اقیانوسهای پهناور یک ضرورت و یک اصل الزامآور برای ساخت قدرت در جامعه ماست. سلامی با تأکید بر اینکه ما باید بتوانیم از نزدیک در دوردست بجنگیم و از منافع خود دفاع کنیم، گفت: ما مجبور هستیم ظرفیت جنگ نزدیک در دور را به دست آوریم و قابلیتهای دفاعی خود را به هر نقطه دلخواهی از دریاها امتداد دهیم، زیرا این همعرض و موازی امتداد منافع ملی ماست.
فرمانده کل سپاه با بیان اینکه ناو پهپادبر شهید بهمن باقری فقط یک ناو پهپادبر نیست، تصریح کرد: این یک یگان رزم دریایی کامل است که میتواند یک بار سیاره زمین را دور بزند، میتواند یک سال مستقل در آبهای آزاد باقی بماند، میتواند در دوردست موشکهای دوربرد کروز را شلیک کند، میتواند از خود در مقابل تهاجمات هوایی دفاع کند، میتواند شناورهای تندرو را به هزاران مایل دورتر منتقل کند، میتواند پهپادهای متعددی را از خود عبور دهد و میتواند مینریزی کند. سلامی تأکید کرد: متوقف نشدن در توسعه قدرت برای ما اهمیت دارد و به کشورهای همسایه و برادر خود هم اعلام میکنیم هیچ یک از این پدیدهها در نیروهای سپاه یا ارتش جمهوری اسلامی ایران تهدیدی برای هیچ همسایهای نیست.
غزه متعلق به صاحبان اصلی آن است
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود بدون اشاره به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا که ادعا کرده «ایالات متحده کنترل نوار غزه را در دست خواهد گرفت»، گفت: کسانی که در غزه ساکن و در کرانه باختری، صاحبان اصلی آن سرزمین هستند، برای همیشه میمانند و کسانی که باید آنجا را ترک کنند، مهاجرانی هستند که غاصبانه از سایر کشورهای جهان به فلسطین منتقل شدهاند. سلامی تأکید کرد: «ما راهمان را تحت هدایتهای رهبر عزیز و عظیمالشأن انقلاب اسلامی حضرت امام خامنهای برای فتح قلههای طی خواهیم کرد.»
سکوی متحرک دریایی برای مأموریتهای پهپادی و بالگردی
سردار دریادار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین الحاق ناو پهپادبر شهید باقری به نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه این ناو با قابلیت حمل چندین اسکادران پروازی بدون سرنشین، نشست و برخاست جنگندههای بدون سرنشین، حمل و بهکارگیری انواع پهپادهای گشتی و رزمی، قابلیت بهآباندازی و ازآبگیری انواع شناورهای رزمی سبک و تندرو و همچنین حمل و بهکارگیری انواع بالگردهای رزمی و پشتیبانی، یک سکوی متحرک دریایی برای اجرای مأموریتهای پهپادی و بالگردی در پهنه اقیانوسها به شمار میرود، تصریح کرد: این ناو با قدرت دریانوردی در دریا تا فورس۹ (اقیانوسها) و برد عملیاتی ۲۲هزار مایل دریایی (فرا ساحل)، امکان حضور و اجرای عملیات را برای مدت یک سال بدون نیاز به سوختگیری مجدد در آبهای دوردست فراهم میکند. تنگسیری با بیان اینکه این ناو طی مدت دو سال ساخته شد، ادامه داد: ناو شهید باقری مجهز به جایگاه سوخت و سوختگیری پهپادی، شناوری و بالگردی، سامانههای پدافندی هوایی برد کوتاه و متوسط، تجهیزات اشراف اطلاعاتی و برج مراقبت پرواز، امکانات حمل و بهکارگیری انواع پهپاد، زیرسطحیهای هدایتپذیر، قابلیت شناسایی انواع سیگنال الکترونیکی- جنگ الکترونیکی- سیگنیت کامل، توپ و سلاحهای سطحی برد بلند، موشکهای سطحی کروز برد بلند، امکان مقابله با انواع ریزپرنده و موشکهای پدافند هوایی است. همچنین این ناو مجهز به باند پروازی با طول ۱۸۰متر است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه علاوه بر این، ناو شهید باقری دارای امکانات بیمارستانی تخصصی شامل اتاق عمل، بخش مراقبتهای ویژه CCU، رادیولوژی، دندانپزشکی و امکانات ورزشی شامل سالن ورزشی چندمنظوره، زمین چمن مصنوعی و سالن بدنسازی است، تأکید کرد: الحاق این ناو به ناوگان نیروی دریایی سپاه، گامی مهم در افزایش توان دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در آبهای دوردست و حفظ امنیت منافع ملی کشور به شمار میرود.