کد خبر: 1258022
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۳ - ۰۵:۴۰
 تحقیقات نشان داده که تحرک، احتمال ابتلا به بیماری‏‌های قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان‏ را کاهش می‏‌دهد؛ با اضطراب و افسردگی مقابله می‏‌کند؛ موجب تقویت استخوان‏‌ها و عضلات می‏‌شود؛ هشیاری را افزایش می‌‏دهد؛ وضعیت خواب را بهتر و عمر را طولانی‌‏تر می‏‌کند
تلخیص: حسین گل‌محمدی

جوان آنلاین: همین ابتدای بحث باید سر یک چیز توافق کنیم: ورزش برای سلامتی مفید است. این موضوع را تقریباً همه متخصصان و بیشتر ما مردم عادی تأیید می‏‌کنیم، حتی در دوره و زمانه‏‌ای که بخشی از جامعه بسیاری از نظرات کارشناسی در حوزه سلامت، مثل ضرورت واکسیناسیون را رد می‌‏کنند... مارگارت تالبوت، عضو هیئت تحریریه نیویورکر، با این مقدمه در مقاله خود به اهمیت ورزش در معنای اصیل آن می‌پردازد و با ارجاعاتی به کتاب بیل هیز، با نام «عرق‌‏ریزی: تاریخ ورزش»، درباره صنعت ورزش به ما هشدار می‌دهد. مقاله او با ترجمه عرفان قادری در وبسایت ترجمان منتشر شده و ما در اینجا خلاصه جستار‌هایی از این مقاله را می‌آوریم. 
 
 تحقیقات نشان داده که تحرک، احتمال ابتلا به بیماری‏‌های قلبی، دیابت و برخی از انواع سرطان‏ را کاهش می‏‌دهد؛ با اضطراب و افسردگی مقابله می‏‌کند؛ موجب تقویت استخوان‏‌ها و عضلات می‏‌شود؛ هشیاری را افزایش می‌‏دهد؛ وضعیت خواب را بهتر و عمر را طولانی‌‏تر می‏‌کند. همه ورزش‌‏ها یکسان نیستند: ۲۰ دقیقه گردش عصرگاهی من ابداً با دو ساعت بسکتبال همسرم قابل‏‌مقایسه نیست، ولی ورزش کم بهتر از ورزش‌نکردن است - که همین آدم را دلگرم می‌‏کند. ساعتی یک بار برخاستن از پشت میز بهتر از برنخاستن است. حتی سر جای خود وول‌خوردن بهتر از بی‏‌حرکت نشستن است- تکان‌دادن پا به مقدار کم می‌‏تواند موجب افزایش گردش خون شود. 
 بیل هیز، نویسنده و عکاس، در کتاب جذاب و غیرمتعارف خود «عرق‌‏ریزی: تاریخ ورزش»، از پژوهش کمترشناخته‌‏شده جریمی ماریس، «اپیدمولوژیست بی‌‏ادعای بریتانیایی»، صحبت به میان می‌‏آورد که از اوایل دهه ۴۰ میلادی روش‌‏های کمی را وارد مطالعات ورزش کرد. ماریس را گاه «مردی که ورزش را ابداع کرد» نامیده‌‏اند. هیز می‏‌گوید این توصیف کمی اغراق‌‏آمیز است، ولی می‏‌توان گفت او «مردی است که حوزه علم ورزش را به وجود آورد». ماریس و گروهش هزاران راننده و کمک‏‌راننده همکار در تراموا‌ها و اتوبوس‌‏های دوطبقه شهر لندن را مورد بررسی قرار دادند. راننده‌ها ۹۰ درصد شیفت‏‌های‌شان را می‏‌نشستند ولی کمک‌‏راننده‌ها دائم سوار و پیاده می‏‌شدند و ‏ پله‌های اتوبوس‌‏های دوطبقه را برای جمع‌کردن بلیط بالا و پایین می‏‌کردند. گروه ماریس در مقاله‏ای که برای اولین بار در ۱۹۵۳در نشریه لنست منتشر شد نشان دادند کمک‌‏راننده‌ها بسیار کمتر از راننده‌ها بیماری قلبی گرفته‌‏اند - و آن‌هایی هم که گرفته‌‏اند در سنین بسیار بالاتر مبتلا شده‏‌اند. او تا آنجا پیش رفت که گفت این نتیجه ارتباطی به سایز افراد هم ندارد: اداره ترابری لندن، برای کمک به این پژوهش، اندازه دور کمر کارمندانش را در اختیار ماریس قرار داد تا اینکه او توانست نشان دهد کمک‌‏راننده‌ها، با هر دور کمری، خطر سکته قلبی‌‏شان کمتر است. ماریس در ادامه پستچی‏‌هایی را که پیاده نامه‌‏رسانی می‌‏کردند با کارمندان مشاغل اداری مقایسه کرد و نتایج مشابهی به دست آورد. یافته‌های او فوراً مورد پذیرش قرار نگرفت - بسیاری از کارشناسان شک داشتند ورزش به‌‏تن‌هایی بتواند تا این میزان مؤثر واقع شود- ولی این تحقیق منشأ پژوهش‌های تازه‏ای شد که آن را تأیید کردند و شرح‌‏ و ‏بسط دادند. 
اما مطلب بالا درمورد بسیاری از مبلغان امروز ورزش و به‌طور کلی «مجتمع صنعتی سلامتی» صادق نیست. سلامت مدرن دست‏‌پرورده اندیشه‌های نئولیبرال درباره بهینه‌‏سازی خود، سرمایه‌‏داری مصرفی، امتیازات نژادی و طبقاتی و هنجار‌های جنسیتی است. من در طول عمر خودم شاهد بوده‌‏ام، تصویر اندام لاغر و ورزیده از چیزی مطلوب و شاید ورزش‌کارانه تبدیل به نشانه‌‏ای از بلندپروازی، ثروت و عزت‏‌نفس شده است. هر دو تصویر قابل‏‌فروش‌اند، ولی دومی موذی‏‌تر است. 
بیش از هر چیز، همین تجسم هوس‌‏انگیز ورزش به‏‌مثابه آزادی و بازی است که عرق‏‌ریزی، کتاب هیز، را شایسته خواندن می‏‌کند. این کتاب قرار نیست چارچوب سفت‌وسختی را برای ورزش وضع کند، بلکه فضا را آزادتر می‌گذارد... وقتی روایت هیز را خواندم بی‏غمی او من را به یاد کار‏هایی انداخت که وقتی بچه بودیم به‌‏وفور انجام می‏‌دادیم، ولی حالا که بزرگ شدیم به ندرت تکرارشان می‏‌کنیم، مثل طناب‌زدن که به نظر مضحک می‏‌رسد ولی به‌‏شدت مفرح است، یا قل خوردن، مثل بشکه، از بالای تپه‌های پرعلف. بسیاری از ما که عضو باشگاه‌های ورزشی هستیم و ساعت کالری‌شمار داریم و دائم تحقیقات جدید درباره طول عمر و نکات مهم رژیم غذایی را می‏‌خوانیم دیگر لذت انگیزه اصلی ورزش‌مان نیست. کتاب پربار هیز به ما نشان می‏‌دهد که اگر انگیزه اصلی‏مان را لذت قرار دهیم چه چیز‌هایی درانتظارمان است.

برچسب ها: ورزش ، سلامتی ، پزشکی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار