جوان آنلاین: هوشمند بودن، بهرهمندی از هوش مصنوعی و هوشمندکردن تسلیحات و تجهیزات جزو دستورات و برنامههای اصلی و جدانشدنی نیروهای مسلح به ویژه نیروی زمینی است.
به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش روز گذشته در نشست خبری به مناسبت ۲۹ فروردین، روز ارتش گفت: به زودی، رونمایی از تسلیحات ویژهای خواهیم داشت که بسیار در جنگهای آینده اثرگذار و اثربخش است.
وی در ادامه افزود: به برکت انقلاب اسلامی و رهبریهای امامین انقلاب، امروز ارتش مکتبی ما به عنوان نیرویی انقلابی، با بصیرت و منتظر ظهور شناخته میشود. این ویژگیهای برجسته که امروز در ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، ریشه در گذشته نورانی این ارتش دارد. در آستانه ۲۹ فروردین، ارتش ما به عنوان نیرویی ولایی، با بصیرت و انقلابی و منتظر ظهور و شجره طیبه شناخته میشود.
نیروهای مسلح برای همسایگان تهدید نیستند
حیدری در ادامه با بیان اینکه امروز ۱۰ تیپ نیروی زمینی در مناطق مختلف مستقر هستند، از جمله در ساحل ارس، ارتفاعات غرب کشور، جنوب غرب، جنوب شرق و شمال شرق، به ویژه در مرز افغانستان گفت: حضور ما در مرز به معنای تهدید نیست، بلکه نیروهای مسلح ایران به درجهای از قوت، قدرت و بازدارندگی رسیدهاند که میتوانند چشم طمع هر دشمنی را در کسری از زمان کور کنند. استقرار ما برای ایجاد امنیت پایدار و اشراف اطلاعاتی نیروهای مسلح کشورمان است.
فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه امروز نیروی زمینی را به یک نیروی متحرک هجومی و واکنش سریع تبدیل کردهایم، افزود: شما امروز هیچ اثری از یگانهای سنتی و زمینگیر گذشته در نیروی زمینی نمیبینید. نیروی زمینی امروز یک نیروی واکنش سریع و متحرک هجومی است، یعنی دارای قدرت تحرک صددرصد و قدرت تهاجم صددرصد است.
برنامههای روز ارتش
حیدری در خصوص ویژه برنامههای روز ارتش افزود: در روز ۲۹فروردین، نیروی زمینی در ۱۸استان برنامهریزی کرده است و در ۲۴ استان کشور رژه باشکوهی خواهیم داشت. هدف ما در این رژه، ارائه دستاوردهای جدید به ملت بزرگ است. نوآوریها، ابتکارات و خلاقیتهایی که فرزندان ارتش در طول یک سال انجام دادهاند، در قالب تسلیحات و تجهیزاتی که در این رژه باشکوه به نمایش گذاشته خواهد شد، به استحضار مردم بزرگوار خواهد رسید.
فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: این رژه باشکوه در تهران و در جوار مرقد مطهر امام بزرگوارمان به نمایش درمیآید و از ملت بزرگوار دعوت میکنیم با حضور در آن مرقد مطهر، فرزندان خود را مورد تشویق و تقدیر قرار دهند. امام بزرگوار ما فرمودند که ارتش در روز ۲۹فروردین با ساز و برگ خود در خیابانها به رژه بپردازد و از مردم خواستند ارتش را گرامی بدارند و محترم بشمارند و از این کار بسیار خوب استقبال کنند.
وی درباره پاسخگو بودن تجهیزات نیروی زمینی بار دیگر گفت: تجهیزات بر مبنای خودکفایی و تأکیدات رهبر عزیزمان درخصوص خودکفایی در نیروی زمینی انجام میگیرد. مسلماً تسلیحات ویژهای در اختیار داریم که قادر به پاسخگویی به تهدیدات هستند.
وی درباره انسداد مرزها گفت: برنامه انسداد مرز برای مرز مشترک با افغانستان به طول ۹۰۰کیلومتر برنامهریزی شده است و ما سال گذشته را به عنوان سال آغاز این کار بزرگ تلقی کردیم. برنامهریزیای که صورت گرفته، این است که ما انسداد مرز در لبه فناوری برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد کنیم. صرفاً ایجاد یک دیوار به ارتفاع چهار متر در مرز کافی نیست، بلکه این دیوار مسلح به تسلیحات و تجهیزاتی در لبه فناوری است که بتواند مانع ایجاد کند. برنامهریزی ما برنامهای سه ساله است که سال اول آن را طی کردهایم و طبق برنامه تا دو سال آینده تلاش ما این است که این ۹۰۰کیلومتر مرز را با کیفیت به پایان برسانیم.
بهرهمندی از هوش مصنوعی در نیروی زمینی ارتش
سرتیپ حیدری درباره استفاده از هوش مصنوعی در نیروی زمینی گفت: هوش مصنوعی به عنوان یک پدیده غالب امروز در عرصههای گسترده مورد استفاده جوامع مختلف قرار میگیرد. طبیعتاً نیروی زمینی نیز از این موهبت بینصیب نمانده است. ما امروز برقراری ارتباط با ۱۰۲شرکت دانشبنیان و دانشگاههای مطرح کشورمان را داریم و بهرهگیری از دانشمندان خوب کشورمان که همه اینها در واحدی به نام سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی متمرکز هستند، مسئولیت و مأموریت هدایت این مجموعه را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که در حال تغییر است، موضوع هوش مصنوعی است، گفت: امروز بخشی از تسلیحات ما هوشمند شدهاند. ما هوش مصنوعی را به عنوان وجه غالبی که باید روی آن سرمایهگذاری کنیم، مدنظر قرار دادهایم. امروز بخشی از پهپادهای ما مجهز به هوش مصنوعی هستند و همچنین بخشی از سلاحهای دورزن ما نیز به این فناوری مجهز شدهاند، مخصوصاً بخشی از تجهیزات ضدریزپرندهها نیز از هوش مصنوعی بهرهمند هستند، البته نباید به این بسنده کرد، هوش مصنوعی عرصههای گستردهای دارد که باید بیشتر به آن توجه کرد.
حضور در مرزها با هدف اشراف اطلاعاتی و ایجاد امنیت پایدار
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره حضور این نیرو در مرزها گفت: ما مسلماً در مرزها فعالیت داریم، البته تأکید میکنم که حضور ما در مرز به معنای تهدید و خطر نیست، بلکه برای اشراف اطلاعاتی و ایجاد امنیت پایدار برای میهن عزیز اسلامیمان است.
وی درباره رزمایش مشترک با دیگر کشورها گفت: رزمایش با کشورهای همسایه همواره مدنظر نیروی زمینی بوده است. ما کشورهای اطرافمان را برادران دینی خود میدانیم و همواره بر حسن همجواری تأکید داشتهایم. احترام متقابل به یکدیگر مورد تأکید بوده و است، بر همین اساس ما در سال گذشته با جمهوری آذربایجان رزمایش مشترک بسیار خوبی در منطقه ارس داشتهایم. در سالهای گذشته با کشور عراق نیز رزمایشی در منطقه قصر شیرین داشتیم. در سال جاری نیز دو یا سه رزمایش با کشورهای دوست پیشبینی شده است که در زمان مناسب اطلاعرسانی خواهد شد. حیدری افزود: باب برگزاری رزمایش مشترک با کشورهای همسایه بسته نیست و همواره بر آن تأکید داریم. در بسیاری از کشورهای دیگر نیز عناصر ما به عنوان داور و ناظر شرکت میکنند و این خود نوعی همکاری نظامی محسوب میشود. ما برنامهریزی بسیار خوبی انجام دادهایم.
ارتش و سپاه همچون ۲ برادر در خدمت اقتدار نظام
فرمانده نیروی زمینی ارتش درباره همکاری با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: این مسیر وحدت و همدلی را امام بزرگوار ما بین نیروهای مسلح گشود و این باب نورانی را مفتوح فرمود. همه ما جنود الهی هستیم. سپاه پاسداران، فراجا، بسیج و نیروی زمینی ارتش، همه ما مجموعهای به نام سربازان خداوند هستیم. ما به برادران عزیزمان در سپاه پاسداران احترام میگذاریم و همه ما تحت فرمان فرماندهی و هدایت ستاد کل نیروهای مسلح قرار داریم، بنابراین مانند دو برادر در کنار یکدیگر مشغول ایجاد امنیت پایدار و اقتدار و قدرت دفاعی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی افزود: در هیچ کجا هیچ اختلاف نظری بین رزمندگان نیروی زمینی و رزمندگان سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد بلکه واقعاً این شعار را ما از شهید صیاد شیرازی بزرگوار آموختهایم که ارتشی و سپاهی یک لشکر الهی هستند که خداوند تبارک و تعالی مانند همیشه دست یاری خود را به آنان خواهد رساند.